Hae
VillaNanna

Kahden paidan kietoutuminen yhteen mekoksi

Kahden paidan kietoutuminen yhteen mekoksi

Kahden paidan kietoutuminen yhteen ei ollut ihan sanottu juttu. Näitä pikeepaitoja meikäläisellä on vinot pinot ja yhden söpön mekon olen näistä jo tehnytkin, joten nyt piti ajatella asioita vähän toiselta kantilta ja se kantti löytyi taskuista. Kotoinen hellemekko valmistui siis kahdesta pikeepaidasta ja sain vielä taskutkin aikaiseksi.

Kahden paidan kietoutuminen yhteen mekoksi

Näiden paitojen väri harmitti aika valtavasti, mutta en sitten kuitenkaan lähtenyt värjäyshommiin. Ajattelin, että antaa olla, kyllä tätä mekkoa tulee käytettyä siitä huolimatta, vaikka sitten vain pihalla. Mekko on hyvin helppo tehdä, jos ei halua taskuja, niiden kanssa voikin aivot vähän nyrjähtää, mutta lopputulos on kiva. Taskut on tarpeelliset useasti.

Mutta jos taskuja ei halua, niin tekee mekon vaikka seuraavasti:

Tarvikkeet:

  • Kaksi t-paitaa (pikeetä)
  • Sakset ja ompelukone

Tee näin:

  • Leikkaa toisen paidan helma irti kainaloiden alapuolelta heti.
  • Purkaa tai leikkaa toisesta paidasta päärme.
  • Ompele helma kappale toisen paidan helmaan kiinni.
  • Näin sait mekon.

Näin helppo on siis tehdä kahdesta paidasta mekko, mutta jos haluaa jotakin muuta lisäksi, niin sitten tarvitaan hiukan taitoja. Taskut on helppo ujuttaa saumaan mutta jos haluaa muokata yläosaa ihan toiseksi alkuperäisestä, niin siihen voi käyttää myös kaavaa halutessaan. Mekkoja voi tehdä siis monenlaisia niin monta kuin on paitojakin. Minulta löytyy näitä paitoja vielä pari ja pitää miettiä mitä niistä tekisi. Myös paitojen yläosat pitäisi hyödyntää jotenkin, jos niitä jää jäljelle.

Onko tuunaus jutut pelkkää roskaa?

Olen muutamia kertoja saanut lukea tuunauksista sellaisia ajatuksia, että ne ovat roskaa ja ei ole ekologista hajottaa hienot vaatteet ja tehdä niistä roskaa. Mutta mitä sitten, jos tykkää käyttää sitä roskaa? Myös itse olen saanut näitä hämmästelyviestejä osakseni, että miksi rikon hienon vaatteen. Minä rikon sen ihan siitä syystä, että minulla on se vaate, mutta en käytä sitä sellaisenaan, vaan haluan sen oman tyylini mukaiseksi. Kuten nyt tämä mekko. En käytä näitä paitoja sellaisenaan missään, joten teen niistä jotain sellaista mitä sitten mielelläni käytän. Se on tärkeää.

Sen toisen roskan voitte käydä katsomassa tästä linkistä. Kannattaa katsoa tuo linkki, sillä nämä mekot ovat aivan erilaiset. En siis häpeile yhtään kulkea tuunatuissa vaatteissa. Enkä häpeile valmistaa niitä. Oli ne sitten roskaa tai ei. Kestäkööt he, joiden mukaan tuunaaminen on roskaamista. Minä kannan ylpeydellä roskani harteillani. Oman elämänsä taiteilijat yleensä tekee lumpuistaan mitä ikinä keksivät ja parasta on se, että niistä tulee sellaisia, joita jokainen tuunaaja haluaa itse käyttää.

Kahden paidan kietoutuminen yhteen mekoksi

Nautitaan ihanasta päivästä!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.