Hae
VillaNanna

Mitä kaikkea ostan kirppareilta

Tavallaan ostan kaiken kirppareilta, vaikka lähempi tarkastelu kertoo hieman toista. En siis voi ihan täysin painottaa sanaa kaiken. Käytännössähän ostan uutena sukat ja alushousut (tai teen ne itse), rintaliivejä löytyy kirppareilta hyvin, ihan uusia ja laputettuja. Siksi ostan useasti liivit kirpuilta. Toki jos haluan ostaa setin, niin sitten on paras kipitellä ihan liikkeeseen ostamaan, että saa kunnolliset. Mutta käytännössä, en ole nähnyt mitään syytä sille miksi en rintaliivejä ostaisi kirpputorilta. Olen aikaisemmin kirjoittanut kirppareiden alusvaatteista ja siitä voi lukea täältä.

Mutta emme nyt keskity noihin alusvaatteisiin vaan katselemme laajemmin sitä mitä näiltä aarreaitoilta oikeasti hankimme. Astiat, vaatteet, kengät, huonekalut, kaikkea tätä lähtee mukaan jos haluamme oikein kunnolla shoppailla. Lakanat useimmiten jäävät sinne, kuten myös muu sisustukseen liittyvä. Ainoastaan pöytäliinat saattavat lähteä mukaan, ei tosin enää, kun pöytäliinoja on nyt ihan tarpeeksi. Sain äidiltäni niin monta ihanaa itse tehtyä liinaa. Myös askartelu- ja käsityötarvikkeet ovat the juttu joita hankin kirppareilta. Myös kukkia tulee hankittua Kierrätyskeskuksista mutta olen tässä ajan saatossa ymmärtänyt sen, että on aika turha siihen laittaa rahaa kun ne kuolee täällä hetkessä. Se harmittaa ja olenkin nyt hankkinut tekokukkia, ovatkin sitten muovia tai ei niin niitä on helpompi hoitaa.

Yksi iso ostos, joita teen on vanhat lehdet ja käsityökirjat. Niissäkin olen tarkka, että ostan vain tiettyjä juttuja, joita voin hyödyntää vähän muussakin kuin vain kuvaamisessa. Kaikki lehdet on luettu kannesta kanteen ja käsityökisjoissa valinnat osuu juuri niihin kirjoihin, joista voin jotakin tehdä, en siis osta niitäkään turhaan. Nyt tällä hetkellä hankinnat osuu kirjonta aiheisiin kirjoihin, joista saan niin ohjeita kuin myös malleja. Minulla kun on iso tarve opetella tämä upea tapa. Saan näin kirjailtua vaatteitani ja saan uuden tyyppisiä tuunaus vaihtoehtoja.
Hankin siis lähes tulkoon kaiken kirppareilta ja olen myös hyvin tarkka mitkä lähtee mukaan ja mitkä ei, joskus toki vasta kotona huomaa, että voi kökkö, juttu onkin rikki. Mutta niistä sitten tuunataan aina jotakin muuta tai asia jää vain kuvausrekvisiitaksi tai keksin jotain muuta käyttöä asialle. Tätä onneksi tapahtuu todella harvoin.

Olen kirjoittanut kirpputoreista paljon erilaisia juttuja ja tähän laitankin nyt muutaman linkin omiin kirjoituksiini. Tulen jatkossa kirjoittelemaan enemmänkin aiheesta.

Onko kirpputorit kalliita?
Kirpputorit, köyhyyden mittari
Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
Lempikirpparit (uusi postaus aiheesta tulossa)
Kirppistely rentouttaa
Kirppistelyn vinkit
HUOM! Ajankohtainen uutinen
Oulukylään avataan uusi Kierrätyskeskus 23.3 klo. 10.00 
Tervetuloa avajaisiin!
Linkin takaa löytyy tarkemmat tiedot!
Kirppareilta löytyy nykyään ihan mitä tahansa ja ne ovat todellisia aarreaittoja. Kiertely kannattaa ja välillä hyvä lähteä kiertelemään muuallekkin, eikä vain niihin tuttuihin ja turvallisiin. Meillä on tämä tapa, välillä tuttuihin ja välillä ihan uusiin. Näin saattaa löytyä uusia lempparikirppareita ja niitähän on tullut paljon. Siksi onkin aika päivittää tuota lempparilistaa. On myös suunnitelmissa tehdä sellaiset tutustumiskierrokset eri kirpareilla, uusilla, eri alueilla. Jos tämä ajatus saa kannatusta, niin luulen, että tulee aika kivat tarinat niistä.
Mikä kirppareissa kiehtoo?

Minulle kirpparit kertovat tarinaa, tarinaa menneestä, tarinaa ihmisistä ja elämästä. Joskus kun hypistelee ja katselee jotakin tiettyä tavaraa tai vaatetta, miettii, että millainen ihminen omisti sen ennen, millaista elämää hän viettää/vietti, miltä hänen maailma näytti. Nuo ajatukset ovat useasti ne ensimmäiset mitä mieleen putkahtaa joistakin tavaroista. Ei toki kaikista mutta useammista. Ne ovat juuri niitä löytöjä, jotka puhuttelee uutta omistajaa. Ne eivät aina ole vain tavaroita tai vaatteita, vaan niillä on välillä tarina kerrottavana. Osan tarinasta voi googlettaa mutta ei se kaikkea tietenkään kerro mutta ainakin tuotteen alkuperää. Tämä onkin yksi iso juttu miehellä ja minulla, kun kiertelemme kirppareita. Aina googletellaan ja keksitään joskus tarinoita, jotka ovat siis vain tarinoita ihmisistä ja elämästä, emme me niitä googlella löydä. Tällaisia mielikuvitus maailmoja voi hyvin rakentaa, se tuo lisää sisältöä reissuun, eikä tavara ole vain tavara, vaan se saa tarinan. 

16 kommenttia

 1. Silkku kirjoitti:

  Ihana postaus 🙂 Ja ihanat kuvat! täällä on niin kiva käydä, kun aina on jotain mielenkiintoista sinulla 🙂 Mukavaa päivää myös sinulle 🙂

 2. Jael kirjoitti:

  Kirppareista löytyy kyllä melkein kaikkea, ja sinun kauttasi hienosti avautuu tuo kierrättämisen maailma. En ole koskaan ajatellut että rintsikoitakin voisi sieltä löytyä. Ehkä ostaisin jos löytyisi tosi nätit ja kuin uudet. Oikein hyvää viikkoa sinulle ihanainen:)

 3. Sesse kirjoitti:

  Kirpparit on ihan parhaita paikkoja <3

 4. Lea/kiertoidea kirjoitti:

  Ihania löytöjä <3 Vanhempia tavaroita hypistellessä omat muistot nousevat mieleen, kuten nuo Apu-lehdet muistuttavat mummolasta ja sateisista päivistä, jolloin istuin vintillä lukemassa vanhoja lehtiä. Juuri tänään luin yhtä blogia, jossa sanotiin että "kirppikselllä käyminen on kuin pieni seikkailu", koskaan ei tiedä mitä löytää 🙂

 5. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon ihanista sanoistasi <3 On mahtavaa, että täällä viihdytään.

 6. Melissa kirjoitti:

  Ainakin täältä Helsingistä löytyy paljon ja ihan käyttämättömiäkin tai hyvin vähän käytettyjä.

 7. Melissa kirjoitti:

  No ovat kyllä todellakin 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Näinhän se on, se on seikkailu. Koskaan ei kannata lähteä sillä ajatuksella, että etsin sellaista ja tällaista kun sitä ei tiedä mitä löytää. Toki löytyy välillä sitäkin mitä etsii ja sitten onkin tosi onneissaan. Mutta useasti on etsittävä pitkään ennen kuin löytää.

 9. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mäkin suosin nykyisin kirpputoreja, tosin sukat ja alushousut sekä rintaliivit (ehkäpä myös yövaatteet..) tulee hankittua uutena. Neidin myötä olen kirpparit löytänyt uudelleen, koska en ole kokenut mielekkääksi hänelle hankkia vaatteita uutena; ne kun hetkessä hujahtavat pieniksi.

 10. Annukka || @happyannukka kirjoitti:

  Kirppareilta tekee hyviä löytöjä. Varsinkin jos ostain jotain, mitä tarvitsen vain satunnaisesti, pyrin sen aina löytämään käytettynä. Kirppisten kiertäminen on jäänyt viimeaikoina, mutta kuulun useampaan FB:n kirppisryhmään ja niissä olen aktiviisena, sekä ostajana että myyjänä.

 11. Melissa kirjoitti:

  Kirpparit ovat kyllä ihan parasta. Se on joka kerta pieni seikkailu 🙂

 12. Melissa kirjoitti:

  Itsekkin menen vain kun on siihen tilaisuus. Minulle on tärkeää päästä kiertämään, se on osa seikkailua.

 13. Virpi Vihervuori kirjoitti:

  Kirpputoreilta voi tehdä toisinaan mahtavia löytöjä. Itse olen metsästänyt kirppiksiltä astioita, viimeksi ihanan arabian kukkaruukun. Ja vanhoja kynttilänjalkoja! Ne on ihan superkauniita.

 14. Melissa kirjoitti:

  Astioita meilläkin on paljon kirppareilta. Tekee mielettömän hyviä löytöjä.

 15. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva postaus! Olen löytänyt kirpputorit ihan vasta hiljattain ja sieltä tekee tosiaankin hyviä löytöjä!

 16. Melissa kirjoitti:

  Hienoa, että olet löytänyt tiesi kirppareiden maailmaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *