Hae
VillaNanna

Verhoista yöpuku

Verhoista yöpuku

Kesällä tein verhoista yöpuvun ja yöpuku oli mukana myös Krakovassa, mutta sitä ei tullut missään vaiheessa lopulta kuvattua siellä. Yöpuku on myös osa viime vuotista laatikkoprojektia, jonka aloitin, mutten saanut koskaan päätettyä koska muutimme tänne ja kaikki materiaalit meni työpaikalleni nuorille ja osan tein työpaikalle räteiksi mopopajalle sekä meille kädetaitopajalaisille.

Verhoista yöpuku

Materiaali on mitä ilmeisemmin Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja yöpuvussa on kahta erilaista verhoa. Toinen oli pitkä suora kappale ja helman frilla taas on kaksi pientä salusiinia. Kangas on läpikuultavaa, joten vuoritin mekon valkoisella kankaalla, myös tämä kangas on samaisesta paikasta kuin verhotkin. En ole varma onko vuorin kangas lakanaa vai verhoa. Vaikea sanoa, sillä myös tämä palanen oli päärmätty kapeaksi kappaleeksi. Vuorin kangas on myös ohutta ja vaikuttaa olevan puuvillaa.

Kaava: 

  • Burda 11/09

Tällä kaavalla on tullut tehtyä muutama yöpuku, kaikki vähän erilaisia mutta kaikki kivoja ja näyttäviä. Yläosan kaava on haasteellinen, mutta ei liian vaikea. Erilaisista materiaaleista tehtynä yöpuku muuttuu erilaiseksi. Myös yläosan helman pituudella leikkiminen saa aikaan sen, että jokainen asu on erilainen. Malleissa ei esimerkiksi ollut tätä helmaa, jonka tähän yöpukuun tein. Joten mielikuvitus taas muokkaamaan asun ulkonäköä.

Aamutakki: UFF, Freda

Pukeudun myös yöksi

Useasti monet sanoo, että nukkuvat alasti, niin on vapaampi nukkua. Itse taas nautin siitä, että voin pukeutua myös yöksi. Olen myös vilukissa, joten senkin vuoksi haluan olla lämpimästi. Mutta tarvitsen sen kivan fiiliksen, joka minulla on myös päivällä kun menen nukkumaan. Eli fiiliksen mukaan puen yöasun ja tietenkin tykkään olla kotona illalla ennen nukkumaan menoa myös yöpuku päällä. Olovaatteet on päivisin kotona ja illalla puen suihkun jälkeen aina yöpuvun, jolla tepastelen sitten aamuun asti.

Kaikille tämä ei tietenkään sovi, mutta itselleni sopii ja myös rakennan sen yöasun ympärille tarinoita ja muita asuja. Esimerkiksi alusasut, aamutakit, tossut tai sukat. Kaikki millä saan sen oman fiiliksen kohotettua. Kaikki nekin ovat osa lempivaatteitani ja tarinaa, jonka rakennan pukeutuessani. Joskus matkustan kauas, joskus taas olen joku muu. Eli pukeutuminen on minulle leikkiä.

LUE MYÖS:

Verhoista yöpuku

Rentoa pakkaspäivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

2 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Tässähän on hyvä idea laittaa kangasvarastot hyötykäyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *