Hae
VillaNanna

Lähiretkeily avartaa

Lähiretkeily avartaa

Niin kuin monet tietää meidän perhe nauttii retkeilystä ja matkailusta. Nyt kun korona rajoittaa matkailua, meillä on jälleen hyvä hetki lähteä retkeilemään lähimaastoon. Lähiretkeily avartaa todella paljon, se on hauskaa ja lähentää perhettä paljon. Itse en ole kovin metsäihminen toisin kuin on mieheni ja pojat. Mutta silti mielelläni lähden myös metsään käyskentelemään ja nauttimaan olostani.

Mitään ihan valtavan isoja lenkkejä ei voida koirien kanssa tehdä, sillä Nuppu on jo vanha ja väsynyt. Ei kovin pitkiä lenkkejä jaksa kulkea vaikka tykkää olla meidän mukana. Siksi valitsimme tällä kertaa pienen ja suloisen metsäalueen. Siellä kun käveli sinne tänne ei olisi koskaan uskonut, että on keskellä kaupunkia, niin syvän metsän tuntua oli siellä.

Lähiretkeily avartaa

Tammiston luonnonsuojelualue sijaitsee Vantaan Tammistossa ja on luontainen tammimetsä. Siellä kasvaa tammia, vaahteroita, lehmuksia ja  pähkinäpensaita. Siellä asustelee myös uhanalaisia eläimiä, kuten käenpiika. Tikan koputuksia saatiinkin kuunnella kun siellä käveltiin. Siellä lentelee myös perhosia, ei ihan yhtä paljon kuin Vuosaaren huipulla, mutta lentelee kuitenkin.

Ihan tämän alueen läheisyydessä sijaitsee myös Backaksen kartano, jossa me useasti käymme kuvaamassa minun tuunattuja vaatteita. Tämä alue on muutoinkin valtavan kaunista seutua, vieressä on Vantaanjoki ja Haltialan kotieläintila, Kartanonkosken asuinalue, jossa on kuvattu mm. Ristoräppääjää. Asuinalue on kaunis. Upeaa ulkoilualuetta ja heti vieressä on kuitenkin myös suuri ostoskeskus Jumbo, mutta autojen äänet eivät tänne luonnonsuojelualueelle kuulu, mikä on aika hassua.

Muista!

 • Ota mukaan aina roskis, roskat eivät kuulu luontoon.
 • Huomioi luonnonsuojelualueiden säännöt.
 • Pidä koirat kytkettynä luonnonsuojelualueella.

Lähiretkeily avartaaLähiretkeily avartaa Lähiretkeily avartaa Lähiretkeily avartaa

Nyt odotan kovasti kesää! Odotan myös, että meillä retkeillään yhtä tarmokkaasti kesällä kuin muinakin kesinä, vaikka koronaa olisikin liikkeellä. Vaikka meillä on pahasti allerginen -ja astmaattinen perhe, niin tarvitsemme muutakin kuin kotona oloa. Emme ole kuitenkaan välinpitämättömiä muita kohtaan. Retkeily on hyvä tapa viettää perheen kanssa yhteistä aikaa ja samalla nauttia luonnon tarjoamista mahdollisuuksista. Ja parasta on se, että tämä on ihan ilmaista puuhaa. Eväät mukaan ja seikkailemaan.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Täälläkin on ollut niin ihanan aurinkoisia päiviä, mutta tauti sen verran pahasti vielä päällä ettemme niistä ole päässeet juurikaan nauttimaan :/

  • villananna kirjoitti:

   Toivottavasti tulette pien terveeksi. Tosin kuulemma ihmiset retkeilee tällä hetkellä todella paljon, että ei ehkä kannata mennä ihan joka paikkaan…

 2. Nora kirjoitti:

  Aina ei tarvitse lähteä kovin kauas, että voi saada elämyksiä. Ihan oman kotikaupunginkin voi kokea ihan eri tavalla kun yrittää kokea sen turistin silmin tai käy sellaisissa paikoissa, joissa ei yleensä kotikaupungissaan käy. Tai retki lähimetsäänkin voi virkistää ja avartaa mieltä.

  Sinulla oli 19.9.2019 postaus köyhyydestä. Minusta monet jotka ovat köyhiä häpeävät sitä, koska monesti köyhistä on aika stereotypinen kuva. Köyhien oletetaan olevan aina likaisissa ja kuluneissa vaatteissa ja heillä oletetaan olevan kaikenlaisia ongelmia kuten esimerkiksi alkoholiongelma. Toinen asia on, että tehdään köyhistä jonkinlaisia marttyyrejä tai sankareita tyyliin kärsimys ylentää tai ryysyistä rikkauksiin. Toisaalta en myöskään pidä asetelmasta hyvä köyhä-huono köyhä, jossa hyvä köyhä on esimerkiksi ahkera opiskelija, joka opiskelee esimerkiksi yliopistossa (tai mikä tahansa oppilaitos, vaikka ammattiopisto) ja huono köyhä on sellainen, joka vain maleksii tekemättä mitään. Toisaalta myöskään köyhien ei oleteta olevan tyyliltään siistejä. Esimerkiksi jos olet nainen ja sinulla on pienempi palkka tai olet kotiäiti tai olet jäänyt työttömäksi sinun ei oleteta olevan naisellisen näköinen, vaan aika hompsuinen ilmestys. Niin, mielikuva köyhästä on vieläkin kuin Ryysyrannan Jooseppi perhekuntineen. Myöskin ihmisen, joka on syystä tai toisesta työtön oletetaan automaattisesti olevan laiska eikä hänen oleteta haluavan mitään eikä unelmoivan mistään, ihan kuin kaikki työttömät olisivat yhtä ja samaa massaa. Sama pätee muihinkin ihmisiin. Aina oletetaan tietynlaisten ihmisten olevan tietynlaisia, esim. kaikki romanit varastaa, kaikki homomiehet on naisellisia ja kaikki lesbot miehekkäitä, kaikki Lähi-idästä tulevat terroristeja, kaikki vanhat ihmiset sellaisia jotka eivät pukeudu nuorekkaasti ja kuuntelevat vain tietynlaista musiikkia, esim. iskelmä, klassinen, tango ja katsovat esim.vain uutisia ja Kauniita ja rohkeita ja että kaikkien ykköspuheenaihe olisi erilaiset vaivat ja sairaudet ja myös yksi vanhoihin liittyvä stereotypia on se, ettei heillä voi olla enää seksuaalista elämää ja etteivät he voi rakastua. Tämä johtuu pitkälti tietämättömyydestä ja siitä, ettei tunneta/tiedetä kyseisiä ihmisiä.

  • villananna kirjoitti:

   Nuo mainetsemasi asiat ovat juuri niitä, minkä vuoksi tappelen. Köyhiä on niin monenlaisia, eikä jokaisen köyhän elämään kuulu päihteet. Jotenkin myös köyhillä itsellään on sellainen ajatus, että mitä enemmän kärsit sen parempi köyhä on mutta jos olet oppinut nauttimaan ja hyödyntämään niitä välineitä, joita Suomi tarjoaa, annat väärän kuvan köyhyydestä.

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Minä käyn joka viikko hoitolasten kanssa metsässä. Juurikin lähimetsässä, jonne lapset jaksavat kävellä. Oman perheen kanssa retkeiltiin pitkästä aikaa viime viikonloppuna. Korona perui treenit ja turnaukset. Onneksi ei ainakaan vielä ulkoilua. Äitini asuu Espanjassa ja siellä on vähän eri meininki. Vain kaupassa ja apteekissa saa käydä.

  • villananna kirjoitti:

   Hiukan jännittää miten paljon täällä meillä on liikennettä kun monet on etähommissa…

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Lähiretkeily on todella huippua! Meilläkin on tässä kiva lähimetsä lähellä, jossa meidän koiruli tykkää olla! (tottakai kytkettynä). Metsä on niin kiva paikka ja se rauhoittaa!

  • villananna kirjoitti:

   Meillä on Keskuspuisto ja Haltialan metsät tässä vieressä sekä tietenkin Vantaanjoki. Keskuspuistoa kiva kiertää ristiin rastiin kun eri alue muuttaa ympärsitöä paljon.

 5. souliina kirjoitti:

  Itse kuljen paljonkin ulkona ja merenranta on se suosikkikohde. Meillä myös astmaatikko ja allergikko lapsi, mutta onneksi on hyvät lääkkeet olemassa, vaikka toki kevät on aina hieman haasteellisempaa aikaa.

  • villananna kirjoitti:

   Meri on minunkin suosikkini ja toinen on vuoristo. Metsä on minulle hyvin pelottava paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *