Hae
VillaNanna

Ompelujätteestä servetinpidikkeet

Ompelujätteestä servetinpidikkeet

Tässä artikkelissa valmistetaan tänään ompelujätteestä servetinpidikkeet ja ihmetellään miten voikaan roska muuttua aarteeksi niin helposti ja mutkattomasti. Onhan se totta, että tämä homma vie paljon aikaa koska pienen pieniä osia ommellaan, mutta jotenkin tämä on myös hyvin tyydyttävää, kun näkee miten ihan tavallinen roska saadaan upeaan muotoon ja käyttöön.

Ah, ihana ompelujäte, tämä projekti on todella saanut meikäläisen näkemään roskiksen ihan uusin silmin. Roska ei ole enää roska, vaan se on aarre, josta tulee vaikka ja mitä suloista ja kaunista. Varsinkin nyt kun roskiksessa on kaikenlaisia ihania kesäisiä sävyjä, joita kesän ompeluista putoili roskikseen. Uskon myös, että tämän projektin kimpussa minulla menee aikaa ja kauan. Sen verran paljon tuota on, vaikka vain yhden roskakorin kokoinen määrä sitä on kerääntynyt. Mutta kun miettii kuinka paljon lopulta tuli ommeltua. Hiukan farkkua, valkoista satiinia, pitsejä sekä viskoosia, niitä varsinkin löytyy nyt roskiksesta.

Ompelujätteestä servetinpidikkeet

Ompelujätteestä servetinpidikkeet

Itse servetinpidikkeet on helppo valmistaa mutta aikaa tässä menee pitkään. Mutta kun nämä saa valmiiksi niin fiilis on aika korkealla ja tuntuu myös sille, että nyt on tullut tehtyä jotakin. Sorminäppäryyttä tarvitaan kun hyvin pieniä paloja ommellaan, sekä myös lankajätettä.

Tarvikkeet:

 • villasekoitetta (minulla rikkinäinen hame)
 • ompelujätettä
 • koristenauhojen jämiä
 • nappeja

Tee näin:

 • Leikkaa kuusi suoraa palaa villasekoitteesta pittuden saa wc-paperirullan hylsystä, leveys on toisessa reunassa kuusi senttiä ja toisessa neljä.
 • Ompele ensin villasekoitekankaan päälle pitsiä.
 • Ompele sen jälkeen siksakilla pikkuruisia eri mallisia paloja sinne tänne, hyödynnä myös lankajäte tässä.
 • Kun koristelu on valmis, ompele reunoille koristenauhaa tai pitsiä.
 • Asettele kappaleen kapeat päät yhteen, kapeampi puoli päälle ja ompele ne yhteen napilla.

Näin helppo homma, ainut jossa aikaa menee on tuo koristeluosuus, siihen voi saada uppoamaan aikaa enemmältikin. Mutta jokainen pidike on myöskin yksilö, mikään niistä ei ole samanlainen mutta silti kuuluvat yhteen. Tämä ihana koriste sopii boheemiin kattaukseen vaikka aamupalalle tai romanttiselle illalliselle.

Ompelujätteestä servetinpidikkeet Ompelujätteestä servetinpidikkeet

Romanttinen aamupala -kattaus ja herkulliset nutella croissantit

Meikäläinen tosiaan nauttii ruoastaan myös kattauksen muodossa ja tietenkin mieluiten niin, ettei kaiken tarvitse olla samaa sarjaa, vaan voi sopivasti yhdistellä kaikkea toisiinsa. Meidän aamupala -kattauksessa halusin käyttää kierrätyskeskuksesta löytyineitä kuusenkynttilän pidikkeitä, jotka laitoin lautasen reunalle, siihen pidikkeeseen sain näppärästi pienen led-kynttilän lepattamaan lämpöisesti. Se antoi suloisen vivahteen kattaukseen. Näin kynttilät loivat ihanaa tunnelmaa ja loivat romanttisen ilmapiirin. Kattauksen rakensin Kierrätyskeskuksen Plan B tuotteen ympärille. Matkalaukun kannesta on tehty tarjotin. Tämä tarjotin on minun silmäteräni. Plan B:n tuotteista enemmän täällä.

Ajatus koko kattaukseen tuli näistä servetinpidikkeistä ja ne sopi erittäin hyvin tähän ajatukseen. Nutella croissantit olivat paras lisä tähän tarjoiluun. Nämä croissantit on erittäin helppo valmistaa valmiista voitaikinasta.

Croissantti tarvikkeet:

 • Voitaikinalevyjä
 • nutellaa

Tee näin:

 • sulata voitaikina levyt
 • puolita levyt pituus suunnassa, toisesta kulmasta toiseen. Näin saat croissantin mallin.
 • levitä nutella voitaikinalevyn leveään päähän ja rullaa kiinni kapeaa päätä kohti.
 • paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia (riippuu uunista)

Ja tämän jalkeen voidaan nauttia aamun kauneudesta hitaasti yhdessä. Mihinkään ei ole kiire, antaa lämpimän suklaan vietellä hiljaa ja kahvin herätellä hitaasti. Ihana sunnuntai!

Ompelujätteestä servetinpidikkeet

Nautinnollista sununtaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Oi, miten ihanan romanttiset lautasliinanpidikkeet! Sinä löydät aina käyttötarkoituksen kaikelle. Olet taitava vaikka sanonkin tämän varmaan kymmenettä kertaa. Moni näkee kasan leikkuujätettä mutta sinä näet jo ”mahdollisuuden johonkin uuteen”. Ihana idea tehdä noista vanhoista joulukuusen kynttilöidenpidikkeistä vähän erilaisia ”kynttiläpidikkeitä”. Mistä nuo led-kynttilät ovat peräisin?

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Näistä tuli kyllä niin mun suosikit <3 Led-kynttilät olen ostanut kesällä Bauhauksesta.

 2. tuulanneli kirjoitti:

  Olipas jälleen todella kiva idea! Kauniit ja niin ihanan romanttiset 🙂

 3. Hengittävää elämää etsimässä / Niina kirjoitti:

  Kiitos, Melissa! Sulla on kyllä ihan huikeita ideoita ja tekeleitä =) Oma sorminäppäryys ei mahtaisi noihin taittua..

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanat nuo servetinpidekkeet vaikka silmäni eksyi kaikkeen muuhunkin upeaan kattaukseen 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Juu, kattaminen on kivaa kun voi hyödyntää ihan kaikkea mahdollista ja keksiä vanhoille asioille uusia käyttötarkoituksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *