Hae
VillaNanna

Hopotikopoti hummani hei

Hopotikopoti hummani hei

Hopotikopoti hummani hei sanoo Melissa töidensä ääreltä. Olen järjestämässä kesällä kepparikurssia nuorille ja kurssilla olisi tarkoitus tehdä vähän toisenlainenkin keppari, ei vain sitä oikeaa ja parasta. Teemme myös kynästä kepparin. Silloin kynäkeppari voi olla myös satuolento, tarujen yksisarvinen, jos vain haluaa alkaa vääntelemään kaikenlaisi hyvin pieniä juttuja.

Minusta jokaisella pitäisi olla yksi yksisarvinen elämässään, tai ainakin se kynähevonen, jos ei muuta. Näissä on vähän haastetta, sillä ihan pienen pipertäminen ei ole helppoa puuhaa. Ei ainakaan tällaiselle nakkisormelle kuin minä olen. Mutta tämä oli vain tehtävä.

Hopotikopoti hummani hei

Ajatus lähti siitä, että tosiaan kesällä keppiheppapaja aukeaa meillä töissä ja mielestäni jokainen heppapajalainen voi tehdä itselleen myös kynään pienen hepan, halutessaan tietenkin. Meillä kun on niin paljon muutakin tekemistä kuten keppihevosen tekeminen, ruusukkeiden teko, esteradan pystytys. Mutta ne jotka ehtii saa tehdä kynäänsä ihanan hepoaisen. Ja näppärimmät voi tehdä myöskin yksisarvisen ja toki jos tahtoo, niin Pegasos on mahdollinen tehdä myös. Mikä itseään kiinnostaa.

Tähän tehdään itse kaavat, hyvin yksikertainen pää ja korvat, silmiksi kelpaa napit tai pienet helmet ja harjaksen saa tehtyä ihan vain langasta. Hiukan täytettä ja heppa on siinä. Itse ainakin tykkään todella paljon ja näitä innostuu tekemään enemmänkin. Hirmu pitkää harjasta ei kannata tehdä, sillä se häiritsee kirjoittamista. Mutta jos Barbielle sen tekee, niin kepiksi riittää tikku ja silloin voi tehdä myös erilaisia riimuja yms. tykötarvetta. Eli jos ei halua kynään tätä, niin kyllä nuketkin mielellään leikkii tällaisella. Oikeasti. Näin uskoisin.

Ompelin lähes kaiken käsin, vain harjaksen ompelin koneella. Se oli näin paljon helpompaa näillä nakeilla. Uskon kuitenkin, että homma hoituu hyvin myös koneella. Jos on super varovainen. Nyt onkin kiva keskittyä kaikenlaiseen väsäilyyn, kun lunta tuiskuttaa ikkunan takana eikä ihana aurinko suostu näyttämään kasvojaan. On hyvä valmistautua sisällä kevääseen ja tehdä kaikkea pientä kivaa itselle ja muillekin. Vai mitä tuumaatte siitä? Olisiko kiva saada tällainen suloinen pieni keppihevonen hirnahtelemaan omaan kotiin? Silitellä sen päätä samalla kun tekee läksyjä tai muita kirjoitushommia?

Ihanaa ja nautinnollista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Tanssi farkkujen kanssa

Vanhojen korvisten uusi muoto

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Voi kuinka suloisia nuo ovat <3

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Nämä ovat aivan ihania! 😀

 3. Jasmin kirjoitti:

  Siis kuinka ihanaa että olet järjestämässä tollasta kurssia! Ihanan näkösiä nuo! ?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  kiva idea tehdä kynään koriste 🙂

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *