Hae
VillaNanna

C’est la Vin

C'est la Vin

C’est la Vin on tämän hatun nimi. Kesä tulee kohinalla ja sen mukana tulee myös ihanat kesähatut. Jos ette vielä tienneet, niin meikäläinen rakastaa hattuja, oli sitten kyse talvisista hatuista tai kesäisistä, niin hatut on mun juttu. Hatuilla on helppo muuttaa asun ilmettä ja parastahan on se, että hattu suojaa päätä auringolta ja iso lieri suojaa myös muuten ihoa. Siksi minä valitsen kaikkein mieluiten isolierisen hatun, sillä saa hienosti myös hartiat suojattua paahteelta.

Minulla on niin herkkä hipiä, että minun on pakkokin miettiä miten pukeudun kesällä, ja miten monella tavalla voin suojata ihoni. Ei riitä pelkästään fysikaaliset rasvat, vaan on laitettava vaatetta suojaamaan ihoa myös. Hattu myös muodistaa kivasti asun kuin asun. Eli hatulla saa monta kärpästä yhdellä iskulla. Ihania hattuja löytyy nykyäänkin ihan mistä tahansa, kirppareilta yleensä löydän itselleni ne kaikkein parhaimmat mutta löytyy niitä myös vaatekaupoistakin. Mutta parastahan on se, että voi tehdä hatun itse, silloin saa juuri sellaisen kuin haluaa! Tämä hattu onkin tehty yhteistyössä mieheni kanssa. Hän suunnitteli kirjoituksen hatun lieriin.

C'est la VinC'est la Vin

C’est la Vin

Hattuun ei ole olemassa mitään ohjetta, en merkkaillut mitään ylös kun aloin testailla miten homma hoituisi meikäläiseltä. Suosittelen kuitenkin tutustumaan eri virkattujen hattujen ohjeisiin ja yhdistelemällä niistä itselle sopiva juttu. Jos ei tykkää itse testailla ja kokeilla. Mieheni kirjoitti tekstin, jonka kirjailin hatun lieriin. Täytyy sanoa, että tästä tuli tämän kesän lempparihattu. Lankana minulla oli Novitan Cotton Recycked -lankaa, virkkuukoukku oli 3,5mm. Näin sain tukevan hatun virkattua.

Käytätkö hattuja kesällä?

Tykkään todella paljon tuosta Novitan langasta, se on ihanan jämäkkää ja sillä saa niin hyvänlaisen hatun virkattua. Tarkoituksena olisi virkata myös toinen hattu, joka olisi vielä iso lierisempi. Saa nähdä miten sen homman kanssa käy. Minulla on nyt iso innostus pellavavaatteisiin, jota ei ole ollut aikoihin ja tämä hattu sopii niin pellavan, farkun kuin puuvillan kanssa. Isompi lierinen sopii parhaiten rannalle, kun sen voi upottaa syvälle päähän ja lieren alle voi piiloutua vaikka kokonaan halutessaan.

*****

Sanaleikkiä ja käsityötä, sitä on tämä hattu. Kumpaakaan ei kannata ottaa niin vakavasti. Sanoilla leikkiminen on kivaa ja sanaleikit sopii hyvin käsitöihin. Näitä kirjailtuja kesähattuja on paljon, on niitä ihan oikein tarkoittavia ja myös sitten näitä sanaleikkihirviöitä. Miksi sitten haluan leikkiä sanoilla? Koska se on kivaa, teen sitä myös suomenkielen kanssa paljon. Leikittele rohkeasti sanoilla ja lauseilla, älä pelkää väärin kirjoittamista, sillä se on sanaleikin ydin. Tarkoitus on saada huvittava ja hankala käännettävä monimerkityksellinen lause aikaiseksi. Kirjailla voi siis kirjoittamalla oikein tai vaihtoehtoisesti sanaleikein. Sanaleikeissä tosin on se, ettei kaikki ymmärrä sanaleikin tarkoitusta, vaan keskittyvät oikeinkirjoitukseen. Voit kirjailla myös anagramin lieriin tai palidromin, jotka ovat myös sanaleikkejä. Minä itse tykkään nimenomaan näistä sanaleikeistä lierissä.

C'est la Vin

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Virkattu kesäreppu

Virkattu pöllö unimaski

8 kommenttia

 1. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Wau, tulipa hieno hattu! ? Mulla on aina ongelma, ettei kaupan hatut oikein sovi mun päähän, sepä ratkeaisi jos opettelisi tekemään itse ?

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, itse tekemällä saa juuri omaan päähän sopivan hatun.

 2. Riitta reissaa kirjoitti:

  Ihana hattu! Itse tekemällä saa mitä haluaa?

  • villananna kirjoitti:

   Tää on niin totta, itse tekemällä saa juuri sellaista kuin itse haluaa.

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Waude kun on ihana kesälakki. Tekemällä itse saa kyllä upeita juttuja aikaan!

 4. Henna kirjoitti:

  Siis vitsit miten ihana hattu! Oon tällaisia vähän saman tyylisiä kaupoissa joskus katsellutkin, mutta kyllä se on noin itse tehtynä vieläkin hienompi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *