Hae
VillaNanna

Vuoriton takki

Vuoriton takki

Vuoriton takki ei ole ihan mun juttu ollut koskaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö pitäisi tästä takista, jonka olen tehnyt nyt. Tykkään todella paljon, katson kuitenkin, että tämän kaltaiset takit ovat hivenen hankala käyttää.

Vuoriton takki

Takin kaava löytyy Suuri käsityö 9/2021 -lehdestä. Tein muutaman pikkuruisen muutoksen, sillä minulla ei kaikkia materiaaleja ollut, ja kangastakin aika vähän, niin jouduin pikkuisen fiksailemaan. Takista tuli aika väljä, vaikka valitsin mittojen mukaan koon. Siitä huolimatta takkia on tullut aika paljon käytettyä, vaikka tosiaan vuoria tässä ei ole.  Vuorittomuus on minulle aina haaste, sillä aika helposti alkaa meikäläinen rätisemään.

Miksi sitten halusin tehdä tällaisen takin, jos se ei sovi tyyliin?

Koska tykkään takista, niin yksinkertainen selitys. Takkia voi myös yhdistää monella eri tavalla ja eri tyyleihin helposti. Toki kuosin kanssa pitää olla aika varovainen, mutta se on sivuseikka tässä takissa siitä huolimatta. Toki vuorillinen olisi monikäyttöisempi. Nyt pitää tarkkaan miettiä, että mitä laittaa alle, ettei ala rätisemään kuin viimeistä päivää.

Vuoriton takki

Multikuosi tuo haasteita pukeutumiseen

Kun kankaassa on monta erilaista kuosia tai se on erittäin näyttävä sekä levoton, tulee yhdisteltävien vaatteiden olla suhteellisen rauhallisia väreiltään. Itse olen takin kanssa käyttänyt paljon farkkua, mutta tykkään yhdistää tämän kanssa myös voimakkaita värejä, kuten nyt vaikka keltaista. Se raikastaa asua kivasti, ettei asusta tule niin kovin harmaa ja mitään sanomaton. Hyvin monikuosinen vaate voi myös imeä kantajansa, joten jokin pieni väripiste on hyvä olla myös. Tämä toki vain silloin, jos multikuosinen vaate on hyvin tasavärinen, kuten itselläni. Takissa on harmaata, valkoista, mustaa sekä sinistä, näin eri värien yhdistelmiä on helpompi käyttää.

Eli takin värejä kun valitsee, ei mene paljon metsään, mutta silloin tarvitaan mukaan jokin voimakas väri tuomaan raikkautta. Mun voimaväri tällä hetkellä on keltainen, tarkemmin sinapinkeltainen. Punainen on oikeasti lempivärini, mutta voimavärini muuttuu aina tarpeen mukaan, mistä väristä on enemmän apua olotilojen muokkaamiseen. Tällä hetkellä se siis on tuo sinapinkeltainen.

Keltainen parantaa stressinsietokykyä, sekä piristää, tuo hieman rohkeutta tarttua asioihin sekä tietenkin tuo iloa vakavaan mieleen. Olen ollut tässä aika saamaton, väsynyt ja stressiäkin tuntuu jonkin verran olevan. Haluaisin vain hautautua peiton alle ja nukkua läpi talven.

Mikä on sun voimaväri tällä hetkellä ja miksi?

Vuoriton takki

Mahtavaa keskiviikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

4 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Ihana takki ? Tuo pipo on aivan valloittava myös! Voimaväreinä täälläkin sinapinkeltainen sekä toisinaan viininpunainen tai metsänvihreä. Onko sinulla ohjetta tuohon pipoon?

 2. Riikka kirjoitti:

  No ihan kuin itsekin kirjoitit! Punainen on se mun lempiväri, mutta tuollainen sinapinkeltainen on viehättänyt viimeaikoina. Ja uusimpana metsänvihreä!

  • villananna kirjoitti:

   Oi, metsänvihreä on aivan ihana myöskin. Itsellä on tumman turkoosi ja petroolin väri hakusessa ollut jo pidempään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.