Hae
VillaNanna

Vanha mekko uudeksi mekoksi

Vanha mekko uudeksi mekoksi

Nyt laitetaan vanha mekko uudeksi mekoksi. Nimittäin, olen aikanaan, ehkä vuonna 2011 tehnyt itselleni pallomekon, joka jäi lopulta käyttämättä. Tällaiseen mekkoon menee materiaalia aika paljon ja koska myös kuosi oli mieleeni, niin päätin purkaa koko mekon ja tehdä uuden.

Vanha mekko uudeksi mekoksi

Mekosta käytin kaikki materiaalin mitä oli mekossa: Vuorin sekä päälikankaan kokonaisuudessaan. Vuori muuttui mekon yläosaksi ja pääliosa helmaksi. Mekkoa voi käyttää myös hameena halutessaan. Tämän voi tehdä helposti myös niin, että yläosa on tehty vanhasta t-paidasta ja helma vaikka verhosta tai vanhasta hameesta. Kaikkea kannattaa kokeilla.

Näin tein:

Purin ensin mekon osiin, eli tässä tapauksessa vain kahteen osaan, vuoriksi ja pääliosaksi. Taitoin vuorin kaksin kerroin. Helmaosan silitin auki joka puolelta ja ompelin rypytyslangan yläreunaan. Kiinnitin helmaosan yläosaan niin, että hiukan venytin yläosaa ja rypytin tasaiseksi helmaosan. Ompelin ylä- ja alaosan toisiinsa. Huolittelin helman ja silitin taitoksen 3 cm nurjalle puolelle. Ompelin helman päärmeen koneella.

Aina kannattaa tuunata

Kun käy kaappejaan läpi, niin aina kannattaa miettiä miten voisi vielä vanhaa vaatettaan käyttää. Kaikki pienetkin muutokset saavat vaatteen näyttämään toiselle. Vaihda napit takista tai poista rusetti kauluspaidasta. Rusetista voi tehdä korun tai vaikka hiuslenkin. Isoja muutoksia ei ole pakko tehdä, pienet riittää. Toki isojakin voi koittaa jos haluaa. Vaatetta ei tarvitse kokonaan hajottaa, sen voi ”korjata” uudeksi.

Nyt laitetaan vanha mekko uudeksi mekoksi. Nimittäin, olen aikanaan, ehkä vuonna 2011 tehnyt itselleni pallomekon, joka jäi lopulta käyttämättä. Tällaiseen mekkoon menee materiaalia aika paljon ja koska myös kuosi oli mieleeni, niin päätin purkaa koko mekon ja tehdä uuden.

Pienillä muutoksilla saa siis paljon aikaan. Ei tarvitse siis olla mikään ammattilainen pienissä muutoksissa. Kun aloittaa pienistä, niin kohta tekee jo suuria. Ja tosiaan, niin kuin tuolla aikaisemmin sanoin, niin tämän voi tehdä helpostikin muokkaamalla vanha t-paita tuubitopiksi ja helmaksi vanha hame. Niitäkin olen tehnyt ja esitellyt täälläkin.

Rakastan vaatteita

Rakastan vaatteita ja niitä on minulle sopivasti, jotkut katsoo kauhulla, että miten paljon voikaan olla. Mutta minulle sopivasti. Ison osan vaatteistani tuunaan, jos en niitä käytä, se myös luo illuusion siitä, että teen koko ajan uutta, vaikka hyödynnän enemmän niitä omia vaatteitani. Toki työstän myös niitä vaatteita, joita saan kavereiltani (nyt tosin en ole ottanut aikoihin vastaan uusia), sen verran on vielä jäljellä aikaisempiakin. Minulla on kyllä kangasvarasto, jäännös ajalta kun paljon ostelin kankaita. Nekin on hyvä tehdä pois pölyttymästä.

Vanha mekko uudeksi mekoksi

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Super helppo tuunaus

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Jälleen kerran loistavasti onnistunut tuunaus 🙂

 2. Nadine kirjoitti:

  Ihanan kesäinen mekko! Se kuosi on minunkin mieleen 🙂

 3. Jasmin kirjoitti:

  Hyvin toteutettu postaus ja mekostakin tuli oikein moderni ja kaunis! ❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 4. Jane kirjoitti:

  Ihana tuo alaosa, kelpaisi hyvin itsellenikin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *