Hae
VillaNanna

Ruma joulupaitamekko – Käsityöblogien joulukalenteri 2020

Ruma joulupaitamekko - Käsityöblogien joulukalenteri 2020

Minun luukusta numero 12, ilmestyy tänä vuonna Ruma joulupaitamekko. Näyttää sille, että tästä on tullut joka vuotinen juttu meikäläiselle, että jotakin tähän genreen on pakko saada ja tänä vuonna minulle ei riittänyt se tavallinen ruma paita, leggarit tai tonttulakki, vaan nyt oli saatava jotakin vallan muuta. Se muu oli sitten tämä ruma joulupaitamekko. Tämä on jotakin niin hirveää, ettei mitään määrää, voin luvata, että minun rumien joulujuttujen teko on nyt tullut sille tasolle, etten kehtaa enää tehdä mitään aiheeseen liittyvää.

Joka tapauksessa tämän aloitustekstin alla on suorat linkit jokaisen blogin joulukalenteri luukkuun. Kannattaa siis käydä tutustumassa mitä kaikkea mahtavaa jouluaiheista on jokainen taitava bloggaaja keksinyt. Voin luvata, ettei yksikään luukku jätä kylmäksi ketään!

    2      3      4

    6      7     8

9       10      11     12

13      14      15     16

17      18      19     20

21      22     23     24

On ollut ilo olla jälleen mukana tässä projektissa ja olen ollut todella fiiliksissä kun olen tehnyt omaa luukkuani, todellisuudessa minun tekele oli jo pidempään valmis, odottamassa tätä hetkeä kun saan oman luukkuni ja tiedän missä kohtaa voin julkaista mekosta kuvia. Toki jotkut ovat saaneet pienen maistiaisen tästä mekkoloisesta jo marraskuun puolella, mutta tosiaan maistiaisen, mekko oli aika kesken vielä silloin.

Ruma joulupaitamekko - Käsityöblogien joulukalenteri 2020 Ruma joulupaitamekko - Käsityöblogien joulukalenteri 2020 Ruma joulupaitamekko - Käsityöblogien joulukalenteri 2020

Ruma joulupaitamekko

Tähän mekkoon meni viisi rumaa joulupaitaa, joita metsästimme ympäri helsingin kirppiksiä. Totta on, että tuli ostettua muutama liikaa mutta ne kyllä tulee tuunattua ensi vuonna. En usko, että saan tätä touhua vielä lopetettua tähän yybermekkoon, vaikka alussa jo niin sanoin. Vähän kesympää ensi vuonna sitten…Ehkä.

Tarvikkeet:

 • rumia joulupaitoja
 • erikoislankaa (turkislankaa)

Tee näin:

 • leikkaa paidat osiin.
 • suunnittele, minkä laitat mihinkin kohtaan, ota valokuva suunnitelmista.
 • Ompele osia yhteen.
 • Kun olet saanut pääkappaleet valmiiksi muotoile mekko itsellesi sopivaksi.
 • Muokkaa helmaa ja hiansuita.
 • Yhdistele tilkkuja toisiinsa ja tee hameelle frilla.
 • Virkkaa turkislangalla kaikki mekon reunat.
 • Tee tilkuista vielä olkain, virkkaa tupsu olkaimen toiseen päähän.

Tämä mekko on juuri niille, joille ei enää ruma joulupaita riitä, vaan tarvitaan jotakin jämerää. Näitä rumia joulupaitoja löytyy kirppareilta ja siksi ei kannata ostaa uutena. Vaikka minulla oli hankaluuksia löytää näitä, kun ne meni heti kun paidat myymälään tuli.

Ruma joulupaitamekko - Käsityöblogien joulukalenteri 2020

Lumeton joulu

Koitettiin viikonloppuna kovasti etsiä lunta, muttei sitä löytynyt. Kotiin olisimme voineet luoda suloisen joulumaailman mutta halusin mieluummin lähteä etsimään sitä lunta luonnosta, ei vaan löytynyt muuta kuin kuraa vain löytyi, lunta ei. Ei, vaikka miten huhuilin ja koitin kurotella kohti taivasta, että nyt kiitos sitä lunta, että saadaan valoa ja loistetta tähän tummaan ja pimeään luontoon. Toivotaan, että saamme lumisen joulun pitkästä aikaa. Mitä mieltä olet, onko jouluna lunta? Olisi kyllä kivaa vaihtelua saada lunta jouluksi. Viime vuonna ei kuulemma täällä ollut lunta, ei ollut tosin Krakovassakaan, vaan siellä tuli vettä koko loman ajan. Lunta nähtiin kyllä Zakopanessa, siellä sitä oli jo vähän liikaakin.

Toki minun on vielä ihan pakko laittaa linkit myös niihin kalenteriluukkuihin, joissa olen ollut mukana ja mitkä luukut on siirretty tänne puolelle. Tervetuloa kurkkimaan myös niitä luukkuja ottamaan ideoita niistä.

2017    2018    2019

Nyt on hyvä aika seurata mitä kaikkea ihanaa jokaisesta meidän luukusta löytyykään. Mahtavia ideoita, joita ehtii hyvin vielä toteuttaa. Jouluun on hetki aikaa ja kohta on ihana antaa levon viedä mennessään.

Ihanaa joulun odotusta laikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

22 kommenttia

 1. Ida kirjoitti:

  Tämä mekko on kyllä aivan todella hieno!

 2. Craft Candidate kirjoitti:

  Oli mitä mieltä tahansa itse joulupaidoista niin onhan tuo sinun mekkosi aivan huikean mallinen! Hieno toteutus!

 3. Kaija kirjoitti:

  mikä asu- hieno

 4. Nora kirjoitti:

  Vau! Hieno mekko. Ja tonttulakki kanssa, ihana. Sinä se osaat ja aina yllätät.

 5. Johanna kirjoitti:

  Tämä on hulvattoman hauska joulumekko. Frillat on todella herkulliset.

 6. Marjo kirjoitti:

  HO HO sanoisi tästä asusta itse Joulupukki jos törmäisi sinuun! Ihan mielettömän upea. Tässä on paljon yksityiskohtia ja tuo vähän flamenco-hamee alaosa on supermagee! Kyllä sinä kanssa kaikkea keksiä. Yllävän paljon ”rumia villapaitoja” on päätynyt kierrätykseen. Itse rakastan näitä paitoja ja sopivat just joulun aikaan.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Hahahah, joo, siis niitä on kun jaksoi etsiä, niin alkoi löytyä ja monen monta.

 7. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo mekko on kyllä kaikkea muuta kuin ruma! 🙂

 8. Laura kirjoitti:

  Hieno ja hauska kokonaisuus! 🙂

 9. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihan överi ja siksi juuri hieno! 😀

 10. tuulanneli kirjoitti:

  No nyt on väriä ja näköä! Joskus överit tekevät vaatteesta todella makeen!

 11. MaarItse kirjoitti:

  Voi vitsit, kuinka överi ja siten myös ihan supersiisti ♥ Hyvää joulua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *