Hae
VillaNanna

Tämän ei pitänyt kestää

Tämän ei pitänyt kestää, tähän liittoon ei kukaan uskonut, vain minä ja hän uskottiin, että me selviämme ja selvitämme kaikki onglemat ja saadaan vedettyä laiva karikosta. Näin olemme myös tehneet. Minun sairastuminen oli se pahin koetinkivi koko suhteessa, tässä suhteessa, joka oli vasta alkanut. Me emme seurustelleet, me ei harkittu mitään, me menimme naimisiin heti, päätös avioliitosta tuli ekoilla treffeillä. mitäpä sitä odottamaan. Minulla oli silloin ikää 33 vuotta ja mieheni oli 23 vuotias. Hän oli lapseton ja minulla kaksi lasta. Ei, meidän liittoon ei uskottu.

Olen ennenkin kirjoittanut paljon meidän parisuhteesta ja muutaman kerran myös hääpäivästämme. Tosin varsinaista hääpäivää emme ole aikaisemmin viettäneet, paitsi nyt. Se tuntui tällä kertaa jotenkin oikealle oikeasti viettää tätä päivää. Aikaisemmin olemme unohtaneet sen tai kun olemme yhdessä jossakin, niin muistamme, että hei, meillä oli kaksi viikkoa sitten hääpäivä tai, että viikon päästä meillä on hääpäivä. Noh, pidetään tätä nyt meidän hääpävänä sitten.

Nyt kuitenkin, meillä molemmilla oli mahdollisuus oikeasti viettää yhdessä tätä meidän omaa päivää. Tämä on siksikin tärkeää, sillä molemmat meistä on töissä ja työaikamme on erilaiset ja näemme nykyään harvoin. On siis erittäin hyvä irtautua kaikesta ja keskittyä vain toisiimme ja seikkailla omassa kotikaupungissa.

Tämän ei pitänyt kestää

Meidän avioliitto on nyt tullut 14 vuoden ikään ja on siis teini nyt. Toki tässä vuosien saatossa on välillä tullut uskon puute ja miettinyt, että ei hempskutti, olen naimisissa. Mutta tässä sitä porskutellaan. Raivoisasti rakastetaan ja ollaan onnellisia. Tätä halusimme nyt juhlistaa ja koska koirille ja pojalle ei löytynyt hoitajaa pidemmäksi aikaa, niin käytimme hyödyksi sitten sen, että meillä on yksi yö aikaa ja sen jälkeen palata arkeen. Varasimme huoneen Clarion hotellista, pöydän Kappelista, varasimme liput teatteriin ja kaikki muu oli sitten ihan meistä kiinni. Käytiin kävelyllä ja uimassa hyvin mielenkiintoisessa altaassa. Sieltä näki koko Helsingin valot ja näki myös miten korkealla olemme.

Vaikka olimme vain kotikaupungissa, niin tämä teki silti hyvää ja koska teimme jotakin sellaista mitä emme yleensä tee, fiilis oli kuin olisimme olleet jossakin muualla kuin Helsingissä. Meidän parisuhteen pitää balansissa se, että teemme kahdestaan asioita, teemme koko perhe asisoita yhdessä ja sitten teemme yksin asioita. Annamme tilaa toisillemme ja luotamme toisiimme.

Onko ikäeromme ollut taakka?

 • Ei, se on enemmänkin ollut helpotus monessa suhteessa. Varsinkin juuri näin päin, että mieheni on minua paljon nuorempi. Pitää voida antaa toiselle tilaa ja olla paikalla kun toinen tarvitsee. Ne ovat tärkeitä asioita. Myös hemmottelu on tärkeää ja se, että välillä menee itse oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja tekee sellaista mitä toinen haluaa tehdä, vaikka itse ei niin asiasta välitä. Kaikki ei kuitenkaan kuulu olla tuota, vaan hyvässä suhteessa kaiken kanssa. Ei ole enää minä, vaan on me ja yhdessä tehdään.

Parisuhde ja raha

Useasti lukee siitä, miten raha sanelee parisuhdetta, toinen puolisoista tienaa hyvin mutta käyttää rahat itseensä ja toinen on lasten kanssa, eikä kykene ostamaan välillä edes ruokaa lapsilleen. Itseäni hävettäisi, jos me olisimme eri tasolla parisuhteen sisällä. Siksi meillä on raha-asiat hoidetaan sen mukaan kumpi milloinkin tienaa enemmän, se maksaa myös silloin enemmän ja koska haluamme, että koko perheellä on hyvä elintaso ja hyvinvointi (olemme ylpeitä siitä), niin hankinnat tehdään yhdessä. Häpeäsin silmät päästäni, jos mieheni ei voisi nauttia elämästään samoin kuin minä tai toisin päin. Rahasta on muutoinkin turha riidellä. Raha on muutoinkin meillä sellainen materiaali, jota me teemme ihan sen vuoksi, että voimme hyödyntää sitä erilaisiin nautintoihin, kuten tähän hääpäiväämme.

Tämän ei pitänyt kestää

Tämän ei pitänyt kestää

 • Kun olen saanut kuvat ladattua ja suunniteltua miten teen seuraavan postauksen, niin saatte kuulla meidän hääpäivästä ja suosituksia. Tietenkin myös mekosta tulee tietoa enemmän, sillä siitä on kyselty paljon.
 • Kaikki vaatteeni sateenvarjoa, kenkiä, yöpukua ja mekkoani lukuunottamatta on kierrätysmuotia

*****

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Annukka kirjoitti:

  Onnea hääpäivän johdosta! Ulkopuolisten on loppujen lopuksi vaikea sanoa, mikä tai miten suhde toimii, kestääkö se vai ei. Vastakohdat, tai ikäero, ei välttämättä ole se minkä takia suhde toimii tai ei toimi. Hurjan rohkeita olette olleet, että olette niin nopeasti uskaltaneet mennä naimisiin.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Katsoimme, ettei sitä nyt kannata odotella, että jos homma toimii…

 2. Marjo kirjoitti:

  Onnea hääpäivän johdosta! Iällä ei minusta ole merkitystä parisuhteesta ja minulla on tästä kokemusta ihan kaikissa parisuhteissakin. Näytätte tuossa ensimmäisessä kuvassa juuri sellaiselta parilta, joka on tarkoitettukin olemaan yhdessä. Vastoinkäymiset voivat erottaa mutta ne voivat olla myös vahvistava liima parisuhteessa. Ihana staycation teillä ollut Clarionissa ja olette sen ansainneet <3

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Onnea paljon hääpäivän johdosta. Minusta iällä ei ole mitään merkitystä parisuhteessa. Henkinen ikä kuitenkin ratkaisee paljon enemmän.
  Rakkaus on kuitenkin kaikkein ratkaisevin tekijä eikä siihen ulkopuolisella ole mitään asiaa!

 4. Minnea kirjoitti:

  Onnea! Ihana tarina teistä! Onneksi ette kuunnelleet muita, vaan teitte, mikä tuntui teistä hyvältä! Ja mahtavaa, että pääsitte viettämään kahdenkeskistä aikaa. Se on parisuhteelle tärkeää.

  Minnea
  https://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *