Hae
VillaNanna

Vanhasta patjasta ja farkuista istuintyynyt lattialle

Härdellillä on jatkettava sänky, joka on ollut jo pitkään täysimittainen ja aikaisemmasta koosta meillä jäi vaahtomuovipatja käyttämättömäksi ja koska tilaa on rajallisesti niin leikkasin patjan neljään kivan kokoiseen palaan. Palat ovat olleet muutaman vuoden kellarisissa. Kun etsin vanhaa hääpukuani niin löysin myös leikatut patjan osat ja toin ne ylös, sillä tarvetta on kevyeille, siirrettäville pikkuisille istuinalustoille olohuoneessa. Näihin uppoaa kivasti myös kaikki farkkujämät mitä jää aina erilaisista tuunauksista. 
Näistä on ollut paljon iloa ja hyötyä ja blogissakin muutamaan otteeseen nähty mutta esitelty näitä ei ole vielä kertaakaan. Näiden tarkoitus on olla pehmusteina, jos leikitään olohuoneessa tai pelataan joko konsolilla tai olohuoneen pöydällä. Nämä on helppo ottaa esiin ja helppo liikutella. Ovat ihanan kevyet.
Kun Härdelli vihdoin sängystä ylös ja oli ensimmäinen kuumeeton päivä, niin hän haki tyynyt ja leikki olkkarissa joululahjallaan, vihdoinkin. On ihana nähdä kun lapsi vihdoin parantuu ja nousee sängystä ylös. Silloin järjestetään lettukestit pienen pojan kunniaksi. Vaikka poika ei jaksanutkaan syödä kuin puolikkaan letun niin hän piristyi silmin nähden ja se on todella ihanaa. 
Omat kotivaatteeni on itse tehtyä, tuunattua ja kirppislöytö. Neulepaita löytyi meidän lähi Fidasta ja on aivan ihanan lämmin. Tossut on joululahjani itselleni, vanhasta huovutetusta villapaidasta ommellut ihanuudet ja leggarit onkin olleet esillä blogissa pariin otteeseen.
Meikäläinen muuti joulun aikaan päätti, että haluan itselleni extra pitkät villasukat ja aloin tietenkin tikuttamaan niitä kovaan tahtiin. Homma ei muuten ole yhtään helppo kun neuloo erittäin ohuilla puikoilla erittäin ohutta lankaa, pelkkää suoraa oikeaa, ilman mitään kuvioita niin tuntuu niin hitaalle ja tylsälle hommalle. Kaksi viikkoa ja yksi sukka valmis. Nyt pitäisi mielenkiintoa sukkaa kohaa löytää sen verran, että saan sen toisenkin sukan valmiiksi. Ei ole riittäyt se, että tulossa on super söpöt sukat, joita en jaksa odottaa siihen pisteeseen, että saan kuvattua ne kaikkien nähtäville. Piää keksiä jokin muu inspis siihen. Meinaan tuo on todella pitkäveteistä neulomista…

Ihanaa tiistaita kaikille!
-Melissa-

16 kommenttia

 1. Nicola kirjoitti:

  Ihanat nuo farkkuiset istuintyynyt. Tuollaiset voisin ottaa itsellenikin. 🙂

 2. Annukka | Ikkunalla kirjoitti:

  Hyvä idea, varsinkin pieneen kotiin, kun ei mahdu paljon huonekaluja, joissa voi istua.

 3. marja liljeström kirjoitti:

  Kiva että poikasi piristyi. Tosi hienot nuo istuintyynyt. Oikeasti tarpeelliset lapsiperheessä.

 4. enkulin käsityöt kirjoitti:

  Kivoja kuvia ja monikäyttöiset kauniit tyynyt.

 5. matkailijakirppu kirjoitti:

  Tosi monikäyttöisiä ja hauskoja! Ja niin käteviä siirrellä noista vyölenkeistä! 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Nämä on ihan ykköset <3

 7. Melissa L kirjoitti:

  Olet oikeassa, että soveltuvat hyvin pieneen kotiin.

 8. Melissa L kirjoitti:

  Hiljaa hyvää tulee. Ja totta, erittäin tarpeelliset, näitä on käytetty todella paljon sen jälkeen kun nämä tein.

 9. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Nämä on kyllä tosi kivat. Tykkään tosi paljon 🙂

 11. Virpi Kaunismäestä kirjoitti:

  Hienot tyynyt ja kiva kierrätysidea! Ja voi että, mä niin tiedän sen sukanneulomisen tuskan! Kun saa vihdoin yhden valmiiksi niin onkin vasta puolessa välissä 😉 Tsemppiä sukille! Tosi söpö koira <3

 12. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Onpa hauskat ja näppärät! 🙂

 13. Nena Sofia kirjoitti:

  Oi wau, miten hienot! Itse olen käsitöissä aika kädetön, mutta tällaiset olisi kyllä kiva osata tehdä 🙂

 14. Melissa L kirjoitti:

  Varsinkin kun ne on ihan pelkkää suoraa vain ja yhtä väriä 😀 Jos kuvio vaihtuisi silloin tällöin niin homma olis mielenkiintoista, mutta ei. Oli pakko saada super pitkät ja yksiväriset ja kuvattomat sukat…

 15. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 16. Melissa L kirjoitti:

  Käsityöt oppii kun tekee vaan. aloittaa helpoista jutuista ja siirtyy vähitellen vaikeampiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *