Hae
VillaNanna

Kierrätyskeskuksen uusi Porttipuiston myymälä

Pitkä odotus on palkittu ja uusi Kierrätyskeskuksen myymälä on avattu Porttipuistoon aivan, Ikean viereen. Myymälä on avara, raikas, valoisa ja tuotteet on laitettu hienosti esille. Tavarat ovat myös väljästi, joten jää hyvin tilaa käytäville liikkumiseen. Minun on ihan pakko sanoa, että tämä uusi ilme sopii minulle ja myös iskee minuun ja syvälle. Toimii todella hyvin.
Avajaispäivä oli lauantaina ja kakkukahvia jonotti iso määrä ihmisiä. Vaikka ihmisiä oli paljon, sujui avajaispäivä mukavasti ja rauhallisesti. Kaikenlaista hauskaa tekemistä löytyi jokaiselle lapsesta aikuiseen. Meidän Härdelli osallistui aarrejahtiin ja sai pehmolelun (onneksi sain sen pehmolelujen riippumaton kattoon juuri). Kaikkea kivaa oli tarjolla askartelusta arvontaan, tapahtumakalenteria voi tutkailla täältä.

Kierrätyskeskus on kokenut alkuvuonna paljon, yksi iso muutos on Kierrätyskeskuksen uusi ilme, joka on nuorekas, raikas ja rento ja uusi logo sopii tähän uuteen ilmeeseen täydellisesti. Uuden ilmeen tekijöistä, kuvista ja logosta löytyy juttua täältä. Ja tuo uusi ilme näkyy myös Porttipuiston myymälässä. Kierrätyskeskus on nyt tätä päivää, ajan hermoilla. Se palvelee hyvin vanhoja asiakkaita ja nyt saa mukaansa myös uudet asiakkaat, myös nuoremmat. On tärkeää, että saadaan vuoropuhelua nuorten kanssa.
Nuoret tiedostavat hyvin luonnon tilan ja kantavat huolta siitä. Nuoret haluavat kantaa kortensa kekoon ja hankkia vaatteita myös kirpputoreilta mutta useasti nuoretkin toivoo juuri avaria, raikkaita ja selkeitä myymälöitä. Keskustelemme paljon nuorten kanssa kierrättämisestä ja miten voisi hyödyntää jo olemassa oleva ja mitkä kirppikset ovat hyviä yms. Mielestäni Kierrätyskeskus vastaa juuri nuorten tarpeeseen hyvin. Uskon, että tällä uudella ilmeellä Kierrätyskeskus saa uusia asiakkaita nuorten keskuudesta lisää. Kierrätyskeskus ei ole enää vain elämäntapahihhuleiden juttu (kuten minun) vaan nyt se on meidän kaikkien.

*    *    *    *    *

Omat lempprit olivat rauhallinen lukunurkka kirjaosastolla sekä lasten leikkitila ja kahvila. Plan B jäi näkemättä mutta mieheni ihastui kyseiseen osastoon eniten. Joten ihan vain sen vuoksi pitää tulla tänne vielä uudelleen.

Mieheni mietteitä myymälästä:

Valoisa, johdonmukainen koko Kierrätyskeskuksen linjan kanssa, palautetta oli kuunneltu, Plan B:lle oli oma selkeä oma osasto ( viittaa tällä yksityistilaisuuteen, jossa oli mukana).  

Härdellin mietteitä myymälästä:

Paikka näytti kivalta, oli kivoja leluja (halusin ne kaikki hienot)
*    *    *    *    *
Mikä jäi harmittamaan minua, mikä ei suinkaan ole Kierrätyskeskuksen syy vaan ihan oma moka, oli se, että kestä isoja massoja ja oli pakko päästä pois vaikka nähtävää jäi paljon, kuten nyt vaikka ihana Plan B. Mies kävi mielenkiinnosta heti kyseisellä osastolla mutta tonttu kun on, niin kuvia ei sitten mennyt ottamaan. Plan B on Kierrätyskeskuksen oma mallisto, joka valmistetaan ekologisesti ja eettisesti. Plan B tuotteisiin kuuluu vaatteet ja asusteet, huonekalut ja sisustustavarat. Plan B on minun suosikki, tykkään varsinkin huonekaluista, voisin sisustaa koko kodin näillä huonekaluilla. Meillä on jo pieni alku siihen nimittäin minulla on pitkään toivottu ja ihailtu tarjotin. Voit käydä ihailemassa sitä täällä
*
Näprä-osastokin jäi näkemättä, mikä sekin harmittaa. Koskaan ei voi olla liikaa pitsejä ja muita tarvikkeita. Koskaan ei voi tietää mitä tarvitsee… Suurinosa koristemateriaalistani sekä askarteluissa käytettävästä materiaalistani on Näprä- osastolta hankittu. Näprä- kädentaitopalvelulla on myös ilmaistukku, josta voi hakea materiaalia kaikki Pääkaupunkiseudun koulut ja päiväkodit myös muutamat nuorisotilat käyttävät tätä mahdollisuutta. Näprä järjestää myös erilaisia pajoja erilaisille ryhmille. Niihin voi tutustua täällä. Eikä pidä unohtaa Oiva-Askarteluopasta, johon voit tutustua täällä
*
Kierrätyskeskuksella on myös Vastuulliset vaatteet- opintopaketti, jonka avulla opit hankkimaan vastuulliset vaatteet kaappiisi. Tähän kuuluu kolmen ohjeen patteristo: 
1. Hanki harkiten
2. Luota laatuun
3. Käytä kierrätettyä
Kannattaa muuten testata oma tietämys Laatuvaatekaapin avulla. Kaapit löytyy Itiksen ja Nihtisillan myymälöistä. Itse olen testannut myös ja löytyi silloin muutama puute, jotka korjasin heti.
Tämä opintopaketti on todella mielenkiintoinen ja siihen voit tutustua lisää klikkaamalla tästä. Linkistä löytyy myös eri kampanjoita, joihin osallistua. Itsehän olen mukana edelleen Vaatevallankumouksessa. Nykyään kaappini sisältö on 98% kierrätettyä ja loput on joko uutena hankittua tai jo ennen projektiani hankittu uutena (kankaat lukeutuu tähän).

Tiesitkö?

Kierrätyskeskus saa S-ryhmältä lahjoituksena kukkia, jotka eivät läpäise heidän laatukriteereitä. Olette useasti nähneet kuvissani juuri näitä lahjoitettuja kukkia.

Mä niin haluan tämän sängynpeiton. En sitten ostanut, jäi harmittamaan…Ehkä sitten se seuraava.

* Yhteistyössä Kierrätyskeskuksen kanssa, videot: Kierrätyskeskus

Jatkuu seuraavassa postauksessa…..
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Taru kirjoitti:

  Ihanan valoisa ja avara. Onkohan tämä kokonaan uusi myymälä, vai siirtyikö Koivukylän Kierrätyskeskus Porttipuistoon?

 2. Minnea Muru kirjoitti:

  Vau, miten avara ja raikas on tuo uusittu kierrästyskeskus! Ja todella toimivia ideoita! Varmasti houkuttelee paikalle enemmän ihmisiä!

 3. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on kokonaan uusi myymälä ja Koivukylä toimii edelleen 🙂

 4. Melissa L kirjoitti:

  On kyllä ihana ja luulen, että tämän paikan löytää monet itselleen. On helppo tulla Helsingistäkin.

 5. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Kivan näköinen paikka! Voi kun tänne Turkuunkin aukeaisi joku vastaava, meillä tuntuu olevan aika kehnot tarjonnat.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Tyttäreni sanoo samaa, että siellä on kehnosti. Tosin moni paikka pitää löytää erikseen.

 7. Katta kirjoitti:

  Kivan näköinen paikka. Arvostan kirppareita, jotka panotavat avaruuteen ja mukavuuteen. Tykkään käydä kirppareilla, mutta ne perinteiset ’kirppu’paikat eivät kiinnosta.

 8. Melissa L kirjoitti:

  Itse käyn monissa erilaisissa paikoissa, se on vähän sellaista aarteenmetsästystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *