Hae
VillaNanna

Helsingin pieni Tervasaari

Viikonloppuna minä ja mieheni oltiin lähes kokonaan kahden kun pojilla oli omat menonsa ja reissunsa. Silloin pyrkii unohtamaan hiukan orvon olonsa lähtemällä seikkailuun. Lauantaina meillä tosiaan oli aika erikoinen seikkailu. Kuumuudesta huolimatta päätettiin lähteä nyt toiseen suuntaan polkemaan, eli Helsingin keskustaan. Minusta Helsinki myös ihan ytimessä on mielenkiintoinen paikka. On totta, että kiireisiä ihmisiäkin vilisee naama väärinpäin ja autot tööttäilee joka puolella mutta siitä voi irtautua myös, jäädä katsomaan sitä vilinää tai sitten suunnata niille alueille, jossa voikin rauhoittua.

Tervasaari on siihen oiva paikka. Sieltä löytyy merta ja rantaa, voi uida, pestä mattoja, istua kahvilassa tai syödä ravintolassa. Voi ottaa omat eväät ja istua viltillä ja katsella kun lapset leikkii leikkipuistossa. Tai kävisikö teatteri? Tervasaaren kesäteatteri näytti niin hienolle, että jos vain jää aikaa niin meidän porukka käy tutustumassa kesäteatterin maailmaan. 
Tällä kertaa ei otettu eväitä mukaan ollenkaan, johtui pitkälti kelistä, ei olisi tällä matkalla eväät säilyneet kunnossa vaikka olisi kylmälaukku ollut mukana. Kun päästiin Tervasaareen, niin käveltiin suoraan Ravintola Savuun nauttimaan pieni lounas. Aivan ihanaa suomalaista ruokaa, todella hyvää. Oma annokseni oli niin täyttävää, etten jaksanut syödä sitä kaikkea. Mies onneksi tuli apuun siinä. Tuota lettua onkin pakko tehdä joskus kotona, niin hyvää se oli.
Tervasaaressa saa aikansa hyvin kulumaan ja jossakiin kohtaa oli vain ihanaa istua ja katsella merelle kun ihmiset nautti kesästä ja merellisestä elämästä. Kotimatka olikin minulle aika kamala kun kroppani päätti alkaa sekoilla. Kilpirauhasvaivaisen ei ole helppo liikkua ja vielä vaikeampaa kuumalla säällä. Kotiin tultiin eri kautta, nopeaa reittiä ja kylmän suihkun jälkeen oli ihanaa laittaa leffa pyörimään ja rentoutua. Iltahämärässä kun aurinko on laskenut, kesäillan viileys halaa, on kiva mennä pihalle sohvalle istumaan ja olla ihan hiljaa vain. Nyt on kyllä ihana ja täydellinen kesä.
*    *    *    *    *
Nykyään yleensä tykkään laittaa reissuille treenivaatteet mutta lauantaina laitoin uikkarit sekä ennen muuttoa ompelemani jumpsuitin. Kangas löytyi lumppulaatikosta ja näin sain taas Lumppis-projektin tiimoilta yhden asun tehtyä. Olen yhdessä vaiheessa ostanut valtavasti viskoosia ja tuntuu, että sitä löytyy koko ajan lisää, varsinkin nyt muuton aikana löytyi laatikko, joka oli täynnä viskoosia. Se on lempimateriaali kesällä minulla vaikken enää ole sitä ostanut. Pahoin tosin pelkään, että Lumppi-projekti on keskeytettävä, jos en löydä lumppulaatikkoa enää mistään. Ainoastaan neuleet sekä farkut on löytyneet mutta koko muu laatikko on hukassa. Tai sitten teen nämä mitä tässä on ja jatkan ensi vuonna asian tiimoilla.
*    *    *    *    *

Sienimuhennoksella täytetty nokkoslettu

Paistetut ahvenpullat ja uudetperunat

Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *