Hae
VillaNanna

Lähiaikojen käsityöt

Lähiaikojen käsityöt

Lähiaikojen käsityöt -kooste tuleepi tässä ja nyt. Minulta nimittäin pyydeltiin pientä koostetta mitä kaikkea olen nyt lähiaikoina tehnyt. Todellisuudessa olen tehnyt todella vähän mitään, vaikka suunnittelin, että teen paljon kaikenlaista. En sitten tehnyt en. Vaikka blogissa on joka päivä kaikenlaista, niin kaikkea en tosiaan ole tehnyt nyt kesän aikana. Mutta kohta selviää mitä kaikkea olen tehnyt, oikeasti.

Lähiaikojen käsityöt

Käsityöt eivät oikein ole olleet nyt minulla kovin pinnalla. Olen enemmänkin halunnut vain nauttia ihanasta kesästä ja totuuden nimissä, ompelu on ollut aika hikistä puuhaa myöskin. Kesä oli hyvin upea. Mutta joitain asioita tuli kyllä tehtyä ja loppuun laitan linkit niistä töistä, jotka olen täällä jo esitellyt kesän aikana. Mutta nyt esittelyyn.

Miesten paidoista naiselle paita

Tämä paita oli mielekäs tekeminen ja lopputulos toimii mielestäni oikein hyvin. Ehkä nepit ovat hitusen liian suuret ja massiiviset tähän paitaan, joten ehkä vaihdan ne jossakin kohtaa toisiin. Muutoin aivan ihana paita, jota en valitettavasti ole päässyt kuvaamaan päälläni vielä kertaakaan.

Kaava: Burda 5/2018

Neuletoppi kierrätyspuuvillasta

Topin halusin tehdä ehdottomasti puuvillasta, että voi kesällä hyvillä mielin käyttää, lankaa en ostanut, sillä viime kesänä ostin ison määrän tätä Novitan kierrätyspuuvillaa ja tein aikamoisen määrän hattuja viime kesänä. Lankaa kuitenkin on vielä paljon ja jotain kivaa niistäkin on tehtävä.

Neulemalli: Novita 2/2016

Tilkusta hame, joka lopulta muokkautuu tunikaksi

Ompelin ensin tuohon neuletoppiin sopivan hameen, mutta se ei sitten minun päälläni oikein toiminut. Oli aivan liian painava tässä hommassa. Lopulta kaivelin laatikosta pöytäliinan ja tein hameesta ja pöytäliinasta tunikan. Pieniä värieroja tunikassa on, mutta tuopa ei haittaa yhtään mitään.

Lähiaikojen käsityöt

Kaava: Burda 8/2008

Kalastajahattu sisustuskankaista ja pöytäliinasta

Kesän the juttu on ollut kalastajahatut ja tietenkin oli kokeiltava tehdä niitä itse myös. Kaksi ehdin tekemään, toinen hyvin romanttinen pöytäliinasta tehty hattu (hiukan iso) sekä sisustuskankaista söpö hattu. Molempia on tullut käytettyä, vaikka kuvia niistä ei ole.

Tulostettava kaava: Käsityökekkerit

*****

Pöytäliinasta ja lakanasta romanttinen kassi

Minä kun tykkään noista pitseistä ja härpättimistä, niin pakkohan oli tehdä tyyliin sopiva kassi. kassin kruunaa virkatut liinat sekä vanha vyö, jonka kiinnitin olkanauhaksi. Niin täydellinen minulle. Mitään mittoja ei ole, olen käyttänyt mallina muita kangaskasseja, joita olen aikojen kuluessa tehnyt.

Farkkupalasesta toppi

Tilkkulaatikosta löytyi hiukan isompi pala farkkua, tämän topin oli tarkoitus lähteä mukaan Ahvenanmaalle, mutta se ei mahtunut enää laukkuun, joten jäi ruikuttamaan rannalle. Toppiin oli ihan pakko tehdä muutama muutos, että sain koko materiaalin hyödynnettyä. Oli sen verran pikkuinen palanen.

Kaava: Burda 6/2020

Molla Mills olkalaukku

Koska olen hankkinut ison määrän ontelokudetta yhteen projektiin, joka ei onnistunut, niin ontelokudetta on sitten paljon. Näin ollen on ollut helppo kokeilla vaikka Molla Millsin ohjeita ja valmistaa vaikka olkalaukun. Tätäkään ei valitettavasti ole päästy vielä kunnolla kuvaamaan. Liian laiskaa porukkaa.

Laukun ohje: Molla Mills, Virkkuri 4

Junk journal

Näitä tein paljon tässä kevään ja kesän aikana. Tällä hetkellä käytän jo toista journalia ja olen tämän askartelun aikana ymmärtänyt, että kannattaa jättää kirja ihan raakileeksi, vain kansi kannattaa tehdä kokonaan. Kerää kaikkea kivaa muovitaskuun, jota suunnittelee käyttävänsä tämän tietyn kirjan kanssa. tämä puuha vie ajatukset tosiaan ihan muualle.

Lähiaikojen käsityöt

Linkkejä muihin töihin

Ihan kaikkia töitä en nyt esittele, sillä niille on varattu oma artikkeli lähiaikoina. Joudutte siis hetkisen odottamaan paria työtä. Mutta tähän laitan linkkilistan niistä töistä, joita olen jo esitellyt blogissani. Lista tosin ei ole mikään hirmuisen pitkä. Toivottavasti saatte jotakin ideaa näistä.

Tulihan näitä tehtyä ihan omaksi tarpeeksi. Mutta tosiaan paljon vähemmän mitä normaalisti teen kesällä. Moni noista on kyllä tehty tuossa toukokuussa, mutta otin nekin mukaan. Lähiaikojen käsityöt – kooste on nyt toistaiseksi valmis. Jos toiveita tulee lisää, niin voin tehdä näitä koosteita useamminkin kuin vain kerran vuodessa.

Kiitos ideasta Palasia arjestani -blogin Jonna.

Lähiaikojen käsityöt

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

2 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Ihania juttuja! Varsinkin ne postauksen kuvissa olevat lierihatut ja junk journal.

    • villananna kirjoitti:

      Kiitos. Junk journal on kyllä niin mahtava juttu 🙂 Roskat on vähentyneet reippaasti sen jälkeen kun aloin askarrella näitä hassutuksia 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *