Hae
VillaNanna

Skappel -neule jämäkeristä

Skappel -neule jämäkeristä

Minun ihan ensimmäinen skappel -neule jämäkeristä valmistui juuri hyvissä ajoin meidän matkalle. Tätä kyllä tarvittiinkin, sillä Krakovassa oli kylmä ja sateinen keli lähes koko siellä olo ajan. Tähän pehmeään neuleeseen oli ihana pukeutua kun päästiin kotiin reissuilta. Ainut huono asia tässä on se, että tästä tuli aivan liian iso. Seuraava tulee olemaan pienempi, paljon pienempi. Vaikkakin tykkään tästäkin kovasti, mutta tätä käytän siis vain kotosalla.

Ohjeen nappasin jälleen Kalastajan vaimon -blogista, mutta lankoina käytin omia jämäkeriä. Koska Kalastajan vaimo kertoo tämän neuleen taustoista, niin itse en sen kummemmin ala asiaa tänne lainailemaan. Neule on ollut pitkään hitti, alkuperäinen ohje on norjalaisen bloggaajan julkaisema ja ihan mahtava ohje onkin. Aloittelijalle ihan ykkönen! Kannattaa kokeilla…

Skappel -neule jämäkeristä

Vähän liian iso Skappel -neule jämäkeristä

Kun neuloin paitaa, kävi alussa jo mielessä, että nyt tulee iso paita, mutta kiltisti seurasin vain ohjetta. Tällä kertaa olisi kyllä pitänyt kuunnella sitä omaa ääntään ja ottaa ainakin ne 10 silmukkaa pois paidasta. Olisi ollut vähän järkevämmän kokoinen. Olen niin pienen kokoinen, vaikka pullea olenkin, niin nämä yhden koon vaatteet ovat minulle aina tajuttoman suuria. Mutta en meinaa asiasta enempää itkeä, vaan käyttää tätä paitaa näin talvisin aina kotona.

Minun jämäkerät oli Perunvillaa sekä Novitan vanhaa mohairia, jota olen tilannut Novitalta vuonna yksi ja kaksi. Ei ole mitään muistikuvaa miksi olen ne joskus hankkinut. Tarkoitus niillä kyllä on ollut. Väri on aivan ihana, vihreän ja valkoisen suloinen sekoitus. Olen niin tyytyväinen, että sain nyt vihdoin nämä langat kokonaan käytettyä ja jämälankakoria muutaman kerän pienemmäksi. Se jos mikä oli paras joululahja minulle!

*****

Koska joulu sekä hanukkah osui samaan aikaan, niin molempia juhlaherkkuja sai maistella ja munkkeja puolassa on muutoinkin vaikka kuinka ja paljon. Me siis saimme herkutella challah leivällä ja latkeseilla (tietenkin) mutta sufganiyot me söimme ihan modernisti kermatäytteellä sekä kookkostäytteellä. Tänä vuonna latkeseja sai myös Krakovan joulutorilta kojusta sekä parista ravintolasta. Itse tosin söin vain kerran ja nuorimmaiseni kerran. Niin paljon oli muuta syötävää.  Challah leivän ostin ihan kaupasta ja se oli vähän kuivaa, verrattuna sitten itse tehtyyn leipään. Ihanan pehmeä munkki nautittiin lasillisen jälkiruoka kosher viinin kanssa. Kyllä oli olo niin ihanan makea kylmän reissun jälkeen.

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi kuinka ihanan lämpöiseltä tuo näyttääkään!

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Tuollaiseen neuleeseen olisi ihana kääriytyä sohvalla Netflixiä katselemaan…

  • villananna kirjoitti:

   Sitä mä juurikin tein iltasella kun olin käynyt suihkussa, laitoin telkkarin päälle ja sukelsin lämpimään syleilyyn 😀

 3. Anu kirjoitti:

  Niin ihanan värinen ja lämpöisen näköinen neule! ?

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Nuo ylisuuret neuleet ovat mainio juttu. Näyttää kivalta. Ja telkkarin ääressä olisi kiva istua tuollainen neule päällä. Taitava olet!

  • villananna kirjoitti:

   Rakastan isoja neuleita. Tällaiset hahtuvaiset on ihan parhaita <3

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella ihan iso neule ja näyttää todella lämpöiseltä. Minusta se ei näytä isolta. Tykkääm oversize – neuleista.

  • villananna kirjoitti:

   Minä myös tykkään over size vaatteista. Varsinkin neuleista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *