Hae
VillaNanna

Tekoturkin tuunaus

Tekoturkin tuunaus

Tekoturkin tuunaus oli pidemmän aikaa kytenyt mielessäni, oikeastaan jo siitä asti kun sen satuin ostamaan Kampin kirpparilta. Turkki oli itsessään jo itse tehty ja hivenen ehkä hankala käyttää. Turkissa on liian vähän nappeja, eikä siinä ole kaulusta, jota itse kyllä haluaisin kovasti. Kaulusta en tosin vielä takkiin lisännyt vieläkään. Mutta joka kerta kun takin laittaa päälleen, se tarvitsee suuren ja lämpimän kaulaliinan.

Tekoturkin tarina

Muutama vuosi sitten testasin Älä osta mitään – haastetta, jonka ajatuksena itselleni oli se, etten ostaa vuoteen mitään. Toki tietenkin sellaista jota tarvitsen, kuten ruokaa ja peseytymiseen ja puhtauteen liittyvää. Homma ei mennyt suunnitelman mukaan ja lopulta haaste jäi kesken. Heti ilmeni tarpeita, joita ei voinut olla ostamatta ja tietenkin sen jälkeen homma ei pysynyt kasassa. Tämä takki on tuon haasteen peruja, muistuttaa minua yrityksestä, joka epäonnistui surkeasti. En siis aina kaikessa onnistu vaikka miten yritän.

Mutta jo silloin huomasin, että takki kaipaa jotakin, jota en silloin oikein osannut sanoa. Vaikka takki on odottanut tuunausta jo muutaman vuoden, on se ollut kovassa käytössä siitä huolimatta. Takki oli päälläni myös muutama vuosi sitten, kun mieheni kanssa lähdettiin Tallinaan kovassa myrskyssä ja olin ensimmäisen kerran elämässäni merisairas, oikeasti. Olin sitä sitten muutaman päivän matkan jälkeenkin.

Tekoturkin tuunaus

Koska olen kokenut niin paljon tämän takin kanssa, niin on itsestään selvää, ettei tätä niin vain laiteta pois elämästä. Ei vaikka turkki ei ihan minun mieleen ollutkaan. Tässä muutama kuukausi sitten kaivelin varastoja ja löysin muoviset housut, joissa on ehkä jonkin sortin eläinkuosia, vaikkakin yksivärisenä. Sellaista hassua kohokuviota ja ajattelin, että koska turkki on muovia, niin laitetaan siihen lisää muovia. Pöksyt olen ottanut joskus epähuomiossa Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Mutta onneksi nyt ne tuli hyvin käyttöön.

Koska kaulus tuottaa meikäläiselle edelleen hiukan päänvaivaa, päätin keskittyä takissa muihin asioihin, kuten tekemään taskut sekä vyön. Nyt olen ajatellut muokata takkia enemmän ja tehdä siihen kauluksen, toki valitettavasti erilaisesta turkiksesta sekä tietenkin vyölenkit takkiin. Näin vyö pysyy menossa mukana paremmin mitä nyt.

Tämän tyyppinen muokkaus on suhteellisen helppo toteuttaa, eikä hommaan tarvita muuta kuin mittanauha. Taskut voidaan toki rakentaa toisenlaisiksikin jos halutaan. Itse halusin nyt aika perusmalliset taskut, sillä muovihousujen materiaali on jo sen verran outo, että parempi näin.

Mitäs sanotte muokkauksesta? Miten itse tekisit?

Tekoturkin tuunaus

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Nadine kirjoitti:

    Hieno freesaus, vaikka kaulus jäinkin vielä rakentamatta 🙂

  2. Älykodin avaimet kirjoitti:

    Hyvä tuunaus, kyllähän takissa taskut pitää olla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *