Hae
VillaNanna

Kodin kestot – Kestotalouspaperi

Aina aika ajoin nousee jokin asia villitykseksi ja välillä ne villitykset on sellaisia, että on pakko napata ajatus myös itselle. Kestotalouspaperi oli juuri sellainen villitys. Ajatus lähti Hääräämön- blogista ja päätyi myös Kestoillaan-blogin sivuille haastattelun muodossa. Mitä erilaisia kestoja meillä kotona käytetään.
Meillä ei yleensä ole talouspaperia muutenkaan kotona käytössä vaan käytetään erinäisiä rättejä joita revitään vanhosita vaatteista, mutta olen pitkään suunnitellut, että pitäisi tehdä ihan erikseen pöytätasojen pyyhkimiseen omat rätit ja näin se sitten sai vauhtia, tämä ajatus.

Tein kolmesta erilaisesta materiaalista näitä kestoja ja kahdella eri tyylillä. Trikoopaidasta tein kaksinkertaisena, flanellipyjamista yksinkertaisena sekä myös froteepyyhkeistä yksinkertaisena. Mikä itseään miellyttää eniten. Minun käteen sopii parhaiten tuo yksinkertaisuus ja se, että pyyhkeet ovat sen verran pienet, että myös lapsen on helppo pyyhkiä pöytää niillä. Saumaaminen käy nopeasti saumurilla. Itse laitoin koneeseen täysin eri väriset langat antamaan särmää pyyhkeille.

Mitä kestotuotteita teillä käytetään? Ja mistä niittä teette?

Kannattaa klikata tuonne Kestoillaan- blogiin lukemaan meidän muutamista kestotuotteista, joista kerroin. Kaikki on helppo valmistaa ja kaikki materiaalikin löytyy omasta kotoa. Kannattaa siis harkita kestoihin siirtymistä ja samalla vähentää jätteen määrää kotona.

Ja tietenkin tämä projekti on helppo tehdä Lumppis-projektin tiimoilta. Sopivaa materiaalia löytyi enemmän kuin tarpeeksi ja ihan varmasti tulen tekemään näitä joululahjaksi myös. Sen verran paljon on materiaalia käytössä ja jonnekkin se pitää tuhota.

Mukavaa lauantaita!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Milla / Sukhimatot kirjoitti:

  Näyttävät kivalta, paljon paremmalta kuin tavallinen talouspaperi! Nämä vinkit ja kierrätysteema on kyllä todella mielenkiintoisia, kiitos siitä. Ja mukavaa viikonloppua!

 2. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon. Tää on nykyään ihan elämäntapa, en osaisi enää palata vanhaan mikä meillä joskus oli.

 3. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Meillä on ollut kesto ”tiskirätit” käytössä varman kolmatta vuotta. Varmaan aika saman asian ajaa mitä nuo sinun värikkäät pyyhkeet. Takas en vaihtais! Ihan parhaat köytössä.

 4. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Tosi kiva idea! Meillä kuluu talouspaperia tosi paljon, tälläisiä voisi jämäkankaista väsätä.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Olipas kiva ja hyödyllinen vinkki! Meillä kuluu paljon talouspaperia.

 6. Mia Malmi kirjoitti:

  Olipa kiva ja ekologisen käytännöllinen idea. Ihan uutta minulle!

 7. Melissa L kirjoitti:

  En vaihda enää kyllä minäkään. Näillä on paras olla.

 8. Melissa L kirjoitti:

  Suosittelen. Meillä otettu erittäin hyvin vastaan nämä ja tykätty.

 9. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Nämä on kyllä ihan parhaita.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Meillä alkaa olla kaikki kestoja jo mitä käytetään. Eikä tulisi enää mielenkään ostaa kertakäyttöisiä. Niin paljon säästyy rahaa ja aikaa kun on näitä kestoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *