Hae
VillaNanna

Marraskuu on minun kuu

Marraskuu on minun kuu

Marraskuu on minun kuu, miten se voi olla mahdollista? Minä, joka olen todellinen kesän lapsi vaikka olen syntynyt marraskuussa. Miten minä voin rakastaa myös marraskuuta näin paljon? Kyllä, marraskuu on ainoa kuukausi tänä pimeimpänä aikana syksyä, yksi syy on tosiaan se, että olen syntynyt tässä kuussa ja se on aina jotenkin saanut minut kiinnitetyksi juuri tähän kuukauteen. Vaikka kesä onkin täysin minun juttuni, olen silloin elossa ja saan liidellä vapaana kuin taivaan lintu.

Lokakuussa on kolme asiaa pyörinyt keskusteluissa, kolme isoa asiaa, joista yksi on hukkunut kahden muun jalkoihin. Joka on todella sääli. Onko Tripla pikamuodin luvattu maa?

Siinä ne kolme, jotka ovat vieneet palstatilaa ja yksi, joka on hukkunut muiden pommituksiin. Tämä on myös aiheuttanut minussa suunnattoman vaikean krapulan, jonka kanssa suunnistan minun ihanaan kuukauteen. Eli tänä vuonna kuukausi, jolloin olen hemmotellut itseäni koko kuukauden alkaa aika surullisissa merkeissä. Eikä se riitä, että piiskaa itseään, vaan kun joka puolella syyllistetään siitä, että ostaa tai syö tai miten kasvattaa lapsia. Kaikki on muuttunut mustavalkoiseksi ja joka asiasta syyllistetään.

Marraskuu on minun kuu

Mä olen mä

Ei maailma pyöri niin, ettei mitään osteta. Kulutusta tarvitaan, jotta voidaan pitää näitä meidän hyvointiin liittyviä asioita yllä. Toinen juttu onkin valinnoilla, miten kulutetaan, mitä valitaan. Valitaanko se super halpa lumppu, joka ei muutaman käytön jälkeen enää sovellu kirpparille myytäväksi vai ostammeko vaatteen, joka kestää vähintään sen kymmenen vuotta.

Vai onko se ekologista, että tyhjentää koko vaatekaapin ja hankkii kaapin täyteen uusia ekologisia ja eettisiä vaatteita? Vai olisiko parempi käyttää loppuun ne vaatteet, jotka siellä kaapissa on? Tai niin kuin minun kohdalla…Minulla on paljon vaatteita, jotka ovat lähes kaikki kirpparilta hankittu, ja ne jotka ei ole ovat olleet käytössä vähintään sen kymmenen vuotta. Ja onko sitten se ihminen parempi, jolla on vähemmän vaatteita?

Olen vuosien saatossa lisännyt painoa +30kg ja edelleen mitä enemmän ikää tulee, sen enemmän kroppa muokkautuu. En aina välttämättä pysty käyttämään tiettyjä vaatteita, joita olen hankkinut muutama vuosi sitten. Siksikin minulla lähtee vaatteita Hope-yhdistykselle välillä paljonkin. En myöskään enää juurikaan hanki vaatteita, tosin nyt on ollut poikkeus siihen, kun olen tarvinnut työvaatteita.

Marraskuu on minun kuu ja synttärisankarina esitän tämän toiveen, että ei syyllistettäisi niin valtavasti muita ihmisiä, vaan tuettaisiin ja keskityttäisiin niihin omiin muutoksiin, vain niin maailma voi saada uuden suunnan. Se, että keskitytään vain muiden syyttelyyn, eikä huomata omia kipukohtia ei paranna ketään, vielä vähemmän tätä meidän ihanaa maapalloa.

Oikein ihanaa päivää teille kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

LUE MYÖS: 

Kun ilmastonmuutos iski vasten ihmisten kasvoja

12 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Olen kanssasi samaa mieltä, että ”syyllistäminen” on päivän sana. Olen itse todella huolissani ilmastomuutoksesta ja sen vaikutuksesta meidän elämämme jatkumiseen täällä maapallolla. Yritän itse elää vastuullisesti, kierrättää, tehdä oikeita valintoja, syödä oikein jne. Silti tuntuu siltä, että ”mikään ei riitä” koska aina joku löytää jotain huomautettavaa. Muutokset lähtevät omista valinnoista eikä siihen tarvita syyttäviä sormia. Marraskuusta en pidä kuukautena mutta sekin kuuluu vuoden kiertokulkuun ja kalenteriin. Synttärityttönä sinulla on oikeus nauttia marraskuusta 😀

  • villananna kirjoitti:

   On hirmu tärkeää, että jokainen lähtee muutokseen omista pienistä asioista, ettei homma mene liian hankalaksi ja pääty seinään. Siksi syy
   llistäminen on hyvin väärin.

 2. vaateviidakko.blogspot.com kirjoitti:

  Totta puhut, Melissa! Minäkin yritän käyttää vaatteet loppuun mahdollisuuksien mukaan, ostaa kestävää ja laadukasta, mikä ei aina korreloi edes hintaan, kun pienituloisena ostaa lähes kaiken alennuksella. Nuorena sitä helposti akattelee, että pysyy saman kokoisena ja mallisena, mutta elämäntilanteet vaihtelee ja muutos voi tapahtua nopeastikin, jolloin vaatevarastoa joutuu uusimaan. Tuunata vanhasta voi uutta, isontaa pienetää, tehdä kokonaan erilaista, mutta sekään ei aina ole mahdollista tai edes järkevää. Ajatonta voi yrittää ostaa, mutta olen huomannut, että ajattomaksi ostaessa kuviteltu onkin vuosien kuluttua aivan muuta.

  • villananna kirjoitti:

   Tuo on ensimmäinen tärkeä asia, että käyttää itse loppuun asti. Itse en sitä ajatonta hanki mutta perusvaatetta kyllä, kun se on aina joka vuosi samaa.

 3. Jael kirjoitti:

  Hyviä pointteja kirjoituksessasi. Itsestä on kiinni mitä valintoja tekee, mutta toivottavasti ihmiset yhä suuremmassa määrässä ajattelisivat myös tarkemmin kulutusvalintojaan.
  Katsoin viime viikolla Ina Suomi-jakson, jossa puhuttiin paljon vaatteiden kierrätyksestä jne., mielenkiintoista asiaa.
  Nautinnollista marraskuuta ja synttäreitä:)

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, kulutusvalinnat on tärkeitä, toki Kiinasta saa halvalla mutta saa sitten mitä saa.

 4. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Olen vain silmäillyt uutisia noista aiheista. Itselleni jäi mielikuva, että halpavaateketjuja syyllistetään. Omassa nuoruudessani ei ollut halpaketjuja ja vaatteiden ostoa harkittiin ja ne kestivät pääasiassa hyvin. Olen halpisketjuissa törmännyt siihen, että vaatteita on liikaa esillä, jolloin niille ei ole tilaa ja ne lojuvat maassa tai rikkoutuvat kun niitä ängetään ja revitään liian täysistä rekeistä. Kaipaan vaatteille, oli ne millaisia tahansa, sellaista arvostusta ja huolenpitoa.

  • villananna kirjoitti:

   Vaateteollisuus on toiseksi saastuttavin teollisuuden muoto, öljyn jälkeen. Eli, voidaan hyvin puhua erittäin epäekologisesta asiasta, jossa myös eettisyys on iso kysymysmerkki.

 5. Marianne kirjoitti:

  Hyviä ajatuksia ja tosi kivat kuvat! Kivaa viikonloppua 🙂

 6. hannamariav kirjoitti:

  Samoilla linjoilla, että muiden syyllistäminen olisi hyvä kyllä jättää vähemmälle!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *