Hae
VillaNanna

Vuoden 2021 parhaat ompelut

Vuoden 2021 parhaat ompelut

Vuoden 2021 ompelujumi aiheutti meikäläiselle harmaita hiuksia ja paljon. Vuosi ei muutoinkaan ollut käsitöiden osalta kovin kummoinen. Kierrätin paljon vanhoja juttuja täällä, joka tui sen efektin, että olisin tehnyt oikeasti jotakin. Mutta kyllä jotakin tuli tehtyä. Ja parhaita esittelen nyt tässä koosteessa. Minun mielestä parhaita.

Vuoden 2021 parhaat ompelut

Vuosi alkoi minulla aika heikosti, huomasin jo silloin, että ompelujumi on suuri ja tuottaa vaikeuksia päästä tuonne ompeluhuoneeseen. Myöskään tuunaukset eivät ottaneet onnistuakseen. Aloin siis suunnitella Make nine -haastetta, jotta saisin edes vähän inspiraatiota hommiin. Mutta ei sekään auttanut. Mutta jotakin kuitenkin sain tehtyä, vaikka jumi on kestänyt lähes koko vuoden.

Tammikuu

Parasta tässä kuussa oli hame, jonka tein vanhasta suuresta huivista. Villa on ihan parasta talvella ja hameesta tuli oikein ihana ja sitä tulikin käytettyä paljon.

Huivista hame

Helmikuu

Helmikuussa kaappiini ilmestyi swantsit, ne kummalliset villapaidasta tehdyt housut, jotka olivat suuri muoti-ilmiö vuonna 2013. Itse innostuin näistä nyt vasta niin paljon, että sopii kyllä tulla lisää, jos materiaalia vain joskus löytyy.

Villapaidasta swantsit

Maaliskuu

Make nine -ompeluhaaste avautui vihdoin maaliskuussa ja tämä paita jäikin ainokaiseksi ompelukseksi koko kuukautena. Paita on aivan ihana ja kovassa käytössä edelleen.

Make nine ompeluhaaste on avattu

Huhtikuu

Huhtikuu oli ihanan lämmin ja kertoi tulevasta kesästä paljon. Huhtikuussa ompelin jo hiukan enemmän, mutta silloinkin vähän, jos tarkastellaan muihin aikoihin. Farkkutakista tuli minun kevään suurin suosikki ja käytin farkkutakkia aina kun se vain oli mahdollista.

Voiko farkkutakkeja olla liikaa

Toukokuu

Toukokuussa ompelin ihanan hameen, kankaasta jonka sain palkinnoksi kun osallistuin Ompelumania -ryhmän masket Singer – Kuka koneen takana leikkimieliseen kisaan. Kankaan kuosi ei ihan ole minun heiniä, mutta siitä huolimatta hameesta tuli sellainen suosikki, että käytin hametta koko ajan. Ihana, paras ja parhain.

Nuppu print Pihasyreeni

Kesäkuu

Kesäkuussa aloin jälleen inspiroitumaan ompelun saralla. Yksi vaikuttava tekijä oli se, että satuin löytämään aivan ihanan lakanan Fidasta ja siitä oli saatava puhvihihainen mekko juhannukseksi.

Itse tehty juhannusmekko

*****

Heinäkuu

Heinäkuussa pääsin nauttimaan vihdoin kunnon lomasta, kelit olivat upeat ja seikkailuja päästiin kokemaan monen monta. Ompelusuunnitelmat eivät edenneet kuitenkaan vaikka sain lomalla ommeltua edes jotakin, vähän edes. Isossa osassa oli erilaiset puhvihihaiset jutut, ne ovat edelleen the juttu minulla.

Minun tämän kesän hitti

Elokuu

Elokuu ja elokuun ihanat illat. Vaikka päivällä on ihanan lämmin, voi iltasella tulla jo vilu ja pikku hiljaa voi aistia syksyn olevan lähellä. Vaikka elokuu kuuluukin kesäkauteen, niin syksyltä se tuoksuu. Elokuussa parasta oli se, että sain vihdoin valmiiksi paitamekon, joka oli odottanut valmistumista vuoden.

Paitamekko

Syyskuu

Syyskuussa jälleen ompeluinto laantui entisestään ja hyvä kun jotakin pientä sain lopulta aikaan. Kahdesta paidasta tuli hauska tunika, jota voi käyttää lähes minkä alaosan kanssa tahansa.

Kahdesta paidasta yksi

Lokakuu

Lokakuussa innostuin ompelemaan vähän kaikenlaista ja yksi ompeluistani oli hyödyntää vanha nahkatakki yhdistelemällä se liian pieneksi jääneeseen farkkutakkiin. Lopputulos miellyttää minua ainakin ja takki tulikin kovaan käyttöön syksyllä.

Kaksi vanhaa takkia rakastuu

Marraskuu

Marraskuussa innostuin ompelemaan enemmänkin ja varsinkin tuunaamaan pitkästä aikaa. Tein muokkauksen vanhaan keinoturkkiin, yhdistin kaksi paitaani yhdeksi neuletakiksi yms. Paljon kaikkea siis. Make nine -haaste edistyi siihen pisteeseen, että suunnitelmasta oli valmiina puolet, eli ne yhdeksän.

Kahdesta neulepaidasta neuletakki

Joulukuu

Joulukuussa taisin valmistaa oikeasti tämän vuoden parhaimman työn. Kaapissani oli paita, jota en oikein enää osannut käyttää ja sen muokkasin liiviksi. Sen lisäksi kirjailin liiviin muutamia kasveja ja täytyy sanoa, että kirjailut onnistuivat enemmän kuin hyvin.

Vanhasta neuleesta liivi

Kaikkea en tämän vuoden töitä pääse esittelemään tässä

Muutama ihana työ jää ensivuoden puolelle. Aika loppuu nimittäin vähän kesken taas. Mutta näistä on hyvä jatkaa ja ensi vuonna on muutama ihana idea tulilla jo. Vaikka miten haluaisi ommella, niin täytyy muistaa, että työ vie ison osan elämää ja koska työskentelen tekstiiliohjaajana, niin kotona tulee ommeltua aika vähän tämän vuoksi.

Vuoden 2021 parhaat ompelut mielestäni on tässä, mutta sinulla on mahdollisuus tietenkin antaa omat parhaat kommenttikenttään halutessasi. Mitkä työt sinua on miellyttänyt ja mistä olet inspiraatiota saanut. Saa siis kertoa estottomasti. Tähän loppuvuoteen tulee nyt monta eri koostetta eri asioista, kun en halunnut näitä kaikkia laittaa yhteen nippuun.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  vaikea valita parasta, kun monet on niin hienoja! 🙂

 2. Jasmin kirjoitti:

  Kiva kooste vuoden ompeluista! Minkä ikäinen ompelukone on? Hauskan näköinen!

  Mukavaa viikkoa!?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   No tuo on aika vanha kun käsikäyttöinen. Tosin ei mikään kovin arvokas kun sillä ei valitettavasti voi enää ommella. Osat puuttuu mitä tarvitaan siihen hommaan.

 3. petra - Sängyn alla kirjoitti:

  Tää olikin hauska kooste vuoden saavutuksista! 😀 Mie ihailen kaikkea mitä teet ja haaveilen että joskus ehkä raaskin hankkia ompelukoneen ja tehdä itsekin jotain…….. edes korjausommella poikien housujen polvia 😀

  http://www.sangynalla.fi

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa hankkia käytetty ja huollettu kone. Saa halvemmalla ja kannattaa ostaa tosiaan sellainen kunnon vanha rautarouva. Ne kestää ja on mielekästä ommella.

 4. Nadine kirjoitti:

  Mielestäni hyvin onnistunut vuosi kaiken kaikkiaan. Tässä odotellessa uusia töitä blogin puolelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *