Hae
VillaNanna

Odotan kesää – Minä ja minun vaatteet

Kyselinkin tuossa jokin aika sitten Instassa, että haluatteko nähdä mitä suloista olen kerännyt itselleni kesää varten. Tähän oli halukkaita ja saamanne pitää. Tämä on ollut yksi syy meidän suursiivoukseen. Eli vaatekaapin järkevöittäminen. Olen kaivellut kaikenlaisia vanhempia vaatteita eteen käyttöön ja vähän miettinyt miten niitä yhdistelen muiden, uudempien vaatteiden kanssa. Idoita yhdistelyyn olen tietenkin katsonut Pinterestistä ja pikku hiljaa on ajatus sitten muovautunut. Paljastuu myös muutama juttu, jotka olen ostanut tässä kuussa. Kyllä, ei ostolakko ole pitänyt taaskaan kovin hyvin. Kuitenkin paremmin kuin monena muuna kertana.

Kesätyyliini kuuluu tänä vuonna monen monta mekkoa. Monta teille tuttua mekkoa, muutama viime vuonna ommeltu mutta ei täällä nähtyä, myös shortsit kuuluvat edelleen niihin minun ykkös varusteisiin kesä aikana. Olen myös koittanut valita vaatteita sen mukaan, että niitä voi yhdistää keskenään myös. Mekkoja vähemmän voi mutta muita osia kyllä. 
Myös haalarit kuuluvat kesäpukeutumiseeni ja niitähän löytyy monen monta kaapista. Löysin sellaisenkin haalarin, joka ei blogissa ole ollut vielä kertaakaan. On muutaman vuoden takaisen Läjäprojektin satoa. Näin voin unohtaa kuvata blogiini juttuja… Näistä ihanuuksista saatte kesäisiä kuvia pitkin kesää mutta on hyvä aloittaa esittelyt ennen ihanaa kesää.
Pari erillaista tyyliä, joilla leikitellä mutta yhdistävä tekijä on värikkyys. Väriä ja naisellisia muotoja, romanttista pitsiä ja boheemia rönsyä. Kaikkea tätä löytyy tämän kesän kokonaisuudesta. Haluan korostaa niitä puolia, jotka tuovat mielihyvää itselleni. Haluan myös nähdä miten helposti sitä tyyliä voi muuttaa fiiliksen mukaan. Luulen, että useimmat jo näkevät sielunsa silmin millainen minun kaappi tänä kesänä on…
Mitkä asiat korostuu tänä kesänä?

– Off the shoulder
– Culotte -malli
– Kukat 
– midi ja maxi -pituus
– Pitsit ja röyhelöt
– Klassiset mallit
– Rentous ja huolettomuus ja helppo käyttöisyys

Kaikkia en kuvannut tasona, sillä tasokuvat on todella hankalia toteuttaa. Enkä muutoinkaan ihan kaikkea halua vielä paljastaa, mitä tuleman pitää… Jotain salaisuuksia pitää minullakin olla, vai mitä? Ainakin toistaiseksi.
Minusta on hienoa, että olen löytänyt paljon kivaa omasta kaapista ja saan otettua ne nyt uuteen käyttöön monen vuoden jälkeen. Totta, tästä jo huomaa, että minulla on vaatteita aika paljon kun voin pitää joitain vaatteita vuosi tolkulla kaapissa ja unohtaa ne sinne. Mutta nyt homma muuttuu, sillä olen poistanut ison osan vaatteista ja jättänyt vain ne, joita oikeasti tulen käyttämään. En kuitenkaan Konmarita, vaan järkeistän oman kaappini. Minulla on tarkat kriteerit mitä pitää olla ja minkä tyyppisiä vaatteita tarvitsen. Minulla kun ei ole vain yhtä tiettyä tyyliä, vaan monta ja sen lisäksi myös pyöräilyyn, retkeilyyn sekä töihin tarvitaan omat jutut. Eli kyllä, vaatetta pitää olla.

Yhtä tiettyä tyylilinjaa en voi valita, sillä olen mielialapukeutuja ja minulla pitää olla liikkumavaraa ja valinnanvapaus kun aamulla herään. Siksi kesäkaappini on täynnä monenlaista tilpehööriä mutta punainen lanka on värit. Ne ovat tärkeät, enemmän kuin mikään muu. Kun näette vaatteet päälläni, tajuatte kyllä ajatukseni tämän kaapin kanssa.
Tarkoituksenani on myös yhdistää eri kuoseja toisiinsa, joten siksikin on hyvä valita monen kuviollista kuosia…Saapi nähdä mitä tästä oikein tulee… Valitsin myös neljä eri paksuista ja näköistä neuletakkia, jotka sopii ihan kaikkien näiden vaatteiden kanssa, joten asu muuttuu helposti ihan neuletta vaihtamalla, jos siis neuletta tarvitsee mihinkään.

*    *    *    *    *
Mekot

Mekkoja löytyy moneen menoon. Materiaaleina suosin kesällä puuvillaa, pellavaa (nyt ei ole yhtään kaapissa), trikoota sekä viskoosia.
Eniten tykkään viskoosista sekä trikoosta. Viskoosin ihana ohut ja viileä materiaali sopii minulle kuin nenä päähän, viskoosin keveys sopii hyvin myös ihaniin romanttisiin frilloihin, joista tykkään todella paljon. Kukalliset viskoosikankaat ovat minun ehdottomia suosikkeja.
Trikoosta taas saa ihania ja monipuolisia vaatteita. Minulle trikoo on pitkälti siksi suosikki kuumalla säällä, että se joustaa, turpoan kuumasta herkästi ja trikoossa ei haittaa vaikka turpoaa. Siitä saa myös hyvin sporttisia, naisellisia ja tyttömäisiä vaatteita…Trikoosta myös ompelee nopeasti uutta suit sait sukkelaan.
Puuvilla ja pellava sopii hyvin ihaniin kesäjuhliin tai niihin hetkiin kun haluaa pukeutua hiukan siistimmin muutoin vain. Nuorempana en juurikaan arvostanut klassisia ja mittoihin ommeltuja vaatteita. Tunsin itseni niin mummoksi niissä, nyt mummona on mieli muuttunut ja mielestäni minulle sopii hyvin puuvillasta ja pellavasta tehdyt vaatteet

Alaosat
Minishortsit ja coulette -housut, ne ovat minun päivän sana. Toki myös ihanat viskoosipöksyt on menossa mukana. Mitään uutta enempää tuskin tulee. Uusia viskoosihouja on kaappiin ilmestynyt nyt mutta ne ovat vain hyvä lisä muiden joukkoon. Parit uuden tyyppiset culotte -housut on tullut tehtyä ja nämä riittää kyllä minulle oikein hyvin.
Alaosissa suosin kesällä samoja materiaaleja kuin mekoissakin. Puuvilla, pellava, trikoo, viskoosi mutta myös joustogabardini kuuluu kesän alaosa valintoihin. Farkkuja harvemmin käytän kesällä mutta ohut joustava gabardini käy kesään oikein hyvin. Napakampaa kuin trikoo mutta joustaa erittäin hyvin. Tulee siisti mutta kesäinen lookki tällä materiaalilla.
Hameissa on samat kuin housuissa mutta käytän mielelläni farkkuhameita kesällä, yleensä minimallia mutta nykyään olen rakastunut niin volankihameen muotoon, että ne ovat tänä kesänä pop. Trikoo maksihameet tulee tänä kesänä uuteen käyttöön. Innostuin viime kesänä niistä uudelleen kun teimme muuttoa, jos kyseiset hameet kiinnostaa, niin kuvia niistä löytyy täältä. Maksihameita minulta löytyy monen monta ja noiden lisäksi nappasin varastosta yhden vanhan hameen, jonka otan käyttöön uudelleen. Materiaali on niin erikoinen, jotta pakkohan se on päälle saada kesällä, se ihanuus löytyy meidän siivouspostauksesta.

Yläosat
Yläosia meinaan tänä kesänä käyttää mahdollisimman monipuolisesti. On t-paitaa, on toppia, röyhelöä ja epäsymmetrisiä muotoja. uusimpana hittinä haluan kokeilla eri kuosien yhteensopimista. Idean sain Souliina -blogin Instatililtä. Ja tätä pitää itsekkin testata, ehdottomasti. Olen pitkään etsinyt jotakin erillaista pukeutumiseen ja nuo kahden eri kuosin yhdistäminen on yksi sellainen. Toki yhdistän helposti kun ompelen mutta en näin. Tämä on uusi testi minulle.
Yläosissa on muutama juttu, joka on ihan pakko olla kaapissa, eli pienen pienet topit sekä suuret puuvillaneuleet. Kaikenlaiset muut yläosat ovat vain ekstraa ja luovat sen tyylin perustan, mihin haluan milloinkin pukeutua.
Tänä kesänä siis minun päällä nähdään paljon off the soulder -paitoja. Osa on itse tehtyjä, osa kirppareilta. Enempää tuskin tulee, esittelen yhden uuden piakkoin blogissani, mutta tähän en sitä halunnut laittaa. Parina viime vuonna on tullut käytettyä hyvin vähän kaksiosaisia vaatteita kesällä mutta nyt siihen tulee muutos. Ihan senkin vuoksi kun tykkään esimerkiksi pyöräillä minishortseissa ja topissa. Minulle tuli vain jossain vaiheessa kova halu ja tarve saada pyöräilyvaatteita erikseen ja toki niitäkin tulen käyttämään edelleen mutta ehkä kesällä kuitenkin tykkää painella vähän nätemmissä vaatteissa kun useasti piipahdetaan jossakin muuallakin istuskelemassa.

Haalarit

Mekkojen jälkeen suosikkivaatteeni on haalarit. Siitäkin huolimatta, että monet pitää niitä hankalina käyttää. Osa onkin, mutta ei kaikki. Ihan ykkösmateriaali haalareissa on jälleen viskoosi mutta myös trikoo. Kaapista tosin löytyy myös ohuesta farkusta tehdyt sekä gabardinista. Tuunamalla saa myös aivan ihania haalareita. Nyt olenkin jälleen löytänyt muutamat haalarit, jotka ovat odottaneet todella pitkään uutta tulemista ja se on nyt. Päätin ottaa käyttöön täksi kesäksi vain nämä nyt lähi vuosina vähiten käytetyt haalarit. Halusin tälä kertaa vähän romanttisempaa sekä sporttisempaa lookkia näihin haalareihin ja joukossa on kaksi haalaria, jotka saatte nähdä täällä ihan ekaa kertaa. Toisen haalarin olen tehnyt pari vuotta sitten ja toiset tein nyt keväällä kesää varten.
Tänä kesänä en kuitenkaan tee eneää enempää haalareita. Näitä on ihan tarpeeksi nyt. Tästä puuttuu parit haalarit, joita tykkään käyttää kotona kesäisin tai kun mennään tuohon lähirannalle pulikoimaan on kiva vetaista haalari päälle kun lähtee kotiin. Nämä on enemmän seikkailuja varten valittu.

Rannalle

Rannalla kannattaa aina olla jotakin mukana, jonka voi heittää uima-asun päälle kun käy hakemassa jäätelöä tai juotavaa. Tai menee rannan omaan ravintolaan syömään. Minulta löytyy monen monta rantavaatetta mutta näitä kahta on tullut vähiten käytettyä, syystä jota en tiedä. Molemmat on tehty jostain vanhasta, kuten pitsisestä pöytäliinasta tai maksimekosta. Minulle erillaisten kimonoiden, trikoohaalareiden käyttö on miellyttävää rannalla. Voin myös suojata herkkää ihoani pukemalla jotakin ohutta päälleni. En kuitenkaan osaa käyttää rannalla t-paitoja yms. Vaan pitää olla mahdollisimman rentoa ja kevyttä päällä. 

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  WAU mitä asuja näistä saa aikaan! Iskin silmäni tuohon isoon punakukkaiseen pikkumekkoon. Upea vintagea! Tiedätkö kenen tekemä on? Samoin viehätyin noista siniviolettikukallisista housuista – upeat! Vihreät korolliset sandaalit supernaiselliset. Vaaleansinisistä off-shoulders puseroista pidän itsekin. Kivoja kesällä päivettynyttä ihoa vasten.

 2. Hengittävää elämää etsimässä kirjoitti:

  Aivan ihania vaatteita! Etenkin nuo kukkaiset mekot miellyttivät silmääni =) Ihanaa kesää sinulle =)

 3. Melissa kirjoitti:

  En yhtään enää muista kenen suunnittelema tuo on. Ostin tuon verhon noin 15v sitten ja tein siitä tuon mekon. En ole juurikaan käyttänyt sitä, kun se on tuntunut liian mummomaiselta minulle. Mutta ei se ole hullumpi. Siitä on ihan pian tulossa kuvia mun päällä.

 4. Melissa kirjoitti:

  Kukkamekot on mun joka kesäinen juttu. En voi olla ilman niitä, kesää ei ole ilman kukkamekkoja 😀

 5. Meikkiholisti kirjoitti:

  Vau mitä ihania kuoseja ja värejä!

 6. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂 Tässä on ollut tekemistä, että vaatekaapin sisältö on saatu tällaiseksi.

 7. Diina-Maria kirjoitti:

  Ihania kuoseja, värejä ja kenkiä! Mä en edes omista noin paljon vaatteita 😀

 8. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon. Rakastan värejä, ei ole olemassa väriä, josta en pidä…Kaikella on paikkansa. Näitä vaan tulee koko ajan lisää..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *