Hae
VillaNanna

Verhokapasta kesäpaidaksi

Verhokapasta kesäpaidaksi

Miten verhokapasta kesäpaidaksi oikein tapahtuu? Miten kummassa niinkin kapeasta saa vaatteen? Oikeasti aika helpostikin, ei paidan tarvitse aina olla suuren suurikaan. Idea tähän paitaan lähti siitä, että Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyi hyväkuntoinen verhokappa ja kun itse en sellaisia tarvitse missään, purin päärmeet auki, pesin kapan ja ei muuta kuin suunnittelemaan.

Verhokapasta kesäpaidaksi

Käytännössä paita on suhteellisen helppo toteuttaa, laatikkomalli vain ja frilla hihansuihin. Ei sen kummempaa. Toki rintamuotolaskokset ovat tärkeät myöskin, se asettaa hivenen enemmän haastetta hommaan. Pääntie on leikattu olkapäiden leveyden mukaan ja pääntielle on ommeltu kuminauhakuja, näin paita pysyy päällä hyvin. Frillat voi tehdä ihan yhdestä suorasta kappaleesta, jonka rypyttää hihansuihin. Ei tarvitse siis tehdä pyöriöitä ja muita vastaavia koukeroita. Ihan suoraan vaan.

Ilman kaavaa tekemisessä on omat haasteensa, joten jos ei itse halua lähteä tälle tielle, niin vaihtoehtona on valita valmiskaava, joka on laatikkomallia. Kaava on helppo muokata oman maun mukaan. Ensin pääntiestä suurempi ja laittaa kädentielle frillat hihojen tilalle. Se olisi kaikkein helpoin tie. Silloin ei tarvitse pelätä, että kaikki menisi vähän väärin.

Frillapaidan yhdistäminen

Tällainen paita on suloisen romanttinen mutta helppo yhdistää oikeastaan minkä tahansa vaatteen kanssa. Kuvissa vilahtaa ilmaisosastolta löytyneet hieman over size farkut ja vaaleanpunaiset lenkkarit. Paidan voi toki yhdistää myös hameiden kanssa. Itsellä on suunnitelmissa korkeavyötäröiset leveä lahkeiset kesähousut, jotka toimisi kyllä super hyvin tuon paidan kanssa. Minusta ainakin. Uskon myös, että turkoosi pliseerattu hameeni toimisi erittäin hyvin tämän paidan kanssa.

Toistaiseksi silmääni miellyttää juuri kuvien yhdistelmä, jossa on vaaleat farkut sekä tämä paita. Katsotaan sitten miten asut muuttuvat kun helteet tulee ja on pakko saada pukea jotakin paljon kevyempää kuin farkut. Itse käytän nimittäin farkkuja ani harvoin kesällä. Mieluiten käytän pellavaa sekä viskoosia kesäisin. Myös puuvillaa, mutta pellava ja viskoosi ovat minun kesän suosikit. Puuvillan pitää olla super ohutta, jotta se kelpaa kesäasuksi minulla. En tiedä mistä moinen johtuu, mutta jostakin se juontaa juurensa.

Nautinnollista lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Tuo on aivan upea! En uskoisi hetkeäkään jos nähtäis livenä ja sanoisit että ”joo tää paita on muuten tehty verhokapasta” Wau!

  Aurinkoista kesäkuun viimeistä päivää!?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 2. Anne /Trean kirjoitti:

  Käsityötaidot kunniaan! Sopii mainiosti farkkujen kanssa.

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  vaatteet taitaa olla sun intohimo 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Itse asiassa vaatteet on mun intohimon sivutuote. Teen paljon muutakin kuin vaatteita, eli käsityöt ovat intohimo. Kaikkea käsitöitä ei blogiin tule, töissä teen niin paljon, ettei kaikkea voi millään tänne laittaa esille. Joitain aina välillä. Pyrin pitämään blogin pitkälti juuri omissa kotona tehdyissä asioissa.

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  wautsi tosi hieno paita tuli ja sopii hyvin housun sekä hameen kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *