Hae
VillaNanna

Työssäni pääsen askartelemaan joka päivä

Työssäni pääsen askartelemaan joka päivä

Olenkin kertonut miten rakastan työtäni ja parasta on kun työssäni pääsen askartelemaan joka päivä itsekin. Ihan sen vuoksi, että useista töistä on tehtävä se näyteversio. Ei toki kaikista, on minulla myös kuvia käytössä, mutta välillä on tehtävä se työ myös itse, että voi esimerkeillä näyttää miten kaikki tehdään. Joskus teen esimerkkityön samalla kuin nuoret tekee.

Työssäni pääsen askartelemaan joka päivä

Joskus on myös kokeiltava, toimiiko se oma ajatus minkä saa keskellä yötä. Aina ei onnistu, mutta yleensä kyllä. Minulla on koko viikon eri ryhmiä, joiden toimintaa rakennan yksin. Meillä on myös yhteisiä asioita, mutta ryhmät vedämme yksin. Minulla on siis askartelu, tekstiili ja ompelu ryhmiä. Askartelussa teemme vähän kaikkea maan ja taivaan välillä, lähinnä paperia käyttämällä, ei aina mutta välillä. Tekstiilissä tehdään niin lankatöitä kuin kankaista erilaisia asioita ja ompelussa keskitytään vain ompeluun.

Haluankin nyt vähän näyttää mitä kaikkea nuoret pääsevät kanssani tekemään. Kaikki esitetyt työt ovan minun tekemiä malleja ja tässäkään ei tietenkään ole kaikki mitä ollaan tehty. Ja niin kuin sanoin, en kaikista töistä edes tee malleja ja ompelu ryhmälle en yleensä tee mitään mallia, vaan saavat kaavat käteen ja tekevät siitä ohjeen mukaan. Isot taas tekevät omia töitään, niin en heille edes anna mitään tehtäviä.

Työssäni pääsen askartelemaan joka päivä Työssäni pääsen askartelemaan joka päivä

Askartelua ja ompelua joka ikinen päivä, mun taivas

Junk journalit tiedättekin, joten niistä en tässä sen enempää kerro. Kaikki tekemäni journalit on aina esillä kun pidämme kurssin aiheesta. Paitsi toki ne journalit, jotka on minulla käytössä. Esitellään siin vähän muita juttuja tässä postauksessa. Ja toivottavasti joku saa näistä omiin askarteluihin ideoita ja toteuttaa niitä omalla tavallaan. Pääsääntöisesti kaikki työt tehdään kierrätysmateriaalista. Toki osa tarvikkeista ostetaan, mutta iso osa tosiaan kierrätysmateriaaleista. Saamme niitä lahjoituksina sekä Kierrätyskeskuksesta.

Toinen paras juttu tässä työssä on se, että pääsee tekemään pitkäjänteistä nuorisotyötä. Nämä kaksi asiaa on se syy miksi jaksan mennä töihin iloisena joka päivä. Toki työtiimikin auttaa siinä, meillä kun on oikeasti tosi hyvä tiimi. Olen siis nuoriso-ohjaaja kädentaitoihin painottuvassa nuorisotilassa. Jahuikeeta on se, että olen voinut yhdistää kaksi minulle niin rakasta työtä ja näen miten paljon kädentaidot auttavat nuoria arjessa monin eri tavoin.

Työssäni pääsen askartelemaan joka päivä Työssäni pääsen askartelemaan joka päivä Työssäni pääsen askartelemaan joka päivä

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Käsityöaktivismi nuorisotoiminnassa

Piparkakkutalo huovasta

Uusi matka journal

8 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Upeeta että rakastat työtäsi, ja että pääset siinä toteuttamaan tuota hienoa luovaa puoltasi Kaikki nuo kuvien työt aivan ihania❤️

  2. Mare Kinanen kirjoitti:

    Olet kyllä monitaitoinen käsillä tekijä. Onnellisia ne nuoret jotka saavat kanssasi toteuttaa erilaisia töitä. Käsillä tekeminen on monella tavalla hyväksi ihmiselle.
    Itsekin olen elämänurani tehnyt lasten ja nuorten kanssa. Monet elämän pulmat ja ongelmat on samalla tullut käsitellyksi.

  3. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Ihan mahtavaa, että saa tehdä työkseen sitä mitä rakastaa! Olet niin idearikas, että sinä jos kuka saat tartutettua käsityöinnostuksen muihinkin.

  4. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Tuo hiirulainen on poskettoman söpö! Mulla on samantapainen neulapiikkeena.
    Ideasta toteutukseen on joskus pitkä matka, eikä se suju aina mutkitta. On arvokasta, että lapset ja nuoret ovat edelleen kiinnostuneita käsityötaidoista. Meidän oma poika nyt on oppinut juottamaan 😁

    • villananna kirjoitti:

      Kiitos, voi kun näkisit nuorten tekemät hiirten pesät. Uskon, että myös tulevat hiiret tulevat olemaan hyvin moni-ilmeisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *