Hae
VillaNanna

Vanhoista farkuista farkkuhame

Vanhoista farkuista farkkuhame, ei mitenkään helposti ja nopeasti tehtävä homma mutta lopussa seisoo kiitos, lupaan sen. Tällainen korkeavyötäröinen farkkuhame pitäisi olla jokaisen farkkutytön kaapissa ja tietenkin jokaisen farkkutytön makuun sopiva hamonen. Tämä minun hame on juuri minun näköiseni, rento ja ei niin vakava. Halusin myös, että helma on epätasainen ja rispaantuva. Mutta toinen farkkutyttö tykkää suorasta ja huolitellusta helmasta.

Korkeavyötäröinen hame luo kivan muodon vartaloon, vaikka ei omaisi tiimalasivartaloa, se luo kivan efektin siitä harvinaisesta vartalon mallista. Tässä vyötärö on kuitenkin alempana mitä normaali vyötärön osa ja tästä syystä hame nousee aika ylös rintojen alle. Tämä on juuri sitä tyyliä josta pidän erityisen paljon. Pitkälinjainen hame pidentää torsoa kivasti.

Olen tosi lyhyt mutta omaan suhteessa pitkät jalat ja lyhyen selän, tästä syystä minun on aika helppo pukeutua mutta pitkät vaatteet voivat saada minut näyttämään todella lyhyelle, siksi tällainen hame on hyvä, kun se pitää yllä sitä efektiä, että jalat on pidemmät mitä selkä vaikka jalat ovat piilossa.

Vanhoista farkuista farkkuhameVanhoista farkuista farkkuhame

Miten vanhoista farkuista saadaan hame?

Ihan ensin kannattaa lähteä siitä, että valitsee farkut, joista haluaa tehdä hameen. Sen jälkeen purkaa housut osiin. Kannattaa pinota osat omiin kasoihin, niin näet heti missä on isoimmat palaset. Kaavat kannattaa myös paloitella ja merkata, näin hyödynnät kunnolla materiaalin. Sillä ei hametta saa suoraan leikattua fakrkkujen paloista. Käytin jälleen vanhan lehteni kaavaa, eli Miss B 3/93 lehden kaavaa. Sama hamonen löytyy toisesta materiaalista täältä. Tällä kaavalla olen monet hameet tehnyt. Harmi vaan, etten enää mahdu kyseisiin hameisiin ja on pakko ommella uusia.

Halusin hameeseen takataskut hyvin alas, halusin vähän roikkuvien housujen efektiä. Halusin myös reisitaskun, kuten reisitaskuhousuissa. Ja kyllä hame tarvitsi myös etutaskun, ompelin sen farkkujen takataskusta, vaikka ensin yritin hyödyntää myös etutaskuosia, mutta se ei onnistunut, sillä tarvitsin pituuteen niin paljon materiaalia. Hyödynsin myös yksien farkkujen vyötärönauhan hameen vyötärölle. Reikäiset farkut minä paikkasin tilkuilla, sillä en kuitenkaan halunnut ihoa näkyviin niistä kohdin vaikka halusinkin pitää risan ulkomuodon.

Vanhoista farkuista farkkuhameVanhoista farkuista farkkuhameVanhoista farkuista farkkuhame

Vanhoista farkuista farkkuhame on hauska tapa saada vaatekaappiin jotakin uutta hankkimatta mitään uutta. Nämäkin farkut olivat meidän omia vanhoja farkkuja. Mitään ei siis haettu kirpparilta. Tämä on sitä ihan parasta tapaa hyödyntää liian pieniä ja risoja vaatteita. Kaapista kun aina löytyy jotain epäsopivaa, jonka voi hyvin muokata uudeksi vaatteeksi. Tämä on myös minun yksi tapa pitää kaappini kuosissa, ettei ole yli pursuavaa määrää. Mutta tässäkin asiassa käytän järkeä, vain niitä tuunaan mitä ei haluta laittaa eteen päin tai niitä ei oikein voi laittaa, kuten risaisuus…Vaikka farkuissa se ei niin haittaa mutta minua se kuitenkin haittaa sen verran, etten halua laittaa risoja farkkuja jakoon.

Vanhoista farkuista farkkuhame

Ihanaa päivää kaikille!

-melissa-

Seuraa minua: Facebook, Bloglovin, Blogit.fi, Instagram, Pinterest,

20 kommenttia

 1. Emmi Pyykkö kirjoitti:

  Hauska, sopii sulle hyvin!

 2. Melissa kirjoitti:

  En sano muuta kun wau! Aika mageet on 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Upea uusi elämä vanhoille farkuille 🙂

 4. Minnea kirjoitti:

  Mahtavaa! Piti oikein suurentaa kuvaa ja katsoa, että minkäkaisista paloista hame on koottu.

  Mulla oli joskus parikymppisenä pitkä nilkkoihin saakka ylettyvä farkkuhame sivuhalkioilla, ja se oli ihan lemppari. Sittemmin en enää ole tuntenut oloani kotoisaksi farkkuhameessa.

 5. Emmi / mustavalkoista.fi kirjoitti:

  wau! Tulipa magee hame 🙂

 6. Jasmin kirjoitti:

  No nyt on tyyliä! Hyvä asuvalinta tuohon! Mukavaa sunnuntaita! ?

  https://jasukuvaa.blogspot.com

 7. Mari kirjoitti:

  Hauska ja persoonallinen hame, ei varmasti tule vastaan toista samanlaista :).

 8. Marleena kirjoitti:

  Aika upea! Ihanaa päivää myös sulle <3

 9. Minna Kristallikimarasta kirjoitti:

  Hauska ja persoonallinen tuli ja hatunnosto sulle, kun jaksoit farkuista tehdä hameen:)
  On tosi hyvä, että farkuille annetaan uusi elämä ja kierrätys on järkevää, kun tuote päätyy vielä kunnolla käyttöön.

  • villananna kirjoitti:

   Tää on niin kivaa puhaa ja farkku mun lemppari, niin haluaa hyödyntää kaiken 🙂

 10. Henna kirjoitti:

  Ihanan erilainen ja pukee sua kyllä hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *