Hae
VillaNanna

Virkattuja hassutuksia

Virkattuja hassutuksia

Tässä postauksessa esitellään meikäläisen virkattuja hassutuksia, töitä jotka eivät menneet ihan niin kuin stömsössä, vaan lopputulos on jotakin aivan vallan muuta. Aina ei voi onnistua, mutta aina voi yrittää uudelleen. Tämä ei minua lannista, ei sitten millään.

*****

Minulla on yksi kirjasarja, jota kerään ja niitä onkin alkanut ilmestyä kivasti kirppareille myyntiin. Kyseessä on Molla Millsin virkkurin kirjat. Olen niitä löytänyt jo kolme, ihan präniköitä kirjoja, ihan kuin niitä ei olisi koskaan edes avattu. Mutta tämä on meikälle ihan täydellinen juttu kaikin puolin. Opettelen nyt tosissani virkkamaan ja jossakin kohtaa sitten pääsisin tkemään reunapitsejä ihan itse. Olen nimittäin saanut äidiltäni siihen hommaan sopivia vintagelankoja, sekä isoäitini vanhat virkkuukoukut. Olisi niin mahtavaa saada juuri oikean kokoisia pitsejä vaatteisiin. Siksi tähän hommaan olen lähtenyt.

Täytyy tosin myöntää, ettei kaikki minun yritykset ole ihan onnistuneita, kuten eivät ole tämän postauksen tuotoksetkaan, siitä huolimatta käyttöön nämä tulee ja näillä mennään. Aina ei voi onnistua eikä aina halua purkaa tai heittää työtä roskiin. On myös ihana nähdä, että epäonnistuminen ei haittaa tahtia, vaan nostaa halun tehdä paremmin, yrittää paremmin, onnistua. Ainakin minulla on näin, haluan ylittää itseni tavalla tai toisella. Nyt kun osaa muutaman silmukan, niin on opeteltava lukemaan ohjeitakin, joka on minulle erityisen hankalaa. En vain ymmärrä.

Virkattuja hassutuksia Virkattuja hassutuksia

Virkattuja hassutuksia

Tykkään Molla Millsin kirjoista ihan siitä syystä, että siellä on helppoja ja vaikeita töitä, joten voi tutustua lopultaan ihan noihin kaikkiin töihin alusta loppuun. Ei tarvitse ostaa montaa eri sortin kirjaa siis. Tykkään myös siitä, että kirjat ovat ihanan värikkäitä, eikä kaikki pastellisia, mikä on tämän hetken juttu käsityömaailmassa. Kaikki kirjat on pastellia ja eivät erotu näin kovin hyvin toisistaan.

Korvikset:

 • Yhdestä kirjasta virrkailin korvakorut, jotka virkkasin langasta, jonka olen aikaa sitten ostanut Kierrätyskeskuksen Näprä -osastolta. Niin tykkään nappailla lankoja mukaani kun käyn Kierrätyskeskuksessa ja niitähän on nyt sen verran, että kohta voin neuloa villapaidan erilaisista langoista. Mutta ei mennä siihen nyt. Ohje oli kyllä helppo mutta jouduin moneen kertaan aloittamaan uudelleen kun en vain tajunnut miten homma tehdään. Lopputuloskaan ei ole sellainen mikä on kirjan kuvassa. Minun työstä tuli ihan littana lättänä pannukakku.

Hattu:

 • Hatun langan löysin omista jämälankalaatikoista. Lanka on nähtävästi Novitan Tenessee -lankaa tai Alabamaa, en muista tarkkaan millaisia lankoja ne oli. Ysäri luvun herkkuja kuitenkin. Lanka on jäänyt ranta-asuni työstä, jonka tein nuorena tyttönä aikanaan. Hatun ohjeen nappasin Garn studiolta, mutta hattu ei ole mitenkään samanlainen mitä on kuvassa. Enkä ihan ymmärtänyt ohjeitakaan. Mutta eipä tuokaan nyt niin haittaa minua. Ohjeen hattuun löydät täältä.

Virkattuja hassutuksia Virkattuja hassutuksia Virkattuja hassutuksia

Asuni

Tämä asu on ihanan kesäinen ja romanttinen. Mekon olen löytänyt muutama vuosi sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, myös farkkutakki on samasta paikasta. Mekon alle tein ihanan alusmekon, josta olen täällä jo kertonut. Päällimekkoon on tulossa vielä reunapitsiä helmaan, sekä hihansuihin ja pääntiehen. Mutta se on ensi kesän hommia se. Jalkaan sujautin tämän kesän parhaat sandaalit Dr. Martensit.

 • Mekko: Kierrätyskeskus ilmaisosasto
 • Alusmekko: itsetehty
 • Farkkutakki: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
 • Kengät: Dr. Martensit

Meidän ihana rämä piknik -kori on ostettu aikanaan myös Kierrätyskeksuksesta. Olen poistanut siitä kankaisen sisällön, joka oli aika kamalassa kunnossa. En ole saanut uutta aikaseksi tehdä ja korikin on alkanut vedellä viimeisiään. Piknik -peiton olen tehnyt kangasnäytepaloista, jotka löysin niin ikään Kierrätyskeskuksesta aikanaan. Jos saman tapaisia kangasnäytteitä löydän vielä jostain, niin teen myös istuin alustat meille kaikille.

Alusmekon suloinen viettelys

Virkattuja hassutuksia

Virkattuja hassutuksia

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Diina-Maria kirjoitti:

  Tuo hattu on ihan ylisöpö ja apuva kuinka hieno pikniksalkku ?

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Pikniksalkku on kyllä aika rämä, vaikka ihana onkin 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihania hassutuksia, minun silmääni todella onnistuneita 🙂

 3. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Aluksi kiinnitin huomiota tuohon ihastuttavaan piknik-salkkuun. Hauska hellehattu ja korvikset! Vaativat aikamoista sorminäppäryyttä. Ja sitä sinulla on!

 4. Henna kirjoitti:

  Juuri sinulle sopivia hassutuksia! 🙂 Kiva fiilis välittyy näistä kuvista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *