Hae
VillaNanna

10 halpaa tekemistä kesällä

Helsinki on täynnä halpaa tai ilmaista tekemistä kesällä. On tapahtumia montaa erilaista ja jokaiselle sopivaa, Erilaiset tapahtumakalenterit antavat vinkkejä mitä kaikkea Helsingissä tapahtuu ja minne mennä. Tapahtumakalentereissa on myös hinnat mukana tai maininta, että on ilmainen. Nyt juitenkin laitan vain halpoja / ilmaisia menovinkkejä, joissa meidän porukka on viime vuosina ollut mukana. Helsingissä on kyllä niin paljon nähtävää ja koettavaa, että yksi kesä ei siihen riitä. Ja ihan sivuvinkkinä, että kirjastot kannattaa käydä läpi koko Pääkaupunkiseudun alueella. Paljon kivaa ilmaista puuhaa eri kirjastoissa, esimerkiksi Espoossa voi tutustua 3D printteriin ja tehdä ilmaiseksi omat kolmiulotteiset härvelit, kuten vaikka pokemoneja. Hauskaa tekemistä löytyy eri kirjastoista paljon monen ikäiselle.
Monesti vaikka tapahtuma on ilmainen niin jotkin asiat kuitenkin maksaa kuten liikkuminen tai ruoka/juoma tai ostokset. Kesällä kun on kaikenlaisia mahtavia kirppistapahtumia ympäri Helsinkiä ja jos jotain haluaa ostaa, niin tarvitaan siihen rahaakin. Tosin me olemme myös sellaisia, että nautimme myös katsella toisten ilakointia kuten nyt vaikka vierailla Lintsillä ilman, että ostamme lippuja sinne. Ruokailu riittää ja kävely alueella.
Yksi tärkeimmistä linkeistä minulle on ollut Vihreät sylit. Linkissä on Helsingin kaikki puistot ja luontonähtävyydet ja varsinkin viime kesänä olemme tutustuneet moneen nähtävyyteen. Moniin piti nyt keväällä mennä mutta samaan aikaan osui kaikkea muuta, ensi vuonna sitten. Sellainen tapahtuma on esimerkiksi Hanami juhla kirsikkapuistossa.
Kannattaa myös seurata eri museoiden ilmaisia aukioloaikoja tai erilaisia kampanjoita. Esimerkiksi Helsingin kaupunginmuseoon on vapaapääsy aina. Varsinkin lastenmuseo on ollut meidän suosikki ja nähtävää ja tekemsitä on siellä paljon. Jos siis huonompi päivä sattuu yllättämään, niin kohti museoita vain.

PS! Muista aina ottaa roskat mukaasi, jos retkeilet. Pidetään yhdessä huolta siitä, että jokainen voi nauttia samoista asioista kuin mekin. Roskat eivät kuulu luontoon!!’

1. Saarihyppely

Saarihyppely on mielenkiintoinen tapa retkeillä Helsingin saaristossa. Meillä kohteet olivat Lonna, Vallisaari sekä Kuninkaanportti. Itse voi päättää kuinka moneen saareen menee. Vallisaari ja Kuninkaanportti on näkemisen arvoiset kohteet (joihin menemme tänä kesänä uudelleen). Hauska seikkailu lapsille, Vallisaari on kuin Hobbittien maa. Tutustu eri yhtiöiden saarihyppelyihin ja vertaa hintoja. Suunnittele teidän perheelle paras retki.

2. Seurasaari

Seurasaaren ulkomuseo on mahtava retkikohde, sisäänpääsy alueelle on ilmainen mutta jos haluaa katsella myös taloihin sisälle niin sitten joutuu pulittamaan sisäänpääsymaksun. Mutta jo pelkkä retkeily alueella tarjoaa mahtavat puitteet. Ja jos tykkää matkustella vesibussilla niin Seurasaareen pääsee tänä vuonna myös vesibussilla. Me olemme olleet siellä kaksi kertaa, ekalla kerralla ei maksettu siäänpääsyä ja toisella kertaa olimme sitten jo museoalueellakin. Varsinkin nuo käsityöpäivät on kiva tapahtuma.

3. Pyöräretket
Jos tulet Helsinkiin hiukan pidemmäksi aikaa suosittelen ottamaan citypyörän takamuksen alle ja lähde katselemaan Helsinkiä, ihan pelkkä ydin Helsinki on näkemisen arvoinen paikka, voit käydä tutustumassa eri keskustan viheralueita tai kiertää Töölönlahtea tai miten olisi suunnata kahville ihanaan Cafe Regattaan? Talvipuutarha on upea kesällä (ulkopuutarha). Siellä voi vierailla ilmaiseksi. Polkupyöräseikkailu Helsingissä näyttää erillaisen Helsingin.
4. Keskuspuisto
Keskuspuisto on iso metsäalue, jossa voi patikoida tai ajella fillarilla. Joka alue on erilainen, Löytyy retkeilymajaa, levähdyspaikkoja jännittäviä onkaloita ja paljon kasveja ja eläimiä. Keskuspuisto ei koskaan tunnu liian tutulle vaikka siellä käydään useasti vuodessa. Meillä on iso osa näkemättä tästä upeudesta ja parasta on se, että retkeily siellä ei maksa yhtään mitään.

5. Vuosaren huippu

Tämä kohde on kuin olisi Lapissa vaeltamassa. Mahtava ympäristö ja hyvin on saatu entinen kaatopaikka elämään uudelleen. Aluetta rakennetaan edelleen ja tarkoituksena on saada sinne iso ulkoilualue, mikä on erittäin hyvä juttu. Huipulle on hieman hankala päästä julkisilla mutta sinne pääsee kuitenkin myös julkisilla. Viime kesänä kiipesimme huipulle kaksi kertaa ja tarkoitus olisi nyt ennen muuttoa kiivetä sinne uudelleen katselemaan kukkaloistoa. Ei kauheasti tämän reissun jälkeen tee mieli lähteä matkoille kun mahtavuuksia löytyy ihan vierestä.

6. Helsingin Aurinkolahti

Toki rantoja on muuallakin Helsingissä mutta tätä Aurinkolahden uimarantaa luonnehditaan Helsingin Rivieraksi ja sitä se kyllä on. Ei aina halua mennä samalle rannalle touhuamaan vaan välillä kannattaa napata tavarat kainaloon ja lähteä vähän kauemmas. Aurinkolahti on siis silloin erittäin hyvä valinta. Taas fiilis on kuin olisi jossakin muualla kuin Suomessa. Meidän porukalle on riittänyt toistaiseksi ihan alueella pyöriminen, uimaan ei olla vielä päästy tai Härdelli on vedessä kahlaillut mutta ei ole uskaltautunut uimaan vielä.

7. Linnanmäki

Kyllä, sisälle ei maksa mitään ja Lintillä on tosi kiva hengailla ihan muuten vain, tai me nyt tykätään siitä hommasta. Toki meillä on tapana myös nauttia street food herkkuja myöskin mutta voi siellä syödä omia eväitäänkin halutessaan. Lintsin vieressä on myös Lenininpuisto sekä Alppipuisto, jotka kannattaa myös katsastaa. Varsinkin Alppipuistossa on ilmaistapahtumia joka kesä. Piknik kori mukaan ja tapahtuma vilinään. Myös Linnanmäellä on ilmaisia tapahtumia, käykää kurkkaamassa, jos ihan hengailu Lintsillä ei riitä.

8. Alppiruusupuisto

Yksi aivan mieletön puisto Helsingissä on Alppiruusupuisto. Kukat kukkii kauneimmillaan näin touko-kesäkuunvaihteessa ja siellä on ihana kulkea kiireettömästi. Ihmisiä on paljon, sillä onhan tämä taas ihan oma maailmansa ja upea sellainen. Tuoksu on huumaava ja lapsi saa aikaan aikamoisen seikkailun itselleen. Tämäkin on täysin ilmainen kohde.

9. Haltiala 

Meidän yksi suosikki paikkoja on Haltialan tila. Sinne ajellaan vähintään kerran kesässä jokirantaa pitkin, jo Vantaanjoki on täynnä nähtävää, uskomatonta miten Helsingissä voi olla maaseutua. Sitä vain jää ihmettelemään…
Haltialassa voi käydä katsomassa eläimiä, syödä eväitä, grillata tai nauttia Vanhan pehtoorin antimista. Mikä ikinä itseään miellyttää. Tämä on suosittu kohde niin lapsiperheillä kuin aikuisilla eli porukkaa on ja joskus voi joutua odottamaan ruokaa Vanhassa pehtoorissa aika pitkään.

10. Kirppikset

Kesällä on aivan mahtavaa kun jokainen voi pystyttää oman kirppiksen minne tahansa. Siivouspäivä on mahdollistanut sen, että monena viikonloppuna voi eri asuinalueilla olla kirppispuuhat meneillään. Näin oli myös eilen ja tein retkemme tiimellyksessä parit ostoksetkin. Tämä on elävöittänyt Helsinkiä paljon ja itse ainakin tykkään tästä tempauksesta paljon. Korttelikirpiksiä kannattaa seurata feissarissa. Monissa tapahtumissa on myös kirppismyynti, kuten nyt vaikka Arabian katufestareilla. Erilaisia kirppistapahtumia on pitkin kesää.

Ihanaa lauantaita kaikille!

-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *