Hae
VillaNanna

Taulu ompelemalla

Taulu ompelemalla

Leikkuu- ja ompelujätteen hyötykäyttö on mahtavaa, näillä materiaaleilla saadaan aikaan taidetta, tehdään vaikka taulu ompelemalla. Tässä hommassa voidaan käyttää vaikka millaisia tekniikoita ja käyttää mitä tahansa materiaalia. Tässä hommassa saa mielikuvitus laukata niin lujaa kuin ikinä tahtoo. Kokeile vaikka.

Meidän nuoret ovat viikolla keskittyneet ompelemaan tauluja urakalla. Heidän tekemiä tauluja en esittele, mutta omat mallit kyllä, jokainen sai tehdä omanlaisensa ja siksi homma olikin niin mahtavaa, kun kaikki teki ihan erilaisia. Vaihtoehtoja sai olla niin monta kuin oli ompelijaakin.

Taulu ompelemalla

Taulu on kokonaan tehty kierrätysmateriaalista. Sain puupuolelta läjän vanhoja parketin paloja, jotka toki pienensin, että saadaan sopivan kokoinen taulu. Keräsin kaikki tilkkulaatikot esiin, oli pikkuruisia lankakeriä ja nappeja, koruja laitettu esille pöydälle. Alimpana käytetyt kankaat ovat lahjoituksena saatu työpaikalleni. Näillä materiaaleilla voikin jo rakentaa vaikka millaisia tauluja. Katsotaan vähän, millaisia tauluja itse tein nuorille ideoiksi.

Nainen

Tämän taulun tein ihan vain kokeilemalla eri juttuja, lähdin siitä, että tulostin tulostinpaperille mielekkään kuvan, jonka leikkasin sopivan kokoiseksi, laitoin liimaa kuvan etupuolelle ja liimasin kuvan kankaalle, annoin sen kuivua rauhassa yön yli. Seuraavana päivänä rapsuttelin varovasti märällä sienellä paperin pois ja kuivasin kuvan kuivaajalla.

Kun odottelin liiman kuivumista, ompelin taustakankaalle erikokoisia tilkunpalasia. Tämä taulu on siis toisenlainen mitä seuraavat ovat. Ompelin myös pitsiä ja koristenauhaa ja näin sain pinnasta kivan elävän ja kolmiulotteisen.

Taulu ompelemalla

Mekko

Tämä on enemmän minun tauluni, koska kuvassa on mekko. Tilkkukin on minun lahjoittamani työpaikalleni. Halusin kokeilla miten voisin saada oman kiinnostuksen kohteen tauluksi. Toinen vaihtoehto olisi ollut kenkä, mutta valitsin kuitenkin mekon tähän työhön, mikä oli oikea valinta. Mekko on helpompi saada kolmiulotteiseksi.

Tämän taulun työvaiheet ovat hyvin yksinkertaiset, ensin taustakankaalle pitsi ja sen jälkeen mekon yläosa, tavallaan puhvihihat olisi voinut tehdä kolmiulotteiseksi myöskin, mutta kokeilunhalu loppui minulta kesken kun aikaa ei oikein ollut. Mutta onneksi tein hameosan kuitenkin kolmiulotteiseksi.

Ikkuna

Tässä ikkunassa on enemmän kolmiulotteisuutta, varsinkin kun tein verhot sellaisiksi. Tässä meni pedemmän aikaakin kun pikkuruisia ommeltavia asioita oli paljon. Näin saa muuten hyvinkin pieniä ompelujätepalasia hyödynnettyä. Monet jämät ompelin tähän tauluun kiinni. Tässä myös opin paljon erilaisia asioita, joita hyödyntää sitten seuraavissa tauluissa.

Ikkuna myös muuttui koko ajan, ajatus muuttui. Ensin piti tehdä jotakin ihan muuta taustalle, mutta lopulta ikkunasta näkyy puu, ikkunalaudalle ei pitänyt tulla mitään, vaan puun seuraksi piti tulla kukkia, mutta teinkin maljakon. Eli ajatukset voivat muuttua ihan koko ajan kun tekee ja kokeilee.

Taulu ompelemalla

Tämä on niin kivaa puuhaa, että nuoret haluavat tehdä näitä enemmänkin. Ompelemalla tällaisia saa omanlaista taidetta seinille ja oppii näkemään, että ompelukonekin tykkää tehdä kaikenlaisia kivoja juttuja, oikeasti. Kannattaa siis säästää ne leikkuu -ja ompelujätteet ja tehdä lasten kanssa tauluja. Oma poikanikin on tehnyt omansa, tämä taulu on kunniapaikalla keittiössä, siinä kun on upeat kahvikupit. Voin sen taulun esitellä myös joskus teille, jos haluatte ja jos poika antaa siihen luvan.

Nautinnollista lauantaita!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Rikkinäisistä koruista seinäkoriste

Korjataan tuolit

Ompelujätteestä viirit

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihania, tuo mekko-taulu on varsinkin sellainen joka sopisi omaankin sisustukseeni 🙂

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosi kiva idea – nämähän olisivat kivoja myös lahjaksi 🙂

 3. Marjut kirjoitti:

  Nämä on kyllä kivoja, olen tehnyt vastaavia jokus itsekin. <3

 4. Henna kirjoitti:

  Hienoja! Mä just jossain kahvilassa tms ihastelin tällaista ompelamalla tehtyä taideteosta, toki en kyllä enää kuollaksenikaan muista, että missä 😀

  https://www.hennam.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *