Hae
VillaNanna

Kankaan palasesta paidaksi

Kankaan palasesta paidaksi

Joskus tie kankaan palasesta paidaksi saattaa olla pikkuisen kinkkinen. Niin oli tämän kankaan palasen kanssa. Kangasta ei ollut paljoa, joten oli pakko tarkkaan miettiä, että mitä kummaa sitä tekisi. Kangas oli vielä collegekangasta, joten siinä oli pikkuisen miettimistä. Miettiä collegepaita hiukan toisella tavalla. Lopputuloksena oli ihan mukavan tuntuinen paita, jollaista ei kaapista vielä löydy. Ainakaan tällä kankaalla.

Kankaan palasesta paidaksi

Ompelin tuossa juuri itselleni paidan, joka olisi tarkoitus pukea päälle kun meillä on hääpäivä. Ja sitä tehdessä alkoi lanttu leikata ja vilistää omia ratojaan sen verran voimakkaasti, että oli pakko ottaa tuo collegekankaan palanen esille ja testata samaa paitaa hiukan modattuna toisesta kankaankasta. Kaavana käytin siis Burda 11/2009 lehden kaavaa. Miten modasin kaavaa? Poistin laskokset ja suoristin kaavan sivuilta. Tein oman resorireunuksen. Muuta muutosta kaavaan ei tullut. Eli hyvin pieni muutos, mutta sellainen, että paita on enemmän collegepaita kuin tavallinen paita.

Tarkoitus on käyttää tätä paitaa ihan minkä tahansa vaatteen kanssa ihan arjessa. Toinen kun on enemmän spesiaalimpi, vaikka sekin toimii arkikäytössä, jos tekee sellaista työtä, jossa tarvitaan siistimpää pukeutumista. Tosin itse tykästyin paita nahkahousu yhdistelmään, joten voi olla, että se on nyt ainakin tällä hetkellä se tyyli jota haen tässä paidassa. Vai miten sinä yhdistelisit paidan?

Instagramin kysely ja tulos

Kun sain paidan valmiiksi tein Instagramiin pikaisen kyselyn paidasta. Ja selkeästi monet tykkäsi paidan ulkonäöstä, osa ei. Näin se useasti menee, toiset tykkää toiset ei. Hyvä määrä osallistujia kuitenkin oli ja oli kiva nähdä miten ihmiset ajattelee tämän tyyppisistä paidoista. Itse olen aina tykännyt tämän tyyppisistä paidoista ja niitä aina silloin tällöin olen tehnytkin. Ja vähän kaikenlaisista kankaista, collegekangas oli nyt ihan uusi materiaali tähän paitaan tällä kertaa.

Ajattelin ottaa yhdeksi haasteeksi tämän paidan. Eli miten monella tavalla tämän paidan voi yhdistellä. Ja tietenkin niillä vaatteilla, joita jo löytyy omasta kaapista. Mitään ei osteta tai tehdä, vaan kaikki pitää olla kaapissa jo valmiina. Ja kun vaikka kymmenen asua on saatu kasaan, niin tekisin koosteen niistä tänne blogiin. Hauska haaste keväälle.

Kankaan palasesta paidaksi

Mahtavaa torstaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

12 kommenttia

 1. Jowi kirjoitti:

  Ihan kivan erikoinen paita, toinen hiha puuttuu täysin samalla kun olemassa oleva hiha on suuri ja muhkea. Kontrasti on tässä selkeä!

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tästä tuli kyllä todella upea luomus 🙂

 3. Riitta Reissaa kirjoitti:

  Näppärä projekti! Tuli kivan näköinen! Ja mikä ihana karvaturri siellä sohvalla nököttää?!

 4. petra kirjoitti:

  Oo tulipa hieno! Näyttää hyvältä nahkahousujen kanssa yhdistettynä, menisikö myös hameen kanssa? ? Onko paidan helma muuten perus huppari mittaa ”about lanteille” vai vähän pidempi? ?

  http://www.sangynalla.fi

 5. Hengittävää elämää etsimässä -blogi kirjoitti:

  Upea! Olet todella kaunis paidan ja nahkapantsien kanssa. Jään odottamaan postauksiasi kevään haasteesta, huippuidea =)

 6. Nadine kirjoitti:

  Tämä vaate on suhteellisen vaikea käytössä: yleensä joko palelen toisella puolella tai hikoilen toisella. Paitsi että rakastan toispuolisia vaatteita. Tämä paitakin on aivan ihana. Itse yhdistelisin sen farkkuihin.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, ihan kauhean paksusta ei kannata tehdä, mutta tällainen hyvin ohut materiaali toimii ja varsinkin tuossa keväällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *