Hae
VillaNanna

Ompelujätteestä ompelumerkkejä

Ompelujätteestä ompelumerkkejä

Ompelujätteestä saa vielä vaikka mitä mielenkiintoista. Pienimmät palaset saa hienosti erilaisiin koristeisiin ja tällä kertaa teinkin ompelujätteestä ompelumerkkejä. Tämä olikin todella loistava kokeilu, sillä, näihin merkkeihin voi laittaa mitä tahansa jämää. Laitoin erilaisia kankaita, pikkuisia pitsinpätkiä yms. ja sain suloiset shabby chic -tyyliset härpäkkeet. Kiinnitin ensimmäiset merkit pesulappupakettiin. Myös nämä pakettinauhat on tehty ompelujäteroskiksen sisällöstä. Ja tietenkin samalla ajatuksella mitä itse merkit.

Vaikka olen kovasti nyt koittanut tehdä erilaisia asioita tuosta roskiksen sisällöstä, on se siitäkin huolimatta aika täynnä. Vielä on kyllä tulossa kaikenlaista mutta suurin ongelma on ompelulanganpätkät, että mihinkä ne laitettaisiin. Eli haastetta löytyy tässä projektissa. Toinen haaste onse, että pikku hiljaa alkaa seuraava roskis olla täynnä kun sivussa ompelen ihan muitakin juttuja, enkä keskity vain tähän projektiin.

Ompelujätteestä ompelumerkkejä

Ompelujätteestä ompelumerkkejä

Nämä ompelumerkit olen käytännössä tehnyt ihan vaatteisiin, mutta koska minulla on tulossaan toinenkin projekti tässä, niin voin käyttää näitä myös siihen. Näitä voi myös kiinnittää muuhunkin kuin vaatteisiin, kirjoittaa eri tekstin tai jättää tekstin kokonaan pois. Muokkaa näitä koristeiksi, koruiksi yms. Mitä nyt ikinä voikaan näistä keksiä. Pikkuruista näpertämistä kuitenkin. Nämä ei ole isolinjaisten touhujen juttuja vaan kunnon näperrystä. Hyvin pienten osien yhdistely on todella haastavaa, jos Barbien vaatteet tuottaa haastetta, niin näissä on sitten vielä enemmän.

Itse ainakin pidän lopputuloksesta, vaikka nämä eivät ole mikään samankokoinen. Halusin nimittäin, että kaikki materiaali tulisi käyttöön, eikä tarvitsisi minikokoisesta leikata enää toista minikokoista roskikseen. Tästä syystä en ole muotoillut näitä, enkä leikellyt samankokoisiksi. Ovat jotenkin hauskempia näin. Nämä ovat myös kuin koru, joten riittää, että kiinnität sen paidan helmaan tai pipon reunaan, niin vaate näyttää ihan toiselle. Tämä saa näkyä, ei tarvitse olla sävysävyyn tai muuten huomaamaton, vaan todellakin näkyviin vain.

On ollut kiva miettiä mitä kaikkea näistä jämistä saa aikaan ja hauskaa on ollut se, miten itse voi valmistaa jätteestä itselleen käsityötarvikkeita. Katson, että nämä ompelumerkit ovat käsityötarvikkeita, sillä näitä tilataan ja ostellaan paljon, halutaan kiinnitellä niitä itse tehtyihin vaatteisiin.

Projekti jatkuu, saa nähdä mitä seuraavaksi saan aikaan…

Nautinnollista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Ompelujätteestä servetinpidikkeet

Ompelujätteestä rintakoruja

Minun uusi projekti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *