Hae
VillaNanna

Tuunataan lapselle

Tuunataan lapselle

Tässä artikkelissa tuunataan lapselle vanhoista vaatteista uusia, käydään läpi mitä kaikkea voidaan pojalle tehdä ja miten lapsi voi itsekin osallistua tuunaukseen. Olen vuosia tuunannut vanhoista vaatteista uusia ja haasteellisinta on tehdä aikuiselle, ihan siitä syystä, että sitä materiaalia on aika niukasti, mutta silloin myös saa aika ihania ja mielenkiintoisisa juttuja kun yhdistelee asioita toisiinsa.

Vaikka lapselle on helppompi tehdä niin tulee tuunattua tuolle meidän Härdelille aika vähän mitään vaatteita. Kun Härdelli oli pieni, niin silloin tuunailin enemmän pojalle kaikenlaista mitä nykyään. Nyt vain lähinnä korjaan hänelle asioita. Olen tosin luvannut, että nyt teen muutamia vaatteita hänelle ja joukossa on myös yksi tuunattu asiakin. Härdelli on myös jo niin iso, että ei yhdestä vaatteesta enää saa uutta, vaan on lisättävä monta asiaa, jotta saa yhden.
Tuunataan lapselle

Tuunataan lapselle

Olen sitä mieltä, että tuunaamalla saa kaikkea todella ihanaa ja useasti kykenee säästämään sen lempivaatteen vuosiksi käytössä. Meillä ainakin on näin.

 • Vanhasta neuleesta ja t-paidasta pipo ja säärystimet

Esimerkiksi kaikenlaiset pipot, hanskat, säärystimet on erittäin helppo toteuttaa lapsen omista lempivaatteista, tai tietenkin aikuisten. Tai tehdä tarpeettomista vanhoista vaatteista, joilla ei ole mitään tunnearvoa.

Tuunataan lapselle

 • Tuubihuivi ja hiippapipo vanhasta paidasta

Myös tuubihuivit eri materiaaleista on pop pojilla. Helppo pukea päälle ja ottaa pois. Pojat varsinkin pitävät helposti päälle laitettavista vaatteista, heillä kun on aina kova kiire ja monien nippeleiden ja nappeleiden kanssa taistelu saa pojat hermostumaan aika nopeasti.

 • Farkkupaloista farkut

Nämä farkut ovat kyllä sellainen suosikki ollut jo pitkään. Härdelli tykkää todella paljon näistä ja on laitettu säästöön muistoksi lapsuudesta. Näitä Härdelli käytti ihan koko ajan, niin pitkään kuin menivät jalkaan.

Tuunataan lapselle

*****

 • Villapaidasta pipo

Tämä pipo on todella paljon käytetty. Nikita- hattujen tyyliin tehty myssy on helppo toteuttaa muokkaamalla pipon kaavaa nikitahatun kaavaksi.

Tuunataan lapselle

 • Puuvillapaitojen leikkuujätteestä huppari

Palapaita, kyllä vain. Tämä on parasta mahdollista ja arvatkaa vain miten paljon tätäkin paitaa käytetään. Tähän sopii mikä tahansa kaava ja millaiset tahansa neuleet.

Tuunataan lapselle

 • Likainen toppi ja vanha t-paita

Lapsen voi ottaa mukaan tuunaukseen, niistä vaatteista tulee hyvin rakkaita silloin. En saanut yhtä paitaa millään puhtaaksi, joten annoin Härdellin käteen tekstiilitussit ja poika sai piirtää paitaan ihan mitä ikinä halusi ja siitähän tuli todella hieno. Samaan aikaan tein vanhasta t-paidasta shortsit. Tästä tulikin sitten mieluisa yöpuku vaikka aluksi olikin tarkoitus, että on helleasu.

Tuunataan lapselle Tuunataan lapselle

*****

 • Miesten paidan hihoista pöksyt

Nämä ovat kyllä niin hauskat pöksyt ja tarkoitus olisi tehdä toiset samanmoiset jossakin kohtaa, kunhan löytyy taas tarpeeksi iso paita jostakin. Härdelli alkaa olla jo niin iso mies, että tarvitaan jo isompia kokoja tähän hommaan. Nämä ovat myös minun suosikkini.

Tuunataan lapselleTuunataan lapselle

 • T-paidoista yöpuku

Tämä yöpuku oli jo alunperinkin yöasu ja on ihan ykkönen. Kaksi samanlaista t-paitaa, joista saa ylä ja alaosan tehtyä hyvin.

Tuunataan lapselle

 • Farkkupaloista shortsit

Poika aikanaan toivoi, että tekisin palafarkuista myös kesäversiot ja niinhän äiti sitten teki, näin sai äitipisteitä taas hyvin kerättyä. Nämä shortsit löytyvät myös Etelä-Koreassa julkaistussa kirjassa, joka kertoo Suomen second hand -kulttuurista.

Tuunataan lapselle

 • Vanhoista paidoista ja housuista paita

Aina kannattaa säästää lapsen lempivaatteet ja fileoida ne, luoda niistä jotakin ihan uutta ja kun vaate tulee lapselle liian pieneksi, voi äitikin innostua siitä. Tätä paitaa en saanut hänen päällään kuvata, joten minä olen paidan sisällä. Nykyään kyseinen paita löytyy minun kaapista, ei siksi, ettei Härdelli halunnut käyttää sitä, vaan koska se ei enää mahdu meidän jäbändeerukselle.

Tuunataan lapselle Tuunataan lapselle

Tuunataan lapselle

Pienillä muokkauksilla saa tavallisesta vaatteesta ihan toisen näköisen, tai oikeastaan näillä ideoilla on piiloitettu reikiä sekä likaläikkiä, jotka eivät pesussa enää suostuneet katoamaan ja minä en ole mikään huippu parsija, niin poika ei halunnut sellaisia juttuja, vaan halusi, että piilotan nuo kaikki omalla tavallani piiloon.

 • Lapsen likainen ja rikkinäinen paita

Kerää erilaisia merkkejä vaatteista, jotka menee hävitykseen, jos haluaa rokimman, niin farkkujen vetoketjut on upeita koristeita. Samaa tapaa voi hyödyntää myös farkkujen muokkauksessa.

Tuunataan lapselle

 • Rikkinäinen paita ehjäksi

Myös tässä paidassa käytettiin erilaisia merkkejä, jotka olen hankkinut joko kirppikseltä tai sitten ihan leikellyt vaatteista irti. Joskus kannattaa myös leikata, eikä purkaa, tulee hauskoja elementtejä paitaan näin.

Tuunataan lapselle

Nautinnollista perjantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Rikkinäisen paidan kohtalo

Lapsen rikkinäinen ja likainen paita

Kesätoopen farkkupöksykät

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Upeita ja toimivia tuunauksia 🙂

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosi hauskoja ja varmasti lapsi tykkää. Toi yksi pipo missä on silmät on aivan ihana 😀

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  olet kyllä niin luova! 🙂

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivannäköisiä vaatteita! Taitava ja luova olet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *