Hae
VillaNanna

Ilmaisosaston rahi uuteen uskoon

Ilmaisosaston rahi uuteen uskoon

Tänään laitetaan ilmaisosaston rahi uuteen uskoon. Siitä on jo aikaa kun tämä rahi löysi tiensä meille tänne. Kun rahin näin ilmaisosaston nurkassa kyyhöttämässä, tiesin heti, että haluan sen ja tehdä sille uuden ulkonäön. Mies nakkasi rahin autoon ja minä juoksin samalla etsimään ilmaisosaston toiseen nurkkaan materiaalia, jolla päällystää tämä rahi. Nappasin lopulta kuusi paksua puuvillaneuletta mukaani. Näistä tulee hyvä päällinen. Näin suunnittelin.

Ilmaisosaston rahi uuteen uskoon

Kun päästiin kotiin purin vanhat tekstiilit rahista putsasin hyvin rahin sisältä ja ulkoa. Päätin kuitenkin maalata puuosan mieluummin, enkä laittaa tekstiiliä ympärille. Maali löytyi omasta kaapista ja ei kuin hommiin. Kun maali kuivui, niin aloin leikellä paitoja palasiksi, fileoin jokaisen ja aloin miettiä miten yhdistelen kappaleita toisiinsa, halusin epäsymmetriset saumat, elävän pinnan.

Kun oikea suunta löytyi, ompelin saumurilla paitoja yhteen kankaaksi. Pingotin kankaan hyvin rahin pehmusteelle ja kiinnitin pohjaan. Ylimääräisen poistin ja laitoin lakanakankaan vielä pohjaan kiinni, että tulee siisti. Näin sain ihanan keväisen ja raikkaan rahin, joka nykyään on kovassa käytössä olohuoneessa. Alunperin sen paikka oli makkarissa. mutta tilan puutteen vuoksi, tämä valtava rahi löysi tiensä olohuoneeseen.

Mitä rahissa säilytetään?

Rahi on todella suuri ja sen sisään mahtuu kaikenlaista, mutta me laitoimme sinne meidän peittoja. varsinkin ne minun rakkaimmat peitot, joissa on muistoja omasta lapsuudesta. Ne ovat siellä turvassa ja otetaan esiin aina tarpeen vaatiessa. Eli siellä on siis villapeittoja. Peitot otetaan esiin jos on niin kylmä, ettei tekokuituisilla peitoilla enää selvitä. Näillä villapeitoilla itse nukuin lapsuudessani ja unelmoin omassa maailmassani. Joskus on hyvä säilyttää tällaisia muistoja.

Rahi uudessa loistossaan

Yleensä en ole ottanut ilmaiosastolta huonekaluja mukaani. Vain kaksi kertaa ja se on riittänyt oikein hyvin. Tätä rahia en voinut jättää yksinään. Näin sen niin hyvin meidän kodissa ja näin myös miten sen tuunaan. Rahi onkin yksi lemppari juttuja, joita olen tehnyt. Ei lasketa parvekkeen loistoa, jonka rakensin vuosia sitten kun meillä oli parveke vielä. Sattuu sieluun, kun muistelen tätä ihanaa parveketta.

Mieheni ei kuulemma rahista yhtään välitä, mutta siitä huolimatta hän sitä eniten kuluttaa. Istuu aina siinä kun pelaa konsolilla tai katsotaan leffaa, hän nojailee rahiin. Side on siis muodostunut miehen ja rahin välille myöskin. Miehet ovat hassuja. Rahilla on paikka kotona sekä sydämessä, joten löytö oli mahtava. Eikä rahaakaan liikaa siihen uponnut.

Ilmaisosaston rahi uuteen uskoon

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Silloin kun meillä oli parveke

Rikkinäisistä koruista seinäkoriste

10 kommenttia

 1. enkulin käsityöt kirjoitti:

  Ihana rahi ja katseeni vangitsi nuo boheemit kengät. Varmaankin itse tuunasit. (minun ensimmäinen kommentti meni jonnekin???)

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Todella onnistunut tuunaus, vaalea on niin paljon freshimpi 🙂

 3. Marjo kirjoitti:

  Hyvä ”ilmaisosaston löytö”. Itse haaveilin joskus kauan sitten rahista juuri tuo säilytystilan takia eli sinne olisi voinut piilottaa jotain tuiki tarpeellista kuten teillä ne peitot. Itselläni on vanha arkku tähän tarkoitukseen nyt ja sen sain yhden kuolinpesän kautta myös ilmaiseksi. Vaalea väri muutti rahin ilmeen raikkaaksi!

  https://www.marjonmatkassa.fi/

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tulipas rahista ihanan raikas verrattuna alkuperäiseen. Osaisipa sitä itsekin tuunata tuolla tavoin kuin sinä 🙂

 5. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Onnistunut tuunaus ja raikas lopputulos! Meidän rahin sisältä löytyy paksuilla puikoilla (22 tai 24) neulottu peitto sekä kirjoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *