Hae
VillaNanna

Aina kannattaa säilyttää herkut kaapissa

Aina kannattaa säilyttää herkut kaapissa

Minun mielipiteeni on se, että aina kannattaa säilyttää herkut kaapissa, enkä puhu karkista tai muusta syötävästä, vaan niistä ihanista vaateherkuista, joita meille jostain syystä kaappiin aina ilmestyy. Nämä herkut on niitä, jotka olet moneen kertaan halunnut laittaa pois, ne tuntuu pyörivän kaapissa ihan tyhjänpanttina. Osan voikin laittaa kiertoon, mutta ei todellakaan kaikkia. Miksi? Koska niistä voi yhtäkkiä tulla niitä lempivaatteita. Näin minulekin on käynyt muutaman kerran ja olen oppinut tekemään ne herkkulöydöt kaapistani ja oppinut myös säästämään tiettyjä asioita, vaikka en olisi käyttänyt niitä vuosiin.

Useasti sanotaan, että jos et pariin kuukauteen ole vaatetta laittanut päällesi, niin laita se kiertoon. Kyllä, todellakin kun on kyse vaatteesta, joka on vaan vaate. Mutta kaapissa on aina niitäkin, jotka kertovat tarinaa, ne ovat niitä vaatteita, jotka tuovat muistot nykypäivään ja ne on niitä vaatteita, jotka tulevat vuodesta toiseen takaisin. Ne ovat niitä vaatteita, jotka otat esiin kaapista toistuvasti ja laitat ne ehkä pinoon.

Olen todella useasti lukenut ja kuullut siitä, kun ihmiset siivousvimmoissaan ovat tyhjentäneet kaapit ja myöhemmin sitten katuneet, että se ja se vaate olisi pitänyt säilyttää, koska nyt sitä tarvitsisi ja täytyy ostaa uusi. Vaatekaappia kannattaa käydä aina läpi tasaisin väliajoin, mutta sitä ennen kannattaa kirjoittaa listaa mihin tilaisuuksiin voisi tarvita vaatteita ja millaisia. Se auttaa kaapin rakentamisessa.

Aina kannattaa säilyttää herkut kaapissa

Minä päätin kun muutimme kolme vuotta sitten tähän asuntoon ja jouduin laittamaan kiertoon monen monta säkkiä vaatetta ja kenkiä, joka oli todella iso haaste minulle, että haluan sellaisen vaatekaapin, joka on täynnä lempivaatteitani. Kolme vuotta ja olen nyt siinä pisteessä, että voin sanoa, että kaapissani on vain lempivaatteita. Toki joitain riepuja löytyy, koska kotona haluan kulkea miten sattuu, joten rievut on oltava, vaikka eivät lemppareitani ole. Siksi minulle on tärkeää se kun tyhjennän kaapin sisältöä, että minulla on se ehkä -pino. Se pino laitetaan aina ehkä hyllylle ja nyt on kyseisestä hyllystä siirtynyt yksi aivan ihana neuleliivi herkkuhyllylle.

Tein keväällä kyselyn Instaan, että mitä kyseisen liivin kanssa tekisin: pois vai ei. Vastaukset olivat yksimielisesti pois vain. Enhän minä edelleenkään voinut laittaa tätä itse neulomaani liiviä pois. Olihan se niitä ensimmäisiä neuleita joita olen 90-luvulla tikuttanut. Liivi on ollut muutaman kerran päälläni, se ei oikein aikasemmin ole ollut meikäläisen juttu, ehkä siksi, kun se on ollut minulle aivan liian suuri. Olen ollut niin pikkuinen nuorena. Hukuin liiviini. Mutta nyt 30 kg isompana liivi sopiikin minulle oikein hyvin ja se sopii niin monen vaatteen kanssa.

Liivin mahdollisuus

Olisi kyllä harmittanut, jos olisin tämän ihanuuden pois laittanut. Nyt ei harmita yhtään. Minulla on kaapissa toinenkin ehkäneule ja meinaan säilyttää sen myös ihan samasta syystä, että ehkä joskus. Nimittäin nyt on tullut pidettyä tuota ihanaa liiviä ihan todella monen vaatteen kanssa. Itse olen tällä hetkellä innostunut pukemaan liivin miheni kauluspaidan ja leggareiden kanssa. Mutta tämän voi laittaa poolojen, hameiden ja farkkujen kanssa, toki myös suorien housujenkin. Oikeastaan siis minkä tahansa kanssa. Siksi tämä liivi onkin nyt minun lempparini, kun se on niin helppo yhdistää eri tavoin. Mitä mieltä olette?

Kannattiko säilyttää?

Seuraan paljon ulkolaisia kirppisvideoita ja katselen mitä he yleensä etsii kirppareilta (en siis seuraa muotia ollenkaan, toisin kuin he). Nappaan joitain juttuja itselleni, kuten nyt nämä neuleliivit, joihin nuo kirppistelijät ovat hurahtaneet ihan kokonaan. Toki he etsii lähinnä isoja over size -liivejä, mutta minulle, metrin hukkapalalle sellainen on vähän turha jätti, vaikka tykkäänkin niistä, mutta ne eivät vain ole meikäläisen juttu. Toki tämäkin liivi on leveä, mutta muuten ei ole liian iso ja tällainen on sitten enemmän minun makuun.

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Shoppaile ilmaiseksi uusi asu

Ekstra korkeavyötäröiset housut

 

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo on totta, että niin hankinnoissa kuin kiertoon laittamisessakin kannattaa olla tarkkana.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, kaikkea ei kannata laittaa kiertoon vaikka ei olisi käyttänyt vuosiin.

 2. Jael kirjoitti:

  Tosi kiva liivi, ja hyvä ettet pistänyt sitä pois, sillä näyttää hyvältä päälläsi. Kivaa viikonloppua Melissa.

 3. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Liivit ovat muodikas juttu tänä syksynä. Ja noin vain tekaisit itsellesi muodikkaan vaatteen. Minä laitoin keväällä kiertoon sinisen liivin, joka olisi ollut nyt passeli.
  Kivaa viikonloppua Melissa <3

 4. DML kirjoitti:

  Tosi kiva ja tyylikäs asukokonaisuus 🙂

 5. Sonja kirjoitti:

  On tosi kiva liivi! Sopii sulle hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *