Hae
VillaNanna

Tekstiileistä yöpuku+jakku

Tiedättekö mikä on ihan parasta viikonlopussa, sellaisessa vapaassa viikonlopussa? Kun voi heräillä hitaasti, suunnitella retkiä ja köllötellä lasten kanssa pitkään sängyssä. Ihanaa on myös se, kun pyöräretken jälkeen voi nauttia suihkun sivelystä ja pukea päälleen ihanan yöpuvun, joka henkii mennyttä aikaa ja jos hiukan viluttaa, voi vetaista päälleen myös suloisen lukunutun. Keittää teetä, mennä pihalle, laittaa leffa pyörimään ja nauttia siitä ihanasta kelluvasta olotilasta. 
Tällaiset viikonloput ovat meillä harvassa, yleensä olen töissä ja vapaat kohdistuu useimmiten sunnuntaihin ja viikolla oleviin vapaisiin. Siksi tällaisista hitaista viikonlopuista todella nauttii, vaikka järjestääkin kaikenlaisia menoja sellaisiksi päiviksi kun on aikaa, aikaa ja aikaa. En malta odottaa kesää, kun voin olla taivaanrannanmaalari ja ihmetellä maailmaa…
*    *    *    *    *
Kasasta ilmestyi kaksi hyllytestiiliä, joilla en tee mitään, toinen oli rikkinäinenkin, joten oli aika itsestään selvää, että nämä tekstiilit menee tuunattavaksi. Toinen tekstiili pääsi yöpukuun ja toinen ihan toiseen juttuun. Leppävaaran Fidasta löytyi palanen kangasta ja idea oli valmis. Pitsilaatikosta löytyi sopiva pitsikin vielä, tämän olen aikanani hankkinut Kierrätyskeskuksesta. Yöpuku on tehty Burda 5/16 kaavalla, joka on muuten lempikaavani. Tällä kaavalla on tullut tehtyä vaikka mitä erilaisia juttuja. 

Jos haluatte voin esitellä kyseisen kaavan ihan erikseen ja näyttää mitä kaikkea olen siitä tehnyt.
Koska olen vilukissa, niin tarvitsen aina jokin lukunuttu -tyyppisen ihanuuden päälleni. Siksi kaivoin kasaa lisää ja löysin virkatut palaset, jotka olen purkanut isosta päiväpeitosta. Mieheni löysi päiväpeiton pihan rsokalavasta, pesin sen ja purkasin, sillä se oli osasta kohtaa täysin rikki. Näitä paloja on sitten käytetty yhteen jos toiseenkin juttuun mutta nyt yhdistin palat muihin pitsin pätkiin ja ompelin mukaan myös erilaisia koristenauhan pätkiä ja sain näin myös lukunutun. Lopuksi tein roskista rintarossin koristelemaan jakun rintamusta.

Ihanaa viikonloppua kaikille!
-Melissa-

14 kommenttia

 1. Metsäntyttö kirjoitti:

  Tulipa kaunis yöpuku! Ja ihanaa, että jo roskiin joutunut, vaivalla tehty ja kauniisti virkattu, peitto jatkaakin vielä elämäänsä. Onneksi miehesi oli valppaana ja tiesi, että sinä saat siitä jotakin aikaan:)

 2. Sesse kirjoitti:

  Niin suloinen lukunuttu <3

 3. Jael kirjoitti:

  Keksit aina niin hyvää uusiokäyttöä kaikelle:) Tuosta tuli tosi kiva ja nätti:) Hyvää viikonloppua Melissa.

 4. Melissa kirjoitti:

  Kyllä vain. Oli hienoa, että mies nappasi peiton mukaansa 🙂

 5. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  Ainakin yritän keksiä kovasti, kiitos samoin sinulle 🙂

 7. Katta kirjoitti:

  Tosi kaunis yöpuku. Itse osaan käyttää yöpukuja vain kyläillessä tai reissatessa kaverin kanssa. Silloin niihin ei juuri tule panostettua. Tosin taas tuo ihanuus, pitsinuttu, voisi silti muuttaa mulle. Keksisin jotain käyttöä sille, taatusti. ? -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

 8. Teresa S kirjoitti:

  Minulla olisi mennyt pitkään, että olisin saanut pitsit muuttumaan haluksi! Hyvä sinä!

 9. Teresa S kirjoitti:

  Tyhmä ennakoiva tekstinsyöttö muutti jakun haluksi… 😀

 10. Jasu kirjoitti:

  Onpa suloinen yöpuku! Todella luova idea, vau.

 11. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon. Itse tykkään tosi paljon yöpuvuista, tai nyt aikuisena alkanut tykätä enemmän.

 12. Melissa kirjoitti:

  Hihi…Samoin käy mulle aina ?

 13. Melissa kirjoitti:

  Meni minullakin vuosi tähän.

 14. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *