Hae
VillaNanna

Pörröneule kevään kylmiin hetkiin

Pörröneule kevään kylmiin hetkiin

Kyllä, aina tarvitaan Pörröneule kevään kylmiin hetkiin. Kevät kolkuttelee ovella, olen tilannut kevään jo tänne, jotta pihan voisi laittaa ja kölliä siellä aina kun on hetki aikaa. Koronatilannekkin tuntuisi paljon valoisemmalta, kun ei seinät rajaa liikaa elämää. Olla ja köllötellä ja pitää jälleen pitkästä aikaa neulelivejä. Niitähän tuossa kesällä ja alkusyksystä tuli tehtyä jonkin verran. Ei pelkästään Instaan, vaan ihan eri Face ryhmissäkin. Se oli hauskaa puuhaa, ainakin silloin. Ei tiedä millainen vastaanotto niille olisi tällä hetkellä. Ulkona vaan olisi kivaa papattaa, sisällä on liian kova härdelli koko ajan.

Tämän muutaman kuukauden aikana on tullut neulottua valtavasti, ihan siitäkin syystä, että tuo ompelukone on ollut pitkään rikki ja odottaa huoltoon menoa. Hetken oli varakone, joka sekin meni hajalle. Oikeastaan kyseinen kone oli hajalla jo alunperinkin, mutta sillä sai ihan hyvin vielä ommeltua hetkisen. Mutta nyt ei auttanut edes kaunis juttelu, kun sanoi sopimuksensa irti. Sitä konetta ei kannata edes korjata enää. Minun oma rakas kone odottaa edelleen ompelukoneiden lääkäriin menoa, mutta onneksi olen saanut tilalle koneen, jolla ommella. Joten neulominen on hivenen jäänyt.

Pörröneule kevään kylmiin hetkiin

Pörröneule kevään kylmiin hetkiin

Aikanaan kun muutimme Helsinkiin, päädyimme ihanaan Oulunkylään, olen edelleen ogelilainen ja kaipaan kovasti alueelle takaisin. Mutta se on eri tarina…Oulunkylän ostarilla on käsityöläisen herkkukauppa, nimittäin Lankamaailma ja kun olin Oulunkylän nuorisotilalla suorittamassa näyttöjäni, niin minun tuli aina käytyä nappaamassa jokin lankakassi kainaloon. Näin näitä lankoja on ja paljon edelleen. Jos kaikesta meinaa jotakin tehdä, niin hommaa riittää moneksi vuodeksi.

Yksi lanka, jota minulta löytyy edelleen kassillinen on tämän artikkelin lanka on Cevec Delano -lankaa, joka on aivan ihanan pehmeää hattaraa. Lanka on keinokuitua ja monet eivät sitä huolisi, itse tein poikkeuksen tämän langan kanssa, sillä lanka on todella ihanaa.

Lanka sisältää:

 • 80% akryylia
 • 10% villa
 • 5% mohair
 • 5% alpaca

Langoista on valmistunut kaksi neuletta ja yksi kaulahuivi. Kysesesta kilon kassista on jäljellä sen verran, että saan vielä unisukat itselleni. Mutta minulla on toinen kilon pussi vielä avaamatta. Ja samaa väriä. Minulta löytyy myös vihreänsävyisenä samaa lankaa, mutta sitä oli vain muutama kerä ja niistä on tehty aikanaan ylipolven sukat.

Vaikka tämä malli Moda 7/2012 on lyhythihainen, on paita siitä huolimatta erittäin lämmin. Hyvin tarkenee tämä paita päällä myös talvella, vaikka olenkin vilukissa ja normaalisti tarvitsen paljon lämmikettä kun lämpötila tippuu nollan alapuolelle.

Pörröneule kevään kylmiin hetkiin Pörröneule kevään kylmiin hetkiin

Turkishattu ja ilmaisosasto

Yksi lempihatuistani on kuvissa vilahtava turkishattu, jonka olen ostanut ensimmäiseltä Tallinnan matkaltani 2013, vanhan kaupungin käsityöliikkeestä. Ihastuin silloin myös samanlaiseen neuleponchoon, jonka ostin itselleni joululahjaksi 2018 kun vietimme silloin joulun Tallinnassa. Tämä myssy ei kuitenkaan ole aitoa kokonaan, sisällä on kyllä lampaan villaa mutta ulkopuoli on keinokuitua.

Kuvissa vilahtaa myös harmaat suorat housut, sekä valkoinen villakangastakki. Nämä molemmat vaatteet ovat löytyneet Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja ovat olleet todella kovassa käytössä. Tänä talvena tosin takki on saanut levätä henkarissa, koska on muitakin takkeja, joita pitää käyttää.

Hihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

Neulehame

Aina kannattaa säilyttää herkut kaapissa

12 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Hieno neule.

 2. Jael kirjoitti:

  KIva neule, ja tykkään myös tuosta hatustasi:)

 3. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Kiva neule, tykkään noista väreistä. Ja tuo hattu on kiva. Minä pipojen ystävä voisin itsekin kuvitella pitäväni tuota.
  Mukavaa viikonloppua!

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuossa neuleessa on aivan ihanat värit 🙂

 5. Diiskuneiti kirjoitti:

  Herttainen neulepaita ja siis OMG tuo pipo! 😀

 6. Marjut kirjoitti:

  Kivan mallinen neule ja ihanat värit. Tykkään.<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *