Hae
VillaNanna

Mielenkiintoinen japanilainen muoti

Mielenkiintoinen japanilainen muoti

Japanilainen muoti on mielenkiintoinen, se on kuin siinä olisi monta erilaista kerrosta. Alakulttuureita on paljon ja muotia ei oteta niin kauhean vakavasti. Ehkä siinä onkin yksi syy miksi olen niin ihastunut japanilaiseen muotiin. Sen tuomaan ehtymättömään mahdollisuuksien maailmaan. Tai näin minä ajattelen japanilaisesta muodista.

Mielenkiintoinen japanilainen muoti

Kiinnostuin japanilaisesta muodista vasta aika vähän aikaa sitten. Kun innostuin shabby chic -tyylistä pukeutumisessa ja sen runsauden keskellä tutustuin ihan vahingossa Mori girl -kulttuuriin. Tämä onkin jo häviämässä oleva maailma Japanissa, Euroopassa tätä suuntausta vielä jonkin verran näkee. Se on vähän surullista, sillä kyseinen alakulttuuri on vain niin suloista.

Ensimmäinen kosketus japanilaisiin kaavoihin sain kun opiskelin viimeistä vuotta (muistaakseni) nuoriso -ja vapaa-ajanohjaajaksi ja opiskelukaverini toi minulle kankaat ja kirjat, joista tein hänelle vaatteet. En ollut koskaan ennen ommellut mitään niistä kaavoista. Nykyään osaankin jo ja ymmärränkin mitä pitää tehdä, että lopputulos on sitten juuri se mitä pitäisi.

Japanilainen muoti kuuluu nykyään pukeutumiseeni

Olen jälkeen päin ostanut monta kaavakirjaa, joita hyödynnän nykyään paljon. Olen valinnut itselleni enemmän pelkistettyä tyyliä ja minimalista tyyliä, joita on helppo upottaa omaan hyvin rönsyilevään tyyliini. Toki edelleen Mori girl -tyyli inspiroi minua ehkä kaikkein eniten ja kerään edelleen paljon kuvia Pinterestiin. Hyödynnän tätä lähinnä tuunauksissani.

Tykkään katsella Japanin katumuotia (kuvista vain valitettavasti) ja ihailla sitä runsautta mitä siellä on. Heidän ajatukset muodista kohtaa omani niin hyvin ja se näkyy heidän katukuvassaan. Muoti ei ole vakavaa. Myös japanilainen refashion maailma on huikea. Monet suunnittelijat ja muodin luojat ovat taitavia hyödyntämään vanhaa materiaalia ja tekemään uutta. Muutamasta muotisuunnittelijasta olenkin täällä blogissani kirjoittanut aina välillä.

Japanilaiset kaavat

Japanilaiset kaavat ovat hyvin yksinkertaisia ja iso osa on helppo valmistaa. Muutama vaikeampi kaavoitus on tullut vastaan, kuten se ensimmäinen työ, jonka tein opiskelukaverilleni. Mutta tuon jälkeen olenkin harjaantunut sen verran, että olen uskaltanut ostaa lisää ja lisää kaavakirjoja. Muutama kirja vielä puuttuu, mutta niitä ei oikein mistään enää saa. Ovat niin vanhoja kirjoja. Tämä on niin harmillista. Ehkä täytyy mennä kirjastoon etsimään.

Kuvien vaatteet, paita sekä housut on tehty japanilaisesta Cotton friend sewing -kaavakirjasta. Tämä kyseinen kirja on tällä hetkellä ollut yksi suosikki kirjoistani, josta olen ommellut valtavasti kaikkea kivaa. Nämä kaavat on helppo yhdistää oikeastaan mihin tahansa tyyliini, mikä löytyy kaapistani. Kaavoja on helppo myös muokata kuten kuvien paita. Paita on tehty leikkuujätteestä ja housut taas tilkusta. Housujen taskuun jouduin laittamaan puuvilla kangasta kun ei ollut mitään muuta. Se onkin söpö kohta housuissa kun punainen kukallinen kangas välillä vähän vilkkuu.

Mielenkiintoinen japanilainen muoti

Nautinnollista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Koko Yamase: Kakkoii Couture

Japanilainen muotisuunnittelija Yoshiko Tsukiori

Jämistä paita ja virkatut paikkafarkut

8 kommenttia

 1. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  en ole kyseisen muodin ystävä 😀

 2. Mira/ Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Enpä ole japanilaiseen tyyliin aiemmin tutustunut, mutta vaikuttaa kyllä perehtymisen arvoiselta.

 3. riitta reissaa kirjoitti:

  Japanilaisten ja suomalaisten kauneustaju on monella tapaa samanlainen: pelkistetty, graafinen, hillitty, oli sitten kyse arkkitehtuurista, ruuasta tai vaatteista. Kiva, kun löysit japanilaiset kaavat!

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, olen samaa mieltä, että meillä on samanlainen kauneudentaju kuin japanilaisilla. Tosin mulla ei ole, koska rakastan over the top juttuja, tosin niin myös japanilainen katumuoti pitkälti 🙂

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Hei ihanat pökät, mäkin haluan tuollaiset 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.