Hae
VillaNanna

Pääsiäisen ikiruoho

Pääsiäisen ikiruoho

Tänä pääsiäisenä askarreltiin pääsiäisen ikiruoho ja iso määrä pikkuisia pupusia. Näitä tehtiin niin töissä kuin kotonakin. Nämä pupuset ovat valloittavia ja ikiruoho on helppo tehdä kaikenlaisesta lankasilpusta. Ruohon voi valmistaa juuri sillä tavoin kuin haluaa tai osaa. Mitä enemmän värisävyjä, sen eläväisempi on lopputulos. Tässä postauksessa kuitenkin keskitytään ikiruohon tekoon.

Meidän pääsiäinen on kahden eri uskonnon sekoitus, molemmat otetaan huomioon ja yhdistellään sopivasti molempia yhteen. Olenkin tästä hiukan kirjoittanut muutama vuosi sitten. Siksi en asiaan enempää sukella. Jos asia kiinnostaa, niin alla on linkki tähän vanhaan postaukseen.

Pääsiäisen hupsut koristeet – Pupukori ja ikiruoho

Pääsiäisen ikiruoho

Miten tämä ikiruoho sitten valmistetaan? Useasti meillä käsityöläisillä jää kaikenlaista pikku silppua pyörimään ympäri ämpäri ja joutuu miettimään päänsä puhki, että mitä tälle silpulle tekisi. Useasti laitan lankasilpun täytteeksi, mutta nyt ompelinkin sen kiinni pieneen kankaan palaseen ja näin sain siitä ikiruohon.

Tarvikkeet:

 • tassi (näitä löytyy paljon ilmaisosastolta)
 • lankasilppua (vihreän eri sävyjä)
 • ruskeaa sisutuskangasta
 • Kuumaliimaa

Tee näin:

 • Leikkaa sisustuskankaasta tassiin sopiva pyöreä pala.
 • Asettele kankaanpalaselle pikku nippuja langanpätkiä ja ompele kiinni ompelukoneella. Ompele kangas piiloon langanpätkillä.
 • Trimmaa valmis ruoho.
 • Liimaa tämä ruohomatto tassiin kiinni kuumaliimalla.
 • Valmis!

Myös lapsi voi tehdä tämän ikiruohon aikuisen avustuksella. Meillä töissä pienimmät tekijät olivat 8 vuotiaita, joten onnistuu siis pieniltäkin oikein hyvin. Toki tarvitsee tukea ja apua hommaa tehdessä, mutta onnistuu kuitenkin. Näistä tulee kyllä niin hauskoja ikiruohoja ja on ekologinenkin. Ei tarvitse heittää pois, eikä tehdä uudelleen. Ikiruohoon voi laittaa pupuja, tipuja tai munia. Tee juuri sellainen asetelma kuin haluat. Tai anna lapsen tehdä.

Pääsiäisen ikiruoho

Miten tämä pääsiäinen meni?

Alku meni oikein hyvin, lepoa ja ompelua, saatiin aloitettua pihan pesua ja suunniteltiin, miten sitä tänä vuonna laitellaan. Tehtiin nopea reissu Turkuun, joka ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä ja vierailusta jäi aika inhottava fiilis kaikkinensa. Poika sai yövieraita ja lanit pääsi täydellä teholla vauhtiin. Jos tänään saisi jälleen levätä ja ommella. Toki jatketaan siivousta: pojalla jäänyt valtavasti vaatteita pieneksi ja ne pitää saada pois. Ehkä pääsiäinen on näin meidän osalta taputeltu…

Nautinnollista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo on ainakin varsin hoitovapaata 😀

 2. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Voi, miten hauska ikiruoho. Minä tykkään hoitovapaista jutuista. Minullakin oli tänä pääsiäisenä ikiruohoa. Ikean matalat vihreät muovikasvit pitkässä kulhossa.
  Mukavaa viikkkoa <3

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Mulla kuoli rairuoho jo ennen pääsiäistä, joten ehkä mullekin tuollainen ikiruoho voisi olla hyvä 😀

 4. Jane / yhtä kuin kirjoitti:

  Hauska idea. Tuo olis kätevä, pääsiäisen jälkeen ruoholle kun vaikea keksiä käyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *