Hae
VillaNanna

Meidän vappu

Meidän vappu

Meidän vappu tuli ja meni. Meillä tämä kyseinen päivä ei juuri elämässä näy muuten kuin, että syödään munkkeja ja juodaan simaa. Vappupäivänä mennään aina vappuristeilylle ja pihan kalusteet laitetaan vappu viikolla kuntoon. Siinä vähän niin kuin kaikki meidän vappu perinteet. Ja tämä vappu oli muutoinkin hiukan erilaisempi mitä aikaisemmat vaput.

Meidän vappu, Vappuaatto

Vappuaattona ei tehty oikein mitään, tarkoitus oli lähteä pyöräilemään, mutta meikäläisen tila oli sen verran hutera ja kivut sellaiset, että päätettiin pysyä kotosalla. Päivä vierähtikin ihan mukavasti siivotessa ja munkkeja paistaessa. Pihalla tosin ei pitkään ehtinyt nauttia kun alkoi sataa. Eli juuri kun olin saanut sanottua miehelle, että juodaan kahvit pihalla ja nautitaan munkit, niin sade alkoi rapista ikkunoihin. Ei auttanut kuin kerätä patjat taas paviljongin sisälle.

Mutta oli kotonakin ihan kivaa. Munkkien paisto levitti tuoksunsa koko pihalle kun ovet olivat auki ja taikina porisi kattilassa. Oli kiva tehdä asioita yhdessä, tai Härdelli oli kaverinsa luona synttäreitä viettämässä yön yli ja saapui kotiin vasta alkuillasta. Oli siis reissuun lähtenyt jo perjantaina ja kotiin saapui lauantaina. Heillä oli ollut hauskaa, olivat keilanneet ja herkutelleet. Valvottuakin oli tullut, joten arvaatte varmaan miten kaverille kävi kun oli syönyt vatsan täyteen ja mennyt omaan huoneeseen pötköttelemään sängylle. Kyllä, poika nukahti kuin saunalyhty.

Vapunpäivä

Jos aattona ollaan piiloteltu kotosalla niin vapunpäivänä ollaan sitten lähdetty perinteiselle vappuristeilylle Helsingin saaristoon. Royal line liikennöi koko kesän ja tarjolla on montaa erilaista reissua ja ruokailupakettia. Koska meillä ei täällä Helsingissä oikein ole ollut mitään vappuperinnettä niin tästä risteilystä sitten lopulta sellainen tuli. Turussa mentiin aina lasten kanssa tivoliin nauttimaan päivästä, mutta täällä Helsingissä ei Lintsi ole innostanut vappuna. Ei vain oikein toimi meillä se.

Ollaan kokeiltu monia erilaisia juttuja, kuten piknik ja hengailu Senaatintorilla mutta kumpikaan juttu ei meitä kiinnosta. Sitten löydettiin nämä risteilyt ja nehän upposi meihin sitten kunnolla. Tietenkin ruoka saa meidät aina innostumaan. Se ei siis ole ihme, että tällaiset risteilyt innostaa meitä.

Helsinki oli jälleen herännyt eloon korona-ajan jälkeen ja iloisia ihmisiä hyppi ja pomppi joka puolella. Valitettavasti onnettomuuskin tapahtui vappuaattona mutta siitä ei jälkiä ollut enää vapunpäivänä. Ihmiset hengaili joka puolella ja ostelivat markkinahärpäkkeitä pitkin Espaa. Vapputunnelma oli palanut Helsinkiin. Ei tosin mielestäni vieläkään ihan sellaisena kuin sen muistan mutta hyvin lähellä kuitenkin. Tästä on hyvä aloittaa kesäkausi! Toivottavasti se olisi vähintään yhtä hyvä kuin viime kesä oli.

Meidän vappu

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Lue myös:

Vappu!

Kirppisvaatteilla brunssille

Aurinkoiset pöksyt vappuaatton piristykseski

Erilainen vappu

Suloisen rauhallinen vappu

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Mukavalta kuulostava Vappu, ja voin kuvitella että munkkien tuoksu oli nam, houkutteleva.
  Nuo lyhyet ruokaristeilyt ovat tosi kivoja, ja ihan kaipailen sitä että voi mennä tuollaiselle risteilylle, ja nähdä Helsinkiä mereltä., Ja muistan että se kalapöytä on herkullinen. Olen vienyt ulkomaalaisia vieraitani tuollaisille risteilylyille kun vielä asuin Helsingissä, ja niistä niin tykättiin, ja sekä itse risteilystä että ruuasta.
  Tsemppiä terveyden kanssa Melissa, ja hyvää toukokuuta.

  • villananna kirjoitti:

   Ne on aivan mielettömän kivoja juttuja nuo risteilyt. Ei taida oikein muualla olla sellaisia. Kieltolaki risteily kiinnostaa meikäläistä tosi paljon. Sellaiselle haluaisin vielä mukaan.

 2. petra kirjoitti:

  Aivan ihana kuva sinusta pöydänääressä mietteliäänä istuessasi. 🙂 Risteily kuulostaa mukavalta perinteeltä, ja ainahan näissä kaikissa juhlapyhissä ja arkivapaissa mielestäni parasta on yhdessä vietetty aika 🙂 Omassa lapsuudessani meillä oli vappuperinteenä käysä Suomen tivolissa, kun se oli aina vappuna Jyväskylässä. Tänä vuonna viettetiin vappuaattona 3v synttäreitä ja vappuna miehen veljen synttäreitä, että niistä voisi olla perinteeksi 😀

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  onpa kivan näköistä 🙂

 4. Marjut kirjoitti:

  Tämän vuoden vappu tuli ja meni kovin nopeasti. Ehdittiin kuitenkin munkit paistamaan ja tytöille pallot ostamaan. 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Totta, meni tosi nopeasti kaikki. Nyt taas on sellainen olo, että aika on mennyt tosi hitaasti, ainakin tämä viikko.

 5. Jasmin kirjoitti:

  Aivan ihana postaus! Jotenkin niin mahtavat kuvat ja tunnelma 💚

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *