Hae
VillaNanna

Kassiprojektin tilkkumekko

Kassiprojektin tilkkumekko

Kassiprojektin tilkkumekko on viimeinen vaate, tämän projektin tiimoilta. Projekti lähenee loppuaan ja jämiä on entistä vähemmän. Kassista löytyi tällä kertaa virkkaamani topin raato, topista on virkattu jo ihana kesäkassi viime kesänä. Tämä kassi löytyy täältä. Minusta on hienoa, että jos vaate, jonka teen ei sitten oikeasti toimi minulla, voin tehdä siitä jotakin muuta. Tarkoitus oli purkaa myös tämä rintaosa mutta päätinkin nyt käyttää sen tähän tuunaukseen.

Vaikka miten paljon koitan saada näitä jämiä tehtyä, niin tuntuu sille, ettei projekti koskaan valmistu, ei ainakaan niin kuin suunnittelin. Eli molemmat kassit ihan tyhjäksi, niin ettei tarvitse siirtää materiaalia toiseen kassiin. Mutta eipä tämä nyt onnistunut niin. Kuvat tulee hiukan jäljessä kaikesta, joten ette ihan pääse näkemään miten projekti etenee ihan livenä. Mutta se ei haittaa ollenkaan. Minua ainakaan. Pyrin kuitnekin siihen, että koosteessa esittelen ihan kaikki valmiit työt ja näytän mitä jäi jäljelle.

Kassiprojektin tilkkumekko

Näin sai alkunsa kassiprojektin tilkkumekko!

Ensin siistin ja muokkasin virkatun osan paremmin sopimaan ajatukseeni. Eli virkkasinsivuille hiukan lisää materiaalia ja taakse ompelin jostain mekosta jääneen kuminauhoin rypytetyn osan. Säästän myös näitä osia, sillä silloin ei tarvitse ommella itse näitä. Sen jälkeen lisäsin kangasta myös eteen, enemmänkin olisin voinut lisätä mutta en siinä vaiheessa ihan ymmärtänyt miten isot nämä minun rinnat ovat. Virkattujen kuppien alle ompelin trikoosta palat ja sain näin tukevamman etumuksen ja nyt ei myöskään näy läpi.

Tämän jälkeen aloin yhdistellä kankaan paloja toisiinsa, eri kokoisia, ihan pieniä ja isoja, tein myös alaosan samalla ajatuksella mutta tein noin kaksi kertaa pidemmän mitä helma, näin sain rypytetyn osan alaosaksi. Päätin, että helma saa olla epäsymmetrinen, ettei tule enempää ompelujätettä ja se onkin kiva juttu tässä mekossa. Laitoin helmaan myös pienen palasen pitsiä.

Kaikki materiaalit löytyi kassista, vain virkkaamiseen kaivoin puuvillalankajämälaatikosta samaa lankaa sen verran kuin tarvitsin. Suunittelin ensin, että olisin helman vielä virkannut mutta näin se on oikein hyvä. Ei tarvitse muuta. Vai mitä mieltä olette?

Kassiprojektin tilkkumekko on kuin minulle tehty…No se on minulle tehty. Tarkoitan siis sitä, että se on niin minun tyyliäni, rönsyilevä, somanttinen, hippi, runsas ja näyttävä. Tällaiset vaatteet ovat päälläni tuttuja hyvin monelle. Olen jotenkin hyvin mieltynyt juuri tilkkumaisiin vaatteisiin. Näistä tilkuista olisin saanut myös housut halutessani ja tulen sellaiset vielä tekemään, ensi kesänä, ehkä. Siksi laitankin säästöön tästä projektista ylijääneet materiaalit ensi kesää varten. Uskon, että lisämateriaalia kyllä tulee ihan väkisinkin housuprojektiini.

Kassiprojektin tilkkumekko

Aurinkoista päivää kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Onpa kiva kesämekko! Jännä projekti tuo kassiprojekti. Olet taitava!

 2. Reetta kirjoitti:

  Ihana projekti ja lopputulos! Pitäis itsekin opetella tuunaamaan vaatteita

 3. hannamariav kirjoitti:

  On aika söpö mekko ja sopii kantajalleen todella hyvin!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 4. Sonja kirjoitti:

  Ihana kesämekko ja tosi kiva malli! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *