Hae
VillaNanna

Kenkä somisteet

 

Niin kuin tiedätte, tykkään koristella kenkiä ja jälleen kerran tein jämistä samoihinkenkiin uudet kenkä somisteet. Tällaiset irroitettavat koristeet ovat hauksoja, sillä kun vaihtaa koristeita, niin kenkien tyyli muuttuu. Kengät on alunperin löytyneet Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Kengät eivät sellaisenaan oikein ole kivat mutta muutoksia saa aikaan juurikin tuunaamalla jotakin kivaa. Näihin voi käyttää mitä tahansa kaapeista löytyy, mielikuvitusta kehiin ja ei kun hommiin. Muut kenkä somisteet löydät täältä sekä täältä.
Kun olin Ommel-festivaaleilla pajalla, niin aloitin tekemään näitä. En kuitenkaan päässyt kuin vain suunnitteluun asti. Eikä sekään suunnittelu ihan putkeen mennyt. Mutta mitä siitä.. Nyt ovat koristeet valmiit ja olen myös itse valmiina. Ongelma on lähinnä nyt se, että lämpö on kadonnut ja aurinko mennyt unille. Miten nyt saataisiin aurinko lämmittämään meidän ihanaa Suomea?

Näistä uusimmista koristeista tulikin näiden aikaisempien koristeiden risteytys. Tarkoitus olisi tehdä vielä ainakin yhdet koristeet näihin kenkiin. Neljä on minusta riittävä ja voi vaihdella hyvin omien mieltymysten mukaan. Mutta koristeiden tekeminen muihin kenkiin jatkuu, vaikka nämä saankin kohta valmiiksi kokonaan. Näiden uusimpien kanssa voisin pukea hyvin vaikka farkkuhameen päälleni. Farkkuhame tuli ensimmäiseksi mieleeni, tosin myös valkoiset farkut, jotka tuunasin juuri erilaisiksi. Saatte nähdä ne myöhemmin.
Kaikki koristeiden materiaalit ovat jämäpaloja, nauhat on äidiltäni. Mitä enemmän koristelee, sen näyttävämmäksi ne saa. Mitä tahansa materiaalia voi käyttää. Farkkua, pitsiä, nahakaa, nauhoja ja nappeja ja sulkia. Kokeile ihan kaikkea. Näissä viimeisissä on käytetty pitsinjämää, vuoreksi leikkelin lakanan pätkän, vähän huonekalukoristetta ja hapsunauhaa. Muuta en näihin sitten halunnut laittaa. Halusin näistä mahdollisimman yksinkerataiset.

Kenkä somisteet
Kenkä somisteet
Kenkä somisteet
Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Kristiina / Kauniimpaa kuin koskaan kirjoitti:

  Tosi hienot! Mä tykkäisin myös koristella kenkiä..ehkäpä joskus.Hyvä muistaa että täältä blogista löytyy ideoita. Hyvää kesää ☀️☀️

 2. Melissa kirjoitti:

  Kenkärositeita voi tehdä niin monenlaisia mihin kenkiin tahansa 🙂 Seuraavaksi ajattelin alkaa kokeilla damaskeja 🙂

 3. Metsäntyttö kirjoitti:

  Vaaleat koristeet tekee niihin kivan kesäilmeen:) Sopii varmasti nyt monenlaisten kesävaatteiden kanssa.

 4. hannamaria kirjoitti:

  Näistähän tuli tuunaamalla tosi hienot! Ihana kun jaksat edelleen tuunailla kaikenlaista 🙂

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 5. Jonna Wallin kirjoitti:

  Ei vitsi kuinka ihana idea! Sinulla on mielenkiintoinen blogi. Tutkinpa blogiasi hieman lisää 😉

 6. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, koitin tehdä mahdollisimman neutraalit mutta kuitenkin tyyliini sopivat.

 7. Melissa kirjoitti:

  Tähän jää vähän koukkuun, kun aloittaa 😀

 8. Melissa kirjoitti:

  Tervetuloa tutkimusmatkalle maailmaani 🙂

 9. Jasu kirjoitti:

  Aivan ihana ja luova idea! Näkisin noi niin jossain festareilla ?

 10. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, varsinkin festareille ihan ykköset 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *