Hae
VillaNanna

Varastanko ilmaisosastolta?

Varastanko ilmaisosastolta?

Aina välillä kun julkaisen ilmaisosastolta löytyneistä tavaroista kuvia, niin saan jonkin palautteen, että minun ei kuuluisi ilmaisosastolta hakea mitään, kun voin sen ostaakin. Varastanko ilmaisosastolta siis? Nykyään käyn ilmaisosastolla vain jos tosiaan tarvitsen töihin jotakin, alkuviikosta tosin nappasin yhden paidan, jonka kohtalosta en vielä tiedä, jos en siitä mitään keksi, niin se lähtee minun mukanani töihin.

Ilmaisosastolta lähtee nykyään siis hyvin vähän edes materiaalia mukaani, koska kaapeista löytyy nykyään paljonkin kaikkea, joita voin hyödyntää jutuissani ja välillä käy niin, että aikaa sitten ottamani tavara tuleekin sellaisenaan käyttöön. Eli en siis tosiaan käy jatkuvasti ilmaisosastolla kaivelemassa, ihan koronankin vuoksi.

Varastanko ilmaisosastolta?

Varastanko ilmaisosastolta?

Mutta mitä piilee ttuon sanomisen takana? Kun aloin etsiä materiaalia ilmaisosastoilta, sain kuulla tästä ihan jatkuvasti, ettei minun kuulu varastaa köyhiltä ilmaisia tavaroita. Mutta uskon, että nämä ihmiset eivät edes tiedä mitä tavaraa tuolla ilmaisosastolla on ja mihin ne menee sieltä, jos kukaan ei niitä huoli. Sieltä siis löytyy tavaraa joka lähtöön, useimmiten tavarat ovat rikki ja likaisia, mutta löytyy sieltä myös ihan perus herkkujakin, jotka voi pesun jälkeen ottaa sellaisenaan käyttöön. Näin olen tehnyt itsekin, jos oikein ihana juttu tulee vastaan. Harvoin, mutta välillä.

Osastolta löytyy kirjoja, vaatteita, astioita, taloustavaraa…Kaikkea mahdollista, iso osa sopii parhaiten juuri askarteluun ja siksi mekin sieltä haemme paperitavaraa ja astioita, askarteluun. Mutta vaatteitakin voi hyödyntää monin tavoin ja sitä taas hyödynnän jonkin verran itse. Tavaraa on niin paljon, että jokaiselle riittää. Itse pyrin myös siihen, etten haali mitään sellaista, mistä ei ole hyötyä tai sellaista, ettei se mahdu mihinkään. Toki nyt kevääksi haalin vähän ylimääräistäkin jos ja kun kerhot avautuvat jälleen.

Mitä mieltä olette? Varastanko köyhiltä?

En ihan ymmärrä sitä, miksei tavaraa, joka on rikki voi kaikki hyödyntää. Miksi kuvitellaan, että köyhät tyytyisivät vain rikkinäiseen ja likaiseen. Ollaanko niin sokeita, vai halutaanko merkata köyhät ihmiset? En kävisi siellä, jos olisi jotenkin rajattua tuo, että voiko jotakin ottaa vai ei. En siis itse katso, että varastan keneltäkään, kun ne on kaikille tarkoitettu.

Varastanko ilmaisosastolta?

Minun ilmaisosastolöytöni

Kerrotaan samalla tästä mekosta, jonka olen repinyt ilmaisosaston laatikosta kaksi tai kolme vuotta sitten. Tästä oli tarkoitus tehdä jotakin. Ihan siitäkin syystä, että tämän mekon tekemisessä on tehty monen monta virhettä. Mutta se ei nyt oikeastaan minua edes haittaa. Olen hiukan tätä korjannut mutta en näe siihen niin järkeä, koska mekko muuttuu käsissäni nopeasti muuksi.

En siis aluksi pitänyt mekosta ollenkaan, eikä syy ollut se, että mekko on tehty väärin, tämä on siis itse ommeltu mekko. En pitänyt ollenkaan mallista, koska virheiden vuoksi se näytti hoopolle, mutta nyt kun sen kaivoin esiin, niin mieleni muuttui ja muutaman korjauksen jälkeen mekkokin oli ihan kiva päällä. Eli kyllä itse myös otan välillä käyttöön ilmaisosaston vaatteita, ovathan ne aika kivoja iso osa.

Varastanko ilmaisosastolta?

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita?

 

20 kommenttia

 1. KristiinaS kirjoitti:

  Voi pyhä savu! Että joku tuolleen varkaasi nimeää. Ilmaisosastolta voi ja saa ottaa kuka vaan mitä vaan. Ne tavarat ei todellakaan ole mitään kadehdittavia aarteita. Hyvähän se on, että joku niille käyttöä keksii ja otettu tavara on poissa jätevuoresta, ainakin toistaiseksi.

 2. Mimma kirjoitti:

  Ihan oikein teet! Mitä järkeä on ostaa uutta jos käytetystä voi tehdä käyttökelpoista? Ja kai ne ilmaisosastolla ovat kaikille ilmaisia. Hö!

 3. Jael kirjoitti:

  Tuo mekko on tosi ihana:) Siis kaikesta ihmiset narisevat, jos se on ilmaista niin se on tarkoitettu että siitä otetaan., etenkin sellaiset jotka osaavat jatkojalostaa niitä juttuja kuten sinä.

 4. Nora kirjoitti:

  Kuulin kerran linja-autossa, kun yksi nainen, joka oli joku aika sitten jäänyt työttömäksi edellisestä työstään kertoi jollekin toiselle käyneensä vaateostoksilla ja tämä toinen ihminen (ilmeisesti naisen joku tuttu, en muista oliko mies vai nainen) vastasi, että miksi kävit ostamassa vaatteita, kun et ole nyt tällä hetkellä töissä. Nainen vastasi siihen, että täytyyhän sitä välillä ostaa vaatteita oli töissä tai ei. Tämä on jäänyt jostain syystä mun mieleen.

  Eli joidenkin mielestä ihmisen, joka ei ole tietyllä hetkellä töissä syystä tai toisesta ei pitäisi ostaa itselleen vaatteen vaatetta, vaikka tarvetta olisi (esim. talvitakki, talvikengät, uusi neulepusero, uusia sukkia tai alusvaatteista tai mitä nyt vaan). Ja joidenkin mielestä tosiaan, jos on jäänyt työttömäksi tai on pienempi palkka tai jotain muuta minkä takia vähemmän rahaa, niin ei saisi näyttää siistiltä ja nätiltä, vaan pitäisi juurikin kulkea vanhoissa, jo lähes puhkikuluneissa vaatteissa päivästä ja vuodesta toiseen. Mikä tällaisen ajattelun takana on?

  Kierrätyskeskuksen ilmaisosaston tavarat ovat juuri sitä varten, että esim. joku joka osaa niitä hyödyntää tuunauksessa tai askartelussa voi niitä sieltä ottaa, ei ne ole tarkoitettu vain sitä varten, että joku vähävarainen voi niitä ottaa ja kaikki vähävaraiset eivät aina edes halua aina ilmaisosastolta ottaa ellei sitten osaa tuunata vaatteita tai jotain sellaista. Itsekin joskus mietin, että voisinko tehdä jotain jostain ilmaislaarista otetusta vaatteesta, esim vaikka huivin jostain neulepuserosta, mutta ei ole vielä tullut vastaan sellaista vaatetta enkä ole vielä ottanut ilmaislaarista mitään, mutta voisin ottaa jos vaikka joskus löytyisi jotain mistä voisi tuunata jotain tai mitä voisi käyttää vaikka korttien teossa.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, vaatteet eivät ole vain rikkaiden asia. Kyllä niissä vómissa vaatteissa pitää saada myös viihtyä, on sitä rahaa tai ei.

 5. Nora kirjoitti:

  Joillekin ihmisille muutenkin vaatteista puhuminen tuntuu olevan hankala ja epämiellyttävä asia (rumat ne vaatteilla koreilee ja kaunis on kaunis vaikka säkissä)ja jos sitten mennään tuunaukseen, niin saattaa tulla kommenttia ettei vaatetta saa muokata alkuperäisestä mallista, sillä se pilaa vaatteen. En aina ymmärrä tällaista, mutta on ihmisiä joiden mielestä vaatteet ja jopa pelkkä vaatteiden katselu kaupoissa tai kirpputoreilla/kierrätyskeskuksissa tai jopa vaatteiden kuvien katselu netistä tai lehdistä on turhuutta. Joidenkin naisten mielestä jopa turhempaa kuin hiukset ja meikki. Että vanhat kuluneet retkut käy päivästä ja vuodesta toiseen, kunhan naamassa on edes vähän meikkiä.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, en ole ajatellut asiaa tuolta kantilta, mutta tuo tuunaus homma on minulekkin tuttu. Törmäsin siihen vuosia sitten kun olin 4H:ssa töissä ja pidettiin vaatteiden vaihtoillan ja mulla oli korjaus7tuunauspaja siellä, niin muutamia henkilöitä kävi siinä sanomassa, että tyynaaminen on väärin ja vaate pitäisi käyttää loppuun sellaisenaan yms.

 6. Sonja Suomela kirjoitti:

  Tosi hyvä, kun hyödynnät noita materiaaleja! Ihan älytöntä sua syyttää varastamisesta 🙂

 7. Marjut kirjoitti:

  Hyvähän se on, että mahdollisimman moni vaate löytää uuden omistajan tai päätyy jatkokäyttöön. Itse lahjoitan parhaimmat ja hyvässä kunnossa olevat vaatteet suoraan sinne, josta ne jaetaan eniten tarvitseville. Muutoin jos veisin paikkaan, jossa ne ovat kaikkien saatavilla, niin pääasia todella, että ne vain hyödynnettäisiin tavalla tai toisella.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, olen samaa mieltä. Ne mitkä ei löydä uutta kotia tuhotaan.

 8. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tää kuuluu siihen samaan kategoriaan, että kauppojen punalappuiset tuotteet on vain vähävaraisille. Ei. Ihan yhtälailla kaikki ovat niihin oikeutettuja kunhan ne vain tulevat jatkokäyttöön eikä oteta koska voi.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, en vaan yhtään ymmärrä tuota ajattelua, että vain tietyt ihmiset saisivat hakea tavaraa ilmaisosastolta.

 9. Mari kirjoitti:

  Eiköhän ne ole siellä otettavaksi tarkoitettu eikä toisilta pois! Hyvä vaan ettei mene roskiin ?

 10. Kaardemama kirjoitti:

  Muita ärsyttää ku oot niin kaunis sisältä ja ulkoa uniikki ihana nainen joka varastaa sydämet <3 elä ja anna toisten elää t. Kaardemama

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *