Hae
VillaNanna

Syysasu verhosta ja kankaan palasta

Nyt tehdään syysasu verhosta ja kankaan palasta. Yleensä teen vaatteita sillä ajatuksella, että mitä materiaalia nyt sattuu kaapissa olemaan. En siis yleensä hanki mitään tiettyä tiettyyn juttuun. Toki sitäkin teen, mutta harvoin. Ihan siitä syystä, että tätä materiaalia on valtavat määrät, eikä ole järkeä hankkia uutta ennen kuin vanhaa on käytetty hyvin pois.

Syysasu verhosta ja kankaan palasta

Mieheni sisko lahjoitti minulle kaikenlaisia materiaaleja muutama vuosi sitten ja nyt niistä kasoista valikoitui tähän hommaan luonnonvalkoiset tai oikeastaan ehkä enemmän beiget verhot (toinen verhoista) ja kaverini taas antoi säkillisen materiaalia samoihin aikoihin. Näistä materiaaleista onkin tullut jo hiukan enemmän kaikkea. Nyt myös hame.

Ihan ensin minun oli pakko värjätä verho oliivinvihreäksi pesukoneessa. Dylon on väriaine, jota itse tykkään käyttää. Toinen vaihtoehto on Nitron. Annoin siis pesukoneen hoitaa verhon värjäyksen jonka aikana ompelin kankaan palasesta hameen. Hame on nyt valitettavasti minulle aivan liian iso, joten jossakin vaiheessa se on korjattava tai sitten se saa löytää uuden kodin. Hame on ihan perus hame, joka on vuoritettu. Pituus valikoitui kankaan palasen mukaan. Tuon pidempää en olisi siitä palasta saanut.

Kun verho kuivui, aloin etsiä sopivaa kaavaa pitkälle liiville. Ensin suunnittelin vuorillista, mutta koska kaapeissa ei ollut mitään vuoriksi sopivaa, päätin jättää liivin vuorittomaksi. Koska tämä malli on ihana, niin teen varmasti jossakin vaiheessa toisenkin liivin, ehkä myös bleiserinkin. Liivejä näkyy nyt paljon, varsinkin slipovereja, mutta myös ihan perusliivejä. Itse olen innostunut pitkistä liiveistä tällä hetkellä, vuosi sitten teinkin yhden farkkuliivin lyhyenä mallina. Farkkuisia liivejä minulla sitten onkin monen monta, siksi en taida ihan heti lisää lyhyitä tehdä.

Kaavat:

 • Hame: Miss B 4/92, hameesta poistin halkion, sillä muutoin kankaan palasesta ei olisi saanut hametta.
 • Liivi: Miss B 2/92, liivi on vuoriton.

Lehdet ovat tosiaan minun vanhoja lehtiä ja nämä Miss B lehdet ovat aina olleet suosikkejani. Nykyinen Burda Easy Fashion ei pääse samaan kaavoillaan.

Syysasu verhosta ja kankaan palasta

Eläinkuosien monenkirjava maailma

Eläinkuoseista ollaan montaa mieltä, itse tykkään kyllä paljonkin ja muutamia eläinkuosisia juttuja löytyy kaapista. Aikanaan kun eläinkuosit olivat iso hitti, kaapissa oli monenlaista takkia ja jakkua ja pöksyä, nykyään riittää nämä muutamat jutut, joita on eksynyt kaappiini. Minulta löytyy paitamekko, pari huivia, laukku, tämä hame, neuletakki sekä kohta myös neulepaita. Muutamat villasukatkin olen väsäillyt. Minusta eläinkuosit ovat jotenkin söpöjä.

Hameen hauskuutta lisää myös se, että se on nukkapintaista. En valitettavasti muista miksi tätä kangasta nyt sanotaan. Itse olen tällaisesta aikanaan tehnyt jakkuja. Tällä värillä mikä hame on, pystyy yhdistelemään vaikka ja mitä hameen kanssa. Myös näin miten sen itse yhdistin. Neule on vuosia sitten löytynyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, saapikkaat Pihlajiston kirpparilta (sitä ei ole enää) ja laukku Kierrätyskeskuksesta. Kivan syksyinen asu, vai mitä?

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer kirjoitti:

  Ihanan syksyinen asu. Tuo hame on tosi cool ?

 2. Jasmin kirjoitti:

  Wau, todella upea näky syksyn aikana! Ei varmasti kukaan joka sun ohi kävelee tietäis että ite oot tehny ku on niin ammattilaisen näköinen lopputulos!?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos Paljon. No joo, olenhan minä ammatiltani mallipukineiden valmistaja, että hyvä juttu jos näyttää ammattilaisen tekemältä.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Minäkin pidän tuon hameen kuosista! Pesukonevärjäystäkin olen pari kertaa tehnyt, joskin olen aina vähän huolissani siitä, että miten seuraava koneellinen, mutta sitten olen vaikka tumman värjäyksen jälkeen pessyt seuraavat pari koneellista tummaa pyykkiä ja selvinnyt sillä.

  • villananna kirjoitti:

   Nykyään nuo värit eivät värjää enää, mutta on ihan hyvä silti laittaa tummaa värjäyksen jälkeen tai sitten pestä kone sitruunahapolla. Yleensä itse värjään jos olen siinä pisteessä, että kone on pestävä, niin ensin väri ja sitten koneen pesu.

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  oi mitkä saappaat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *