Hae
VillaNanna

Slipoveri vanhasta neuleesta

Slipoveri vanhasta neuleesta

Slipoveri on minun monivuotinen lempivaate. Mielestäni niitä ei voi olla liikaa ihan siitäkin syystä, että niillä saa aika helposti muokattua asun ulkonäköä vain lisäämällä sen slipoverin. Nyt halusin tietynlaisen sliparin, mutta en löytänyt ohjetta, aloitin muutaman kerran itse tekemään, mutta inspiraatio loppui kesken.

Slipoveri vanhasta neuleesta

Koska kompuroin niin paljon asian kanssa ja laiskuus vei voiton, laitoin ajatusmyssyn päähäni ja istahdin rauhassa sängylle ja laitoin leffan pyörimään. Siinä samassa valo klikahti päälle ja sain ajatuksen. Teen sliparin vanhasta paidasta. Paitakin oli jo mielessä, että mistä teen sen. Kaivelin ja heittelin vaatteita pitkin pitäjää kun kaivauduin yhä syvemmälle ja syvemmälle vaatekaapin sopukoihin. Sukelsin sinne kaikkein syvimpään pimeään nurkkaan, jonne ei yksikään itseään arvossa pitävä vaate eksy.

Ja sieltä minä sen löysin, neuleen nimittäin. Paita on muutama vuosi sitten kaivettu ilmaisosastolta ja muutaman kerran käytetty sellaisenaan, mutta paita ei sitten oikein minun tyyliä ollut, joten tästä onkin hyvä tehdä slipoveri, jota käytän ihan varmasti pitkään. Kun paita oli löydetty, niin kaivauduin kaavojen sekaan. Seuraava sukellus alkoi. Valmistauduin siihen hyvin, ensin join kupin kahvia rauhassa ja nollasin ajatukseni leffan parissa, jonka jälkeen laukkasin kiivaasti kaavojen luo ja hyppäsin summa mutikassa kasaan.

Slipari on paras vaate

Pienen sukelluksen ja parin harhavedon jälkeen löytyi kuin löytyikin kaava, joka voisi toimia täydellisesti tässä työssä. Koska minulla on pitkään ollut japanilainen muoti mielessä, oli aika itsestään selvää, että slipoverin kaava löytyy Cotton friend sewing -kirjasta, jonka on tekijöinä on häärännyt Yoko Katayama, Kyoko Sakauchi sekä Michiyo Ito. Samalla kaavalla voikin tehdä paitojakin. Eli monipuolinen kaava siis. Kun kaavakin on löytynyt niin ei muuta kuin hommiin. Aloitin homman sillä, että käärin hihat ylös ja polvistuin lattialle. Kyllä, minä teen kaavat ja leikkuun lattialla. Voi näitä minun raihnaisia jalkoja ja selkää.

Joka kerta on pieni jännitys siitä, että pääseekö lattialta ikinä enää ylös, vai joutuuko lopulta matelemaan lattiatasolla kuin käärme. Mutta tällä kertaa pääsin ylös, onneksi on seinät apuna ja aina voi kontata makkariin ja kivuta lattialta sängylle, siitä voikin heittäytyä istuvaan asentoon ja näin sitä päästiin ylös taas. Leikkuuhommat ovat ohi ja ei muuta kuin ompelemaan, sekään ei aina ole mutkatonta. Minun ompelukoneilla on oma tahto ja joskus voi joutua neuvottelemaan pidempäänkin, että viitsivätkö he ryhtyä yhteistyöhön meikäläisen kanssa. Mutta onneksi sekin meni mutkattomasti ja sain nopeasti valmiiksi söpön slipoverin, joka oli heti saatava päälle.

Tykkäätkö käyttää slipovereja?

Slipoveri vanhasta neuleesta

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

10 kommenttia

 1. Taina kirjoitti:

  Onnistuit jälleen hienosti vaatteen muokkauksessasi.

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tulipa oikein kivannäköinen 🙂

 3. Marjut kirjoitti:

  Slipoverit on aivan ihania, löytyy myös omasta kaapista. 🙂

 4. Hengittävää elämää etsimässä -blogi / Niina kirjoitti:

  Slipoverit ei oikein ole mun juttu ? Kuolasin kuvista jalassasi olevia maihareita ?

 5. Jasmin kirjoitti:

  Siis sulla on aina niin itsevarma tunne kuvissa! Vaatteetkin näyttää niin hyviltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.