Hae
VillaNanna

Vyötärön korjaus

Vyötärön korjaus

Yksi vaatteen muokkaus on tullut viimeisen vuoden aikana tutuksi minulle ja se on vyötärön korjaus hameisiin ja housuihin. Enkä nyt välttämättä tarkoita edes sitä, että paino nousee tai pienenee, vaan ihan mukavuuden vuoksi. Monilla tuntuu olevan myös tekemisen puutetta kotona ja vaatteiden korjaaminen on ihan ykkös hommaa, oikeasti.

Tiedän, ettei kaikilla ole ompelukoneita tai materiaaleja hommaan ja kun on kirjastot sun muut paikat suljettu, niin ei ole helppoa saada kosketusta ompelukoneisiin. Siksi olisikin hyvä, jos saisi lainaksi joltain joka ei tarvitse konetta tai sitten korjaa käsin. Vaihtoehtoja kannattaa kokeilla.

Olen antanut monia helppoja vinkkejä miten korjata vaatteita pienillä nikseillä. Ja nyt en puhu  siis siitä, että vaate on rikki ja se pitää paikata, vaan pienet muutokset vaatteisiin, jotka tekevät ison uuden ilmeen vaatteeseen. Näitä pieniä muutoksia teen todella paljon. Tässä postauksessa on muutama vinkki myös, miten voi antaa vanhalle vaatteelle uuden elämän. Toiset vinkit löytyy täältä. Näitä postauksia on minulta paljon pyydelty ja uskoisin, että näitä tulee pikku hiljaa lisää.

Vyötärön korjaus

Olen joskus aikaa sitten napannut ilmaisosastolta farkut, joita olen tykännyt käyttää ja paljon. Farkut ovat mukavat jalassa, hiukan isot, joka ei nykyään kyllä haittaa yhtään, mutta niissä on ollut pikkuinen mutta. Ne ovat lantiomallia, joka ei oikein toimi meikäläisellä ollenkaan. Kiersin jonkin aikaa ilmaisosastoja, kunnes löytyi toiset mustat farkut, hiukan haalistuneet nekin, joten nappasin ne mukaani ja irroitin vyötärökaitaleen niistä ja ompelin sen kiinni käytössä olevien farkkujen vyötärökaitaleeseen kiinni. Homma on todella iisi ja helppo tehdä.

Tee näin:

 • Tarvitset farkut, joiden vyötärökaitale on saman mittainen kuin käytössä olevien farkkujen kaitale. Homman kaikkein vaikein ja aikaa vievin vaihe on vyötärökaitaleen irroittaminen housuista. Jos onnistut, homma on helppokin. Kun oikeasta kohtaa repäiset, purkautuu koko sauma ilman erillistä taistelua, vetämällä vain.
 • Tämän jälkeen kannattaa saumanvara huolitella joko saumurilla tai sitten siksakilla. Asettele vyötärökaitale tasaisesti toisen vyötärökaitaleen alle ja ompele kiinni. Lopuksi kiinnitä myös vyölenkit varovasti takaisin. Useimmiten ne eivät mene enää ihan suoraan kun toiset vyölenkit ovat paikallaan, mutta se ei haittaa vaikka menevät hiukan vinoon.

Vyötärön korjaus

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

  Näppärä idea! ? Itse luulin olevani matalien huosujen kaveri mutta kummasti on korkeavyötäröisetkin löytäneet kaappiin. Sun blogia lukiessa saattaa vahingossa kässäkärpänen purasta ??

  http://www.sangynalla.fi

  • villananna kirjoitti:

   Itse olen aina tykännyt eniten juuri korkeasta vyötäröstä, vaikka minullakin niitä matalia on ollut.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Täytyy sanoa, että tuolla pienellä tuunauksella farkut näyttävät mun silmään paremmalta jälkeen-kuvassa! 😀

 3. Sonja Suomela kirjoitti:

  Tosi hyvä idea ja helppo toteuttaa! Ei ole tullut tälläinen mieleenkään.

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Näyttää ja kuulostaa näppärältä. Ennen mulla oli aina matalavyötäröiset farkut. Iän ja muodin myötä vyötärö on noussut ja lahkeet kaventuneet.

  • villananna kirjoitti:

   Mulla oli myös muutamia matalavyötäröisiä farkkuja aikanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *