Hae
VillaNanna

Kaksi vanhaa takkia rakastuu

Kaksi vanhaa takkia rakastuu

Kaksi vanhaa takkia rakastuu, näin oikeasti voi käydä. Näin kävi täällä meillä, nimittäin siivotessa löysin farkkutakin, jonka olen tehnyt itselleni vuosia sitten, erittäin paksusta farkusta. Aikanaan käytin sitä aika vähän, sillä se oli minulle ihan liian suuri, mutta nyt se oli kutistunut kaapissa, enkä saanut sitä edes päälleni. Toinen takki, nahkatakki taas löytyi materiaalikaapista, olen saanut sen kaveriltani joskus muutama vuosi sitten ja vasta nyt sille tuli käyttöä. Nimittäin farkku ja nahka rakastaa toisiaan. Uskotko?

Kaksi vanhaa takkia rakastuu

Koska tavallaan tykkään takista, niin pakkohan se on sitten tuunata uudeksi, jotta sitä voi myös käyttää, ei vain roikottaa tyhjän panttina kaapissa. Näin aloin ratkoa takin sivusaumoja, myös hihan saumat. Purkamisen aikana mietin mitä ja miten toteutan suunnitelmani ja mietin sitä, että onko minulla edes mitään suunnitelmaa tähän. Kun sivut oli purettu, hyökkäsin nahkatakin kimppuun ja purin siitä vuorin sekä myös sivusaumat pois. Näin on helpointa lähteä leikkaamaan osia vaatteesta. Kokonaan en lähtenyt fileoimaan takkia, vaikka se nyt olisi vielä helpompi homma.

Mitä tein?

 • leikkasin neljä pitkää pätkää nahkatakista, noin 8cm leveitä, sisältäen saumanvarat.
 • Leikkasin samat kappaleet myös vuorista.
 • Leikkasin summissa myös isot taskunosat nahasta sekä vuorikankaasta.
 • Ompelin kaksi pitkää pätkää yhteen vuorikankaan kanssa lyhyestä päästä.
 • Ompelin taskuihin vuorin.
 • Ompelin pitkät nahkasuikaleet farkkutakin sivusaumoihin. Näin sain molempiin sivuihin lisää tilaa 6cm. Ompelin pätkät siis hihasta helmaan.
 • Kiinnitin taskut.
 • Leikkasin lopuksi nahasta jatkopalan vyöhön ja purin vanhan vyön kokonaan ja katkaisin vyön kahtia.
 • Lisäsin nahkalisän vyöhön keskelle ja ompelin vyön.
 • Leikkasin hihoista noin 6 cm pois, sillä halusin laittaa resorin hihansuihin. Mittasin siis ranteeni ja leikkasin resorista summissa aika pitkän resoriosan takkiin.
 • Ompelin hihansuuhun rypytyslangat ja ompelin resorin kiinni hihaan.

Lopputulos on aika kiva ja tykkään takista nyt tosi paljon. Mitä sinä tykkäät takista nyt? Olen iloinen siitä, että sain tuunattua vanhan asian uudelleen käyttöön, eikä sitä tarvinnut muuttaa miksikään, vaan se on edelleen takkina. En myöskään välitä siitä, että se näyttää tuunatulta. Ehkä lisään vielä joitain merkkejä takkiin. Katsotaan, toki nahkaakin on vielä jäljellä, että olkapäille voisi tehdä jotkin nahkaiset epoletit, mutta sekin on sitten sen ajan murhe jos ja kun haluaa hiukan lisätä jotakin. Nyt takki on kuitenkin juuri sellainen kuin haluan sen nyt olevan.

Kaksi vanhaa takkia rakastuu

Kaksi vanhaa takkia rakastuu

Mahtavaa iltaa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

 1. Enkulin käsityöt kirjoitti:

  Wau miten upea tuli. Olet kyllä mestari suunnittelemaan uutta.

 2. Jael kirjoitti:

  Kahden takin romanssista syntyi tosi upea takki:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.