Hae
VillaNanna

Jämät pakettiin

Käsityöläisellä jää isoja määriä langanjämiä nurkkiin pyörimään ja joulu onkin paras aika laittaa jämät pakettiin. Langoista saa vaikka millaisia ihania sukkia, lapasia ja pipoja, isommista määristä myös ihania kaulaliinoja. Meillä villasukat on joka vuotinen lahjatoive ja niitähän sitten tehdään tähän aikaan kovaa vauhtia. Viime vuonna sukkamallissa oli yksi hitti ja se löytyy täältä. Nyt hittinä on vähän erilaiset sukat mutta nämä perus sukat toimii myös ihan hyvin.

Kun laitetaan jämät pakettiin, niin tarvitaan jotakin muuta myös. Nimittäin kori, jota voi käyttää myös muuhun kuin sukkien korina. Tällainen sukkakori näyttää todella hauskalle ja sukat voi taitella miten haluaa, itse kieritin jokaisen sukan tiiviiksi rullaksi. Korin voi virkata vaikka vanhoista trikoopaidoista, joita ei enää voi käyttää, eikä niitä laittaa kirpparille kiertoon.

Jämät pakettiin

Sukkakori

Trikoosta virkatut korit ovat aina in lahjoja, niitä voi käyttää lähes mihin tahansa säilytykseen ja koreja voi tehdä vaikka ja millaisia. Itse tykkään tällaisista, joissa on kansi myös, voi piilottaa omia salaisuuksia sinne sisälle tai sitten hyödyntää muuhun. Koreja voi virkkailla muistakin materiaaleista kuin vain trikookuteesta. Korien tekemisessäkään ei mene kovin pitkään. Muutama tunti ja se on siinä.

Trikookoreissa on jotenkin sellainen boheemi fiilis, vaikka virkkaisi omasta kuteesta tai teollisesti valmistetusta kuteesta. Ehkä tuo itse tehty on enemmän boheemin näköinen kun on epätasaisempi mitä teollinen kude. Minusta tämä lahja on nyt sellainen, järkevä. On sukkaa ja koria, jossa sukat on. Monta asiaa ajateltu ja paketti on ns. täysi. Tarkkaan mietitty ja harkittu.

Tarvikkeet:

 • Valkoisia trikoopaitoja
 • sakset
 • 6mm virkkuukoukku tai riippuu kuteen paksuudesta
 • nappi

 

 • Leikkaa paidoista noin 3-4cm levyistä kudetta, yhdistä kuteet toisiinsa ompelemalla muutaman tikin. Näin ei tule paksuja kohtia ja virkkaaminen on mielekästä.
 • Aloita virkkaaminen taikasilmukalla, luo taikasilmukkaan kuusi kiiinteää silmukkaa ja vedä kireäksi. Tee ensimmäinen kerros lisäyskerroksia. Jatka näin niin pitkälle kuin haluat. Tee lisäyskerrosten väliin tavallisia kerroksia, ettei pohja ala aaltoilla. Pohjan koko riippuu sinusta itsestäsi.
 • Lopeta lisäykset ja virkkaa reuna niin korkeaksi kuin haluat.
 • Tee kansi osa samoin mutta reuna on lyhyempi.
 • Kiinnitä kansi koriin kiinni, tee kiinnitys silmukka ja kiinnitä kiva nappi

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

 

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pitää vinkata äidille tästä ideasta 🙂

 2. Souliina kirjoitti:

  Nuo virkatut korit on näppäriä. Itsekin niitä tehnyt ja tykkään kun ne pystyy myös tarvittaessa pestä!

  • villananna kirjoitti:

   Totta, että voidaan myös pestä jos on tarve. Itse tykkään myös niiden boheemista ulkonäöstä.

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Tämä olisikin kiva lahja jollekin perheelle. Oma neuloosini on tämän vuoden ollut tauolla, joten en taida ehtiä edes yksiä sukkia neuloa täksi jouluksi.

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Virkatut korit ovat kivoja. Näppäriä säilytyspaikkoja. Mainio joululahjakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *