Hae
VillaNanna

Parisuhde katoaa arjen jalkoihin

Parisuhde katoaa arjen jalkoihin

Parisuhde katoaa, jos ei sitä vaali. Parisuhde vaatii kovaa työtä. siinä ei voi ajatella vain itseään, vaan parisuhde on paketti, johon kuuluu sinun lisäksi se toinen osapuoli. Valitettavan useasti käy niin, että pariskunta unohtaa toisensa ja se johtaa vääjäämättä eroon, jos niistä solmukohdista ei kyetä keskustelemaan ja avaamaan.

Parisuhde katoaa arjen jalkoihin

Me olemme olleet naimisissa 16 vuotta. Avioliittoon on kuulunut ylä -ja alamäkiä yhtä paljon kuin avioliitossa on vuosia. Meillä on moni asia mennyt myös vinoon ja sen vuoksi lähdimme Tallinnaan pikku reissulle arvioimaan avioliiton tämän hetkistä tilaa. Meidän solmukohdat iski vasten kasvoja kun jouduin sairaalaan. Matka tosin oli jo hankittu ennen kuin kaadoimme moskan kodin lattialle. Ensin ajattelinkin, että en lähde reissuun mieheni kanssa mutta mietin asiaa uudelleen ja lähdimme yhdessä, matka oli todella tunteiden vuoristorataa. Tallinna oli hyvä paikka käydä asioita läpi. Näimme myös Tallinnan uusin silmin.

Meidän elämässä on ollut muutaman vuoden valtavaa kiirettä ja suorittamista, molempien urat ovat lähteneet käyntiin ja miehen opinnot ovat vieneet elämässä paljon tilaa. Minun monimutkaiset työkuviot ovat vieneet voimia. Olemme todella kadottaneet toisemme näiden muutaman vuoden aikana ja tämä on yksi ensimmäisistä kunnon kriiseistä, joka liittyy vain meihin kahteen. Muissa kriiseissä on ollut kyse vakavasta sairastumisesta yms. Nyt kyse meistä kahdesta, meidän elämästä ja meidän tunteista. Löydämmekö toisemme näistä sotkuista, ei voi vielä tietää.

Asioista täytyy voida puhua

Ei matka ollut helppo, vaikka teimme paljon kivoja asioita, vakavien keskusteluiden välissä. Emme kuitenkaan piiloutuneet niiden asioiden taakse, joilla olemme itseämme hoitaneet näiden muutaman vuoden aikana, vaan keskityimme ihan muihin asioihin. Kuten hengailuun, teimme asioita, joita olemme suunnitelleet monet kerrat, mutta ikinä emme kuitenkaan toteuttaneet suunnitelmia. Yksi niistä oli Tallinnan kaupungin muurilla kävely. Pääreittiä ei tällä kertaa kierretty, jätimme sen toiseen kertaan. Menimme tällä kertaa myös syömään Balti Jaama Turgiin, eikä varattu pöytää ravintolasta. Tällä kertaa myös menimme lasillisille ja vain juttelimme.

Tallinna oli täynnä ihmisiä, toisin kuin viime syksynä, jolloin Tallinna oli tyhjä. Myös laiva oli piukassa ihmisiä. Keli oli mitä mahtavin, aurinko paistoi ja oli ihan lämmintäkin, ei kuitenkaan kuuma. Emme pitäneet mitään kiirettä, meillä ei ollut kiire mihinkään, olimme siellä toisiamme varten ja otimme siitä kaiken irti. Me emme vielä voi sanoa, miten meidän yhteinen taival päättyy tai miten tämä tiukka umpisolmu avataan. Mutta tärkeää on se, että me olemme voineet puhua toisillemme ja olemme tulleet toisiamme puolitiehen vastaan. Yksi askel on otettu ja sitä askelta seuraa seuraava askel.

Parisuhde katoaa arjen jalkoihin

Rentoa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

12 kommenttia

 1. Anne kirjoitti:

  Olen usein pohtinut, että vanhan kansan sanonta ” ei naipa näe eikä soipa kuule” pitää aika hyvin paikkansa.
  Mutta onneksi pitää paikkansa, muuten loppuisi maailmasta ihmiset. Ja onhan elämässä aikaa hoitaa parisuhdetta ja tehdä ratkaisuja puoleen ja toiseen.

  Yhtä vuoristorataa on koko elämä.

  Hyvää jatkoa teille!

 2. Jenni - BMH kirjoitti:

  Kaunis, avoin teksti. Herkistyin. Ja muistuttelen nyt itselleni, kun elän ihan uunituoreessa parisuhteessa, että meidän pitää muistaa vaalia tätä ja toisiamme. Meillä on toki siinä mielessä omat haasteet tässä, että vaikka ollaan tuore pari, niin tähän kauppaan kuuluu myös pari pientä lasta. Meidän suhde kehittyy suoraan ruuhkavuosien keskellä.
  Kiitos tästä tekstistä.

  https://bigmamashome.vaikuttajamedia.fi/

 3. Jael kirjoitti:

  Surumielinen postaus, mutta toivon että saatte ratkaistua niitä solmuja. Hyvä että osaatte puhua asioista ja ottaa aikaakin toisillenne kuten tuo Tallinnan matka.Paljon tsemppejä:)

 4. Anne N kirjoitti:

  Mahtavaa, että pystytte puhumaan tunteistanne. Se on jo paljon. Yhteinen reissu oli varmasti hyvä juttu! Toivottavasti umpisolmut aukeavat!

 5. Jowi kirjoitti:

  On tärkeää huomata ja tiedostaa jos suhteessa on umpisolmu mikä kaipaa aikaa ja energiaa purkuun, hyvä että työstätte sitä ja kiitos jakamisesta, monelle tämä tuo varmasti vertaistukea.

  • villananna kirjoitti:

   Parisuhde ei ole meille vain parisuhde, joka vaihtuu kun solmuja alkaa tulla. Vaikka lopputulos olisi mikä, on tärkeää ne solmut avata, ettei vie niitä mukanaan.

 6. Nadine kirjoitti:

  Mielestäni teillä on vielä monta vuotta edessä. Jos pystytte puhua vaikeista asioista, selviätte mistä vaan.
  Tsemppiä teille ja mukavaa kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.