Hae
VillaNanna

Hyppypuku, jumpsuit, romper, playsuit- Rakkaalla on monta nimeä

Olen aina rakastanut haalareita, aina. Jo nuorena tyttönä 80- luvulla, äitini teki minulle hienoon haalarin. Mutta toki minun piti joka tavalla olla tykkäämättä siitä, teini kun olin. Nyt viimeiset kymmenen vuotta on haalariasuja valmistunut joka vuosi vähintään muutama. Harvoin talvella mutta on niitäkin muutamia.
Haalarit ovat yhtä helppoja asuja kuin mekotkin. Ei tarvitse miettiä pitkään mitkä ylä-alaosat sopii toisiinsa, riittä, että vetää asun päälleen ja se on siinä. Ja joka lähtöön löytyy upeita haalareita ja jos ei löydy niin se tehdään. Tai minä ainakin teen. Vanhoista vaatteista olen saanut vaikka millaisia haalareita ommeltua, joten kannattaa sitäkin kokeilla. Vaikka muutama talvinenkin haalari minulta löytyy niin enemmän käytän haalareita kesällä.

Haalarit ovat tulleet jäädäkseen ja yhä useampi innostuu niistä joka kesä. Mahtava vaihtoehto mekoille kyllä. Facebookin tyyliryhmissä on paljon puhuttu haalareista ja tietenkin minä olen jutuissa mukana omine hömpötyksinine. Samaa hömpötystä ajattelin jakaa täälläkin. Vähän ideoita teille millaisia voisi tehdä itselleen. On sitten kesä tai talvi.
Materiaalina voi käyttää vanhoja vaatteita, tilkkuja tai kankaita. Mikä vain on itselle hyvä. Ja ei, näiden kanssa ei ole vaikea käydä vessassa, pitää olla joko hyvin avonainen pääntie tai sitten vetoketjuja, nappi, nauha tai muita vastaavia.
Jos jotakin vaatetta siis haluan kesäksi tai talveksi niin se on haalari, muuta sellaisia must have- juttuja minulla ei ole, haalari sen olla pitää ja kokoelmaa pitää kasvattaa. Viime kesänä tein muutaman haalarin ja ainakin yksi jäi esittämättä teille, se asia pitää korjata heti kun kelit sallivat, nimittäin kyseessä on uusi voimavaatteeni. Valitettavasti sen kuvaamiseen ei tullut viime kesänä mahdollisuuksia kun oli niin paljon muuta puuhaa ja se jäi kokonaan. Mutta elättelen toiveita, että ensi kesänä tilanne olisi ihan toinen…

Toivon, että ensi kesä olisi jumppisten kesä!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!
-Melissa-

12 kommenttia

 1. Sesse kirjoitti:

  Mulla oli 70-luvulla vihreä frotee-haalari, ne oli silloin muotia. Pikkusiskolla oli pinkki ja ystävättärellä oranssi, äiti tilasi ne meille Anttilasta. 80-luvulla oli ruskeat sametti haalarit,odotin silloin keskimmäistä tyttöäni 🙂 Muuten ei ole pahemmin tullut haalareita pidettyä, kuin ehkä toppahaalaria kylmimmillä ilmoilla. siinä haalari muistoja. Hyvää alkanutta vuotta!

 2. Niina / une petite life kirjoitti:

  Ihanan kesäisiä kuvia!! Ja haalari on kyllä ihan best vaate :))

 3. Anne kirjoitti:

  Juhlahaalareista tykkään. Ne pysyvät vauhdissa mukana hametta mukavammin ?

 4. Melissa L kirjoitti:

  Itse muistan nuo froteiset ja samettiset haalarit hyvin 🙂 Itsellänikin oli sellaisia.

 5. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä vain. Ihan paras 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on kyllä totta, että juhlissa pysyy paremmin mukana.

 7. Anne kirjoitti:

  Ihania haalareita, pitäisiköhän itsellekin ommella yksi, vielä en ole uskaltanut… 🙂 Mistä neljänneksi viimeisen, pompulanauhalla somistetun haalarin kaava on?

 8. Nina Ranki kirjoitti:

  Tosi kivoja haalareita, varsinkin nuo kesäiset. Ite tykkään kanssa ihan hirveästi kyllä, mutta hitsi kun vessassa käyminen on niin vaikeaa 😀 Ja mun vyötäröläskit ei niistä taas kauheasti tykkää 😀

 9. Riikka Mikkola kirjoitti:

  Onpa hauskoja! Erityisesti tykkään itse noista farkkujutuista, juhlavammista, mutta oli tuolla paljon kivoja printtejäkin. Kivoja! /Riikka

 10. Melissa L kirjoitti:

  Olen käyttänyt Patrones avance verano no314 lehden kaavaa. Omassa haalarissa ei ole vyötä vaan kuminauha ja olen lyhentänyt lahkeet.

 11. Melissa L kirjoitti:

  Itse en ole kokenut vessassa käyntiä hankalaksi muuta kuin parin haalarin kanssa.

 12. Melissa L kirjoitti:

  Olen niin farkkutyttä henkeen ja vereen, että on pakko olla farkkuisia. Niitäkin on enemmänkin mutta tähän halusin laittaa vain osan itse tehdyistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *