Hae
VillaNanna

5 ideaa tilkuista

Tänään vuorossa 5 ideaa tilkuista.

Minua ei häiritse ompeluhommissa mikään muu niin paljon kuin se, että tilkkuja tulee huomaamatta ja paljon. Itsellä on tällä hetkellä kaksi Ikean kassillista tilkkuja sängyn alla. Kaksi kassia olen lahjoittanut töihin, että saadaan hävitettyä niitä edes jollakin tavalla. Siitä huolimatta tilkut vain lisääntyy.

Olen toki paljon hyödyntänyt tilkkuja ja tehnyt niistä myös vaatteita, mutta nyt alkaa olla tilkkuvaatteita nurkat täynnä ja välillä haluaa keskittyä tekemään jotakin kunnollistakin. Ilman, että päällä on lopulta tilkkutäkki. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö pitäisi näistä tilkkuvaatteista, päinvastoin…Liika on kuitenkin liikaa.

5 ideaa tilkuista

5 ideaa tilkuista

Tilkuista voi tehdä paljon kaikenlaisia pikkujuttuja myöskin, jotka ovat mieleisiä kaikille. Voit tehdä niitä lahjaksi tai itsellesi tai vaikka omalle lapsellesi. Miten vain. Nyt ajattelin kerätä muutaman suloisen jutun, joka sopii hyvin tulevaan kesään ja ne on helppo ottaa mukaan reissulle myös.

Tilkkuideat:

 • Hiusdonitsit
 • Unimaski
 • Silmälasikotelo
 • Pesulaput
 • Pesulapuille säilytyskotelo

Useasti olen tehnyt myös unimaskille oman säilytyskotelon, mutta se ei ole pakollinen asia. Olkoon se kuitenkin lisäidea tähän artikkeliin. Nämä ovat ne jutut, jotka minulla on aina mukana kun lähdemme reissuun. Toki käytän näitä kaikkia myös kotosalla, poikkeuksena tuo pesulappujen säilytyskotelo.

5 ideaa tilkuista

Sota tilkkuja vastaan

Oikeammin minulla on käynnissä sota leikkuu-ja ompelujätettä vastaan. En halua mitään jämää laittaa roskiin, vaan kaikki pitää valmistaa tavalla tai toisella. Tämä on tosiaan kunnon sotaa, sillä tilkkuja muodostuu ihan koko ajan. Onneksi osasta saa nopeastikin tehtyä kaikenlaista kivaa. Olen tehnyt pestäviä pesulappuja esimerkiksi kasvojen puhdistukseen sekä haavahoitoon. Haavahoitoon tarkoitetut on tehty materiaalista, jotka voidaan kiehauttaa ja kasvoille sitten sellaiset mitkä voidaan pestä korkeissa lämpötiloissa. Pesulaput olivat parhaat kun tatuointejani hoidettiin, ei irronnut iholle mitään mitä yleensä irtoaa kertakäyttöisistä lapuista.

Unimaskit ovat ihan parhaat jos matkustelee. Road tripillä, jos väsyttää autossa, niin laittaa vaan unimaskin silmille ja ottaa hetken tirsat. Oma poikani käyttää tosin näitä myös kotona, sillä hänen ikkunaverhot eivät ole niin pimentävät, että saisi nukuttua myöhään viikonloppuisin. Siksi haluaa pitää unimaskia.

Tilkuista saa tehtyä aika paljon kaikenlaisia ihania juttuja. näiden vinkkien lisäksi. Jos haluatte nähdä näitä ideoita lisää, voin näitä aina silloin tällöin julkaista.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

6 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihan loistavia ideoita jokainen näistä 🙂

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Mahtavia uudelleenkäyttö ideoita ja varsinkin itsellä noita donitseja kuluu (eli aina ne häviää jonnekin) 😀

 3. Marjo kirjoitti:

  Upea uusiokäyttöä! Itselläni lojui kaapissa tilkkupussi, jonka tuossa keväällä kiikutin ystävälleni, joka tekee tilkuista vähän samanlaisia juttuja kuin sinäkin. Hän oli superonnellinen kun sai ”uudennäköisiä tilkkuja” ja paljon.

  https://www.marjonmatkassa.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *