Hae
VillaNanna

Jämien farkkutakki

Jämien farkkutakki

Jämien farkkutakki syntyy juurikin niistä jämistä, jotka harvoin on tuunaamisen keskiössä. Eli kaikki etu -ja takakappaleiden osat sekä vyötärökaitaleet. Kaavaksi valikoitui yksi suosikkini espanjalaisesta Patrones lehdestä. Kaavat ovat kokoa pienemmät mitä on tottunut tekemään, mutta aika pian oppii valitsemaan oikean kaavan. Itse joudun hartialinjaa muokkamaan näissä kaavoissa, sillä en ole mitenkään harteikas.

Farkkua sen olla pitää

Jämien farkkutakki

Olen lahjoittanut valtavan määrän farkkuja töihin ja niitä on tosiaan paljon. Kun julkinen liikenne lakkoili, niin minut toimitettiin työpaikalle monta tuntia ennen työvuoron alkua ja tuona aikana tietenkin tein omia hommia ja tämä takki oli yksi näitä lakkovaatteita, joita tein. Takkiin ompelin kaikkea sälää mitä kaivoin kotoa sekä hyödynsin puretuista farkuista. Resoriosat on pojan rikkoontuneesta keinonahkatakista, joka ei muutoin soveltunut enää mihinkään tuunaukseen. Purin vetoketjut sekä resorit, että voin hyödyntää ne muualla ja resorit löysikin heti uuden paikan tässä uudessa farkkutakissa.

Kaava: Extra Patrones no 15 /2012

Tällä kaavalla olen tehnyt monen monta takkia ja kaikki ovat jollain tavoin jämistä tehtyjä. Jämistä tekeminen on aika paljon minun oma juttu. Tykkään tilkkutäkkivaatteista ja ne myös sopii minulle todella hyvin. Takki on myös näyttävä, joten sekin on yksi asia, josta pidän erityisesti. Monta lempiasiaa yhdessä takissa.

Jämien farkkutakki

Näyttävä takki vaatii simppelin asun

Oikeasti näin näyttävä takki vaatii aika simppelin asun, mutta koska minä en ole simppeli, niin puen takin kanssa vähän mitä sattuu ja vappuna tietenkin puin takin kanssa pitsipaidan sekä kuviollisen hameen. Tämä takki on siitä kiinnostava, että tämän voi näyttävyydestä huolimatta yhdistää minkä tahansa tyylin kanssa. Esimerkiksi vaikka leveälahkisten housujen ja t-paidan kanssa. Päähän tietenkin lippalakki. Farkut toimii myös aina, vähän viileämmällä ilmalla voi farkkujen pariksi laittaa puuvillaneuleen.

Mielikuvitus on rajana kun pukee tämän tyylistä farkkutakkia ja nyt kun kelit ovat sallineet, on takki ollut lähes päivittäin päälläni. Niin lemppariksi se hyppäsi heti kun sain takin valmiiksi. Ja tietenkin takki on osa asua, ei vain lämmike. Sen vuoksi välillä saatan lähteä rakentamaan asuani takista ja tämä takki on sellainen.

Jämien farkkutakki

Mukavaa päivää

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Voiko farkkutakkeja olla liikaa

Takki farkkujen jämistä

 

6 kommenttia

  1. Amalian maailma kirjoitti:

    Hieno takki! Ja sopii tosiaankin monenlaisiin asukokonaisuuksiin.

  2. Milla / https://www.moonshapedlittlebox.fi/ kirjoitti:

    Ihana tuo cropattu malli! Täällä on myös yksi farkkutakki tuunattavana, mutta vielä uupuu muutama tarvike, että saa ihan valmiiksi. 🤗 Isältä sain vuosia sitten sellaisen 80- luvun farkkupusakan nahkaisilla yksityiskohdilla, niin siitä muokkaan oman näköisen. 😊

  3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Takista tuli tosi hieno! Siihen sopisi myös jokin pitkä kukkahame 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *