Hae
VillaNanna

Pellavahousuista lappuhaalarit

Pellavahousuista lappuhaalarit kesän hellepäiviin valmistuu näppärästi vanhoista housuista, joita ei enää käytä. Tai ne eivät oikein istu siihen tyyliin missä tuntee olonsa erittäin hyväksi.

Pellavahousuista lappuhaalarit

Halusin nimenomaan lappuhaalarit näistä housuista. Hame olisi ollut myös kiva, mutta koska farkuista tehdyt lappuhaalarit eivät menneet päälleni enää, niin halusin tehdä pellava housuista kevyet samanlaiset pöksyt. Näin on helppo käyttää näitä myös hellepäivänä.

Miten tein?

Leikkasin lahkeet irti ja mittailin toisista lappuhaalareistani mitat lappuosaan. Näin sain suurin piirtein saman kokoisen lapun näihin housuihin kuin vanhoissa housuissa oli. En myöskään halunnut lappuosan tulevan liikaa sivulta, vaan se sai olla enemmän irtonaisen näköinen.

Leikkasin lapun mittojen mukaan kaksinkertaisena, samalla leikkasin myös henkselit. Eteen lyhyempi ja taakse pidempi. Olkapäille laitoin napin, joka yhdistää henkseliosat toisiinsa. Halutessaan voi tehdä henkselit kokonaisena ja laittaa napit tuohon eteen, niin kuin on lappuhaalareissa yleensä. Itse halusin nyt toisin. Tämän jälkeen ompelin osat housujen vyötäröön kiinni. Lopuksi huolittelin ja ompelin lahkeet.

Aikaa hommaan kului noin 45 minuuttia, itse tein aika summissa leikkuun, mutta sen voi hyvin tehdä mittaamalla lahje oikean mittaiseksi. Mitä lyhyemmäksi leikkaa lahkeet, sen enemmän on materiaalia jota käyttää vaatteen muihin osiin. Itse olisin tehnyt lahkeisiin röyhelöt lisäksi, jos olisi materiaalia ollut enemmän.

Pellavahousuista lappuhaalarit Pellavahousuista lappuhaalarit

Ompelu on ollut vähäistä tänä kesänä

Olen monena vuonna ommellut paljon, mutta tänä kesänä ne hommat ovat seisseet aika hyvin. Yksi syy siihen on se, että en oikein tarvitse mitään ja nyt on ollut niin paljon muuta tekemistä. Ehkä tänään istahdan koneen eteen tekemään jotakin kivaa, josta on iloa moneksi vuodeksi. Helle on siirtynyt ja Riikka myrskyn liepeet kutittaa meitä täällä. Tuuli on kova, eikä ulos tee mieli mennä. Eli paras aika ommella.

Minulla ei myöskään ole innostusta ommella, into ja innostus on kadonnut täysin. Mikään malli ei innosta ja mikään uusi idea ei kiinnosta. Ehkä taukokin tekisi hyvää, tosin tässä on taukoiltu oikein urakalla pitkäänkin kun en oikein ole ommellut koko talvena. Noh, jää nähtäväksi miten tämä homma tästä etenee…

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

2 kommenttia

  1. Happystarhome 2 kirjoitti:

    kivat haalarit tuli 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *